miercuri, 11 februarie 2015

Fiti Diferenta - Cu Suzana Miu

Am gandit misiunile ca fiind o alternativa la rubrica noastra cum facem... Cu alte cuvinte - ne-am dorit ca si rubrica de tutoriale sa fie interactiva. Suzana a raspuns acestei initiative si a creat un model de gentuta foarte dragut si practic! Puteti citi mai multe despre el aici: Cum facem ... o traistuta fermecata cu Suzana Miu

Draga Suzana, iti multumim pentru participarea la prima misiune a Provocarilor Verzi - "Traistuta Fermecata". Te felicitam pentru creatie si exemplu! Tu chiar ai facut diferenta in aceasta rubrica si ne bucuram sa iti putem oferi aceasta diploma, simbol al aprecierii noastre!


1. Cum ai descrie experienta creativa pe care a presupus-o participarea la prima misiune gazduita de Provocari Verzi pe tema "Traistuta Fermecata"?
A fost usor / greu / interesant sa realizezi o traistuta fermecata si un tutorial pentru aceasta?
Suzana: A fost destul de complicat din cauza materialului, cam greu de stapanit. Dar aveam nevoie de ea, asa ca am trecut peste acest impediment.
Pentru tutorial, m-am gandit destul de mult. Dar pentru ca eram sub impresia unei carti foarte interesante:“Pe spatele servetelului - cum sa rezolvam probleme …prin desene” autor: Dan Roam am ales ca punctul central al tutorialului sa fie o schita a traistutei.
Cu schita in fata, textul  a venit usor. 
Traistuta cu buline - articol


2. Sunt tutorialele, in opinia ta, importante pentru creatorii de lucru manual, sau pentru cei care pur si simplu isi doresc sa invete sa lucreze, sau sa gaseasca solutii practice pentru a realiza diferite proiecte?
Suzana: Categoric da. Pentru orice subiect trebuie sa pornesti cu un “abc”. Sau macar cu un “a”. Unele solutii ti le poti imagina, dar sunt  tehnici mai complicate, ce trebuie detaliate. De cand am inceput un studiu mai sistematic, am descoperit tutoriale extraodinare. Oameni pasionati isi impartasesc experienta si asta este minunat.
Cred ca este util sa ne facem o mica documentare initiala, pentru a nu consuma inutil sau gresit materialele pe care le avem.

3. Am intalnit situatia in care au fost doritori sa participe la misiuni dar... nu au stiut cum sa procedeze. Le poti oferi un sfat despre cum pot realiza un tutorial eficient? :)
Suzana: Cred ca trebuie sa pui pe hartie exact pasii pe care ii faci. Si la fiecare pas faci cate o poza sau mai multe. In felul acesta nu uiti nimic. 
In final, reiei  si sintetizezi ideile principale. Mergi pe principiul poze explicative si fraze simple si clare. In felul acesta nu poti gresi prea mult. Iar cititorii nu pierd timpul sa inteleaga ce vrei sa le impartasesti. 
In final toata lumea este multumita.

4. Dintre toate tutorialele realizate de tine pana acum, care este preferatul tau?
Suzana: Nu prea m-am gandit la tutoriale preferate. As alege, de exemplu: Tutorial din pasta de modelaj cu dantela
Este un tutorial pentru realizarea unui medalion din lut. Habar nu am cum a fost primit, dar mie mi-a placut.
[ Draga Suzana am citit tutorialul si iti multumesc mult pentru sugestie, altfel cine stie cand reuseam eu sa il descopar :D. Mie sincer mi se pare foarte util si solutiile propuse extrem de practice. Iar rezultatul este fara doar si poate minunat! Ai realizat un set deosebit - felicitari! Rux]


5. Ce inseamna pentru tine "a fi diferenta", puterea exemplului ? Este greu, este usor, este folositor? :)
Suzana:  Nu prea m-am gandit la mine in felul acesta. Ceea ce insa stiu, este ca daca incerc sa fac un lucru, ma straduiesc sa-l fac bine. Altfel, este ca si cum mi-as irosi timpul. 
Adica merg pe principiul: daca tot trebuie sa realizez ceva, trebuie sa iasa ceva care sa imi placa. Pentru propria mea satisfactie. Si respect fata de propria munca. 
Evit abordarile de genul greu sau usor.  Prefer variantele: “ imi place sau nu imi place”. 
Daca imi place ce fac, totul devine usor. Daca nu, greu este putin spus…
Va multumesc pentru posibilitatea acestui dialog, datorat unei traistute “fermecate”! 
Sa ne auzim cu bine. Si la cat mai multe creatii de la cititorii vostri!

***

Tutorialele ne ofera pasii de lucru si sfaturi pentru a realiza un proiect. Pentru mine insa ele aduc si povestea din spatele unui obiect - mi-a facut placere sa descopar cum a aparut traistuta ta fermecata! Iti multumim si noi Suzana si iti dorim sa ne incanti in continuare cu creatii deosebite si pline se suflet!

Vrei sa fii/ esti si tu diferenta? Da-ne de stire! Ne-am bucura sa iti oferim o diploma de merit si sa facem si celor din jur cunoscuta/e fapta/ele ta/tale! :) Ne poti contacta la adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com
Pe curand!
Rux

0 comments:

Trimiteți un comentariu