joi, 1 februarie 2024

Mesager in Misiune: O noua aventura - capitolul 02 ”Organizatoare”.


Bine v-am regasit in cea de-a doua luna a acestui an, cu o noua misiune! Avem jurnal, avem... calatoria incepe dupa colt, odata cu primavara.. asa ca avem nevoie sa fim putin mai... organizati. De unde si subiectul  temei de februarie.

Luna aceasta avem doar 3 subteme - adica maxim 3 lucrari (desigur, daca vreti sa faceti mai multe, le puteti adauga ulterior in tabel la Ati pierdut o provocare?.

Si mare atentie - data limita de inscriere este 21, pentru ca din 22, ne reintalnim cu Felicitarile Calatoare 💟!

Lucrarile noastre:


Organizator pentru accesorile papusilor. PV (3/3)


    💚 Mesager in Misiune : O noua aventura capitolul 02 (01 - 21 februarie 23:55)

  • Ideea este simpla: vom realiza minim 1 proiect, maxim 3 / misiune (daca faceti mai multe, sau vreti sa faceti mai multe proiecte legate de subiect le puteti inscrie in rubrica Ati pierdut o provocare, atunci cand luna in curs se va termina).
    Atunci cand inscrieti in tabel proiectele, daca sunt mai multe, puteti adauga si un nr dupa numele vostru / al proiectului (de ex Proiect/Nume 0n, unde n = 1,2,3).
  • Ce implica aceasta misiune, sau cateva idei orientative despre ce proiecte ati putea face:

    Nota! Daca nu (mai) aveti un mesager acum este momentul sa gasiti un „coleg” de echipa - acesta poate fi o papusa, poate fi o figurina, poate fi creat de la zero de voi, din materiale la indemana, pe principiul 3R. El va fi „vocea„ voastra si ne-am bucura sa fie prezent pe cat posibil in aceasta calatorie!

    A doua tema este organizatoare. Iata care ar putea fi cele trei subteme:

    adunarea si pregatirea materialelor si crearea corpului principal al organizatorului - acesta are rolul sa va ajute fie sa va sortati materia prima pentru provocarile creative din acest an, fie pentru a va nota idei, fie pentru a depozita apoi creatiile voastre... 
    De aici, va varia si modul de prezentare al organizatorului: tip mapa, tip cutie/cutii etc.
    * personalizarea organizatorului - acum este timpul sa ne jucam si sa decoram!
    De exemplu:
    - daca faceti un organizator tip panou, puteti decora saculetii, plicurile, jumatatile de sticlute de plastic, sau ce vreti voi sa prindeti de acel panou
    - daca organizatorul este tip dosar, puteti adauga plicuri personalizandu-le cu stampile, diferite stickere, puteti decora coperta acelui suport etc.
    - daca este un organizator din cutii / tuburi etc, puteti face capace/sertare (si asa mai departe)
    un mini organizator pentru mesagerul nostru ar fi o idee tare draguta pentru ca sa imparti inseamna sa iti pese - micul nostru mesager isi va aduna in orgaizator mici amintiri, la randul lui! Poate va pastra chiar mini jurnalul acolo, alaturi de alte miniaturi!

  • Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza Original).
  • la finalul acestei misiuni, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la sfarsitul anului intr-un tabel de pe pagina A.P.O.P. - Ati pierdut o provocare -

  • Ce urmeaza? Sa aruncam o privire in Culisele Provocari Veri 2024:
    💚 De pe 22 Februarie va invitam sa ne pregatim de Primavara, cu Felicitari Calatoare.
    💚 Capitolul al treilea va veni cu prima parte din Salvam Papusi / Save the Dolls III. In Martie-Aprilie-Mai vor fi 13 teme grupate in asa fel incat sa spuna prima pate a povestii acestei editii - prima tema va intampina si sarbatori primavara, apoi, inspirati de povestea Croitorasului cel viteaz, vom avea 7 dintr-o lovitura. Ce anume sapte... vom vedea la momentul respectiv. Vor urma 3 teme care vor avea legatura cu Floriile, Pastele si Saptamana Luminata, dupa care ne vom pregati de vacanta (cu ceva bagaje) si vom intampina vara.. luandu-ne ramas bun de la primavara, tot cu niste flori.
    💚 In cele trei luni de vara,  vom continua misiunea  de a Salva Carti. 
    Capitolul al patrulea ne va aduce in atentie  o carte cu povesti, al cincilea o carte cu ilustratii / benzi desenate / de colorat, iar cel de-al saselea - o carte cu activitati.
    💚Dupa vara, vine toamna si un nou capitol, al saptelea: a doua parte din Salvam Papusi / Save the Dolls III, insumand alte 13 teme. In saptembrie- octombrie - noiembrie vom urma cursuri creative la ... scoala din padure. Mesagerul va avea nevoie de o tinuta. Apoi vom intalni tot felul de personaje interesante (profesorii - spirite ale padurii, dar si alte personaje de poveste foarte simpatice), vom avea activitati creative, desigur (ce implia folosirea de tot felul de elemente naturale - asa ca nu ezitati sa va faceti stocuri tot timpul anului :D) si ne vom pregati la final pentru decembrie cel magic cu inca o felicitare calatoare.
    💚In decembrie vom mai avea o misiune speciala - ultimul capitol se va petrece chiar in Bradul de Craciun, dar pana acolo mai avem mult drum! 

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la sfarsitul lunii, (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii martie si imi doresc sa pot sa adaug, ca de fiecare data si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

(poza in curand)

Baby Trifoi Amigurumi.(Bucuria de Februarie - premiu PV)

Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!


10 comentarii:

  1. Interesantă provocarea. Acum trebuie să găsesc ideea, ce anume și în ce fel să creez organizatorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place. Am mai avut tema organizare in trecut, dar acum m-am gandit ca un organizator ne-ar fi de folos - pentru proiecte, pentru materiale... si oricum se leaga si cu tema de la TC... :D hihhi.
      Pupici si mult spor :)

      Ștergere
    2. Am reușit să le leg provocările. Nu și să separ primele două subteme, dar am reușit să fac un organizatori. Acum să vedem cum rezolvăm varianta mini.

      Ștergere
    3. Ma bucur! Am vazut si imi place tare mult cum ti-a reusit cosuletul! Felicitari:)
      Subtemele sunt ca idee prezentate - orientativ. :) Nici eu nu am reusit de data asta sa le bifez exact.. desi in planificare gasisem ceva care se plia pe ideea asta. Ehh... mai sunt si alte ocazii ...😅🤞🤞🤞
      Sper sa gasiti ceva care sa fie si util si sa va incadrati si in timp :).
      Pupci

      Ștergere
  2. Iar era cat pe ce sa nu pot comenta!
    Cred ca am ceva ce trebuie reparat de muuuult timp. Sper sa reusesc cu provocarea ta!
    Pupici, draga Rux!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur ca ai reusit! :)
      M-ai facut curioasa ! Sper sincer sa reusesti (nu doar ca sa pot sa vad despre ce e vorba, ci mai ales pentru ca stiu cum este cu .. asteptarea :D). Spor mult!!

      Pupici cu drag :)

      Ștergere
  3. Cu bunăvoință din partea ta am reușit să fac toate cele trei teme, dar am uitat să scriu subtema la ultimele două, îmi pare rău!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e bai :)! Subtemele sunt orientative - le-am trecut doar ca idee cam ce am putea face ca sa fie trei...
      Ma bucur ca ai reusit!
      Pupici!!

      Ștergere
  4. Am reușit și eu pe ultima sută de metri să ajung cu ultima subtemă, care sper că se încadrează la miniorganizator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E super fain sifonierul organizator. Tare mult imi place! :)
      Va doresc sa il si incarcati cu hainute si accesorii.
      Pupici

      Ștergere