marți, 17 februarie 2015

De vorba cu .... Nasturelul Fermecat

Ne plac jucariile handmade. Eu cel putin le ador. Imi place sa le fac, sa le daruiesc si .. evident, sa si primesc. Cum altfel ?:) 
Jucariile handmade au ceva aparte, ceva magic - de poveste. Astazi vom sta de vorba cu Codruta - sponsorul Temei #28 "Mascota" si posesoarea manutelor magice din spatele proiectului Nasturelul Fermecat



PV: Bine te-am gasit draga Codruta! Bun venit pe Provocari Verzi. Te rugam sa ne povestesti cate ceva despre tine si proiectul tau - Nasturelul Fermecat.
Codruta - Naturelul Fermecat: Despre mine pot sa spun ca sunt de profesie mamica, creator de jucarii si persoana fericita. In job descriptionul meu, cum spunea o prietena, intra multe de la ingerasi la caluti brodati, sirene, nume handmade si ursuleti. Am doua fete superbe, vesele care ma inspira si alaturi de care redescopar lumea, minunile mici si cartile cu povesti superb ilustrate (una din principala mea sursa de inspiratie).



PV: Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mana?
Codruta - Naturelul Fermecat: Cu mama, bunica si doamna invatatoare. De cand ma stiu mama mi-a aratat cum sa cos, sa fac cipca, sa brodez prosoape, bunica la fel, are un dulap urias plin cu lucruri facute de mana ei, iar doamna invatatoare ne-a aratat ce bucurie e sa iti folosesti manutele in fel si fel de proiecte.


PV: Iti mai amintesti care a fost prima ta creatie?
Codruta - Naturelul Fermecat: Acum de cand sunt mare, a fost o capsuna din feltru :) Inca o pastrez.

 
Tutorial capsuni

PV:  Iti multumim ca ne esti alaturi la provocarea pe tema Mascota. Ne place foarte mult Domnita Trandafir. Ne-am dori sa ii aflam povestea! :)
Codruta - Naturelul Fermecat:  Ca orice om navighez pe internet minunandu-ma de lucruri frumoase, am vazut undeva o papusica de portelan ce parea ca are o floare uriasa in par. Mi-a ramas imaginea in minte zile intregi pana cand intr-una din ele am desenat-o si repede am si transformat schita in Domnisoara Trandafir. E o dovada de dragoste pentru flori.



PV: Creatiile tale sunt pline de culoare, de viata, de ghidusie, dar si de nostalgie; atat pentru copii mici-mici, cat si pentru copii mai mari, asa ca noi. Daca ar fi sa alegi cate trei creatii care sa se adreseze celor doua categorii mentionate mai sus (copii mici-mici si copii mai mari, asa ca noi), care ar fi acestea?
Codruta - Naturelul Fermecat:  Pentru copii mici as alege ceva colorat, care sa reziste in timp si sa aiba o poveste. Copiii iubesc povestile.
1. Ingerasii ar fi prima alegere, de obicei sunt oferiti in dar nou nascutilor ori la botez, in primele luni de viata.
 
2. Sirenele pentru fetite de 4-6 ani, sunt personaje pe care le indragesc
PV: Noua ne plac jucariile, ne plac povestile si ne place sa aflam ce se afla in spatele creatiilor, ce se intampla in atelier. Te rugam sa ne povestesti o intamplare hazlie din atelierul tau de creatie!
Codruta - Naturelul Fermecat: O comanda urgenta ce trebuia sa ajunga a doua zi pentru un botez, fetita cea mare pleaca la bunici, cea mica adoarme iar eu chem curierul cand aproape se incheiase programul lui. Urca sus (locuim la etajul 4) iar eu nu imi gaseam cheile sa predau coletul, erau la fetita cea mare in poseta care s-a gandit ca are si ea nevoie de chei, ca orice om mare. Cu greu dau de sot sa duca coletul la sediu cu 10 minute inainte sa plece masina. A ajuns cu bine :) dar am avut emotii. 


PV: Ca si creator de jucarii handmade cu siguranta iti plac provocarile creative. Ce intelegi tu prin provocari creative? :)
Codruta - Naturelul Fermecat: Am mereu provocari creative de la clienti, multe sunt proiecte unicat. Cea mai interesanta este numele scris de mana, provocarea a venit de la o prietena tare draga, fotograf care avea nevoie de un decor dragut pentru o sedinta foto “Poti sa imi faci un nume din material shabby chic dar care sa fie scris de mana?” Primul nu a iesit, dar de aproape 3 ani tot cos nume si e unul din cele mai de succes proiecte.

 

PV: Cum se inteleg, din punctul tau de vedere, materialele reciclate/refolosite sau naturale cu cele noi din magazinele de specialitate?
Codruta - Naturelul Fermecat:  Foarte bine, imi place jocul de texturi si culori. In plus materialele sunt o sursa de inspiratie. Iar cautatul de materiale interesante prin magazinele second hand e ca o cautare de comori si-mi aduce aminte de copilarie, ce ne placea tuturor sa cotrobaim prin dulapuri. 



PV: Crezi ca principiul 3R(redu-refoloseste-recicleaza) este suficient cunoscut la noi in tara? Este el, din punctul tau de vedere, benefic vietii?
Codruta - Naturelul Fermecat:  Nu stiu cat de cunoscut e, depinde cu cine vorbesti, sunt persoane care transforma mereu, sunt altii care in schimb doresc doar lucruri noi. 
Daca te gandesti ca poti transforma hainele vechi ale bebelusului in jucarii ori camasa sotului intr-o rochita, ca poti infrumuseta haine noi cu fasii brodate din stergare vechi sigur ca e benefic. E si frumos. Si lucurile isi pastreaza povestea.


PV: Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?
Codruta - Naturelul Fermecat: Indrazniti! E cel mai important lucru in viata, multi dintre noi admiram ore-n sir lucruri frumoase create de altii. Haideti sa punem mana sa facem :) cand iese ceva frumos din mana ta traiesti sentimentul acela de bucurie pe care il vedem la copiii nostri, nici nu stiu sa il descriu in cuvinte. Indrazniti! 



Ii multumim Codrutei pentru ca a stat de vorba cu noi!! Si o mai asteptam cu drag sa ne treaca pragul si sa ne bucure cu prezenta si creatiile ei deosebit de frumoase!
Va invitam sa ii vizitati blogul:  Nasturelul Fermecat.

Pana pe 25 februarie (23:55) va asteptam sa va inscrieti si voi Mascota in concurs aici: Tema#28Mascota. Unul dintre voi va fi norocos sa o castige pe Domnita Trandafir! :)
Pana pe 23 februarie va puteti alatura si Felicitarilor calatoare Martisor! Aflati cum aici: Felicitari Calatoare VI "Martisor"

0 comments:

Trimiteți un comentariu