sâmbătă, 21 februarie 2015

De vorba cu .... Gabriella Deco-Art Handmade

Bine v-am regasit!
Gabriella Deco-Art Handmade a fost alaturi de noi in 2013, sponsorizand provocarea pe tema #22 "Craciunul Traditional". Am stat de vorba despre handmade, 3R si proiectul plin de culoare al Gabriellei si va invitam sa cititi un nou articol din seria de vorba cu !!



PV. Ne bucuram sa avem alaturi oameni frumosi si talentati! Astazi facem cunostinta cu Gabriella, omul frumos din spatele proiectului -Decoraţiuni şi artă manuală. Te invitam sa te prezinti!
Gabriella: Buna tuturor! Ma numesc Gabriella Cozma si sunt din Oradea. Am un sot iubitor si doua fetite minunate. Pot sa spun ca sunt o persoana norocoasa pentru ca familia ma sprijineste in tot ceea ce fac, sotul ma sustine, copiii imi admira munca.



PV: Cum ai prins drag de lucrul de mana? Iti mai amintesti care a fost prima lucrare?:)
Gabriella: Sincer nu-mi aduc aminte care sa fi fost prima mea lucrare de mana. Adevarul este ca inca de mica mama m-a invatat sa crosetez, sa tricotez si sa cos la masina. Mereu am facut cate ceva, imi tricotam plovere si fulare, mai tarziu mi-am cusut tot felul de fuste si bluzite. Mai tarziu cand am nascut-o pe prima mea fetita mi-a trebuit o indeletnicire silentioasa cu care sa-mi ocup timpul in serile in care ii vegheam somnul. 


 Am inceput cu pictura pe sticla, apoi incetul cu incetul m-am deprins cu tehnica decoupage-ului si am ramas fermecata de ea. Am folosit o bucata de lemn brut, salvat de la foc, pentru a realiza din el un ceas cu un text pirogravat dedesubtul lui. Este una dintre primele creatii si l-am facut cadou mamei mele.



PV: Ne-ar placea sa aflam mai multe amanunte despre proiectul tau!
Gabriella: Proiectul meu de viitor este sa pot trai din ceea ce-mi place sa fac. Momentan am un serviciu pe langa care mai fac si de ale mele lucrusoare. Intotdeauna mi-au placut lucrarile artizanale, mereu le-am admirat iar acum ca am inceput sa realizez si eu lucrari manuale, ma simt fericita sa vad ca si altora le place ceea ce fac. Mi-ar place foarte mult sa am un magazin micut cu multe creatii frumoase, undeva in spate intr-o odaie sa am si un mic atelier.



PV: Ce parere ai despre reciclarea creativa?
Gabriella: Reciclarea, a fost mai mereu prezenta in viata mea, fara insa sa constientizez acest lucru. Probabil, conjunctura anilor de communism au fost de asa natuta incat am invatat sa pretuim fiecare nasturel de pe o haina, fiece bucatica de danteluta, pana si fermoarul l-am recuperat inainte de a scoate din folosinta cate o haina. In prezent reciclarea este ceva natural pentru mine, ceva ce vine de la sine. Nu pot sa ma uit la un ambalaj de carton, fara sa nu ma gandesc la minim 5 variante de al reintrebuinta. Mi se intampla sa colectez anumite lucruri a caror intrebuintare inca nu o stiu, dar pe parcurs cu siguranta va veni si vremea lor sa fie refolosite. Si uite ca am observant si la fetitele mele deja, ca privesc ganditor la cate un obiect apoi vin la mine incantate ca le-a venit o idee la ce s-ar putea folosi acel ceva.

Reutilizare.: dintr-o rama veche am facut o tava.


PV: Te rugam sa ne povestesti o intamplare amuzanta din atelierul tau :)!
Gabriella: Atelierul meu se afla momentan la mansarda casei unde inca nu sunt trase cablurile de elecrticitate, amuzanta e situatia cand lucrez noaptea la lumina firava a unui neon suspendat sau cand vin fetitele mele si vazandu-ma lucrand vor si ele neaparat sa ma ajute. Si uite asa se intelege de ce lucrez mai cu seama noaptea dupa ce imi culc domnisoarele.



PV: De multe ori artistii folosesc si materiale 3R cand realizeaza un produs. Tu ce parere ai despre combinatia dintre materiale noi si cele reciclate?
Gabriella: Este inevitabil sa folosim material noi, dar daca le putem combina cu materiale reciclate sau chiar inlocui cu acestea, este un lucru mai mult decat util si folositor ce contribuie eficient, la pastrarea mediului inconjurator.

Reciclare. din ziare si flori uscate am facut o felicitare.

PV: Ne place foarte mult premiul pe care il oferi la aceasta provocare (si pentru care iti multumim!) - ne poti spune povestea lui?:)
Gabriella:  Am oferit o decoratiune pentru iarna. Este de fapt un tocator, fund de lemn cum i se mai spune, decorat cu tehnica servetelului. Eu va sunt multumesc si va sunt recunoscatoare ca am avut ocazia sa particip la concurs prin a oferi un mic cadou.


PV: Daca ar fi sa alegi un material / obiect pe care sa il refolosesti in lucrarile tale care ar fi si ce ti-ar placea sa lucrezi?
Gabriella: Lemnul! Categoric lemnul este acel material cu care mi-ar place sa lucrez cat mai mult. Cred ca daca as fi fost baiat, m-as fi facut tamplar. Imi place sa lucrez cu lemn, imi place textura lui, imi place mirosul lemnului, imi place ca se lucreaza atat de bine pe el. Se poate pirograva, se poate prelucra, poti sa-i dai forma dorita, se poate decora, picta, dar arata extraordinar si asa simplu, natural.




PV: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?
Gabriella: Sunt convinsa ca tot mai multi oameni acorda o mai mare atentie reciclarii si astfel implicit refolosirii lucrurilor si fiind constienti de acestea, incearca sa fie mai responsabili in privinta consumului, prin reducere, alegand produse ce pot fi refolosite. Fara indoiala ca este un principiu de viata care ar trebui urmat de catre tot mai multi oameni. Trebuie sa fim responsabili nu doar pentru noi insine dar si pentru generatiile urmatoare. 



Din pacate din cauza poluarii am avut deja de suferit, atat mediul cat animalele si noi oamenii deopotriva. Poluarea continua sa faca ravagii pe pamant, dar nu avem voie sa stam pasivi, acolo unde putem, macar in gospodaria noastra, in mediul in care traim sa facem ceva pentru a o reduce. Macar sa incercam, sa facem un prim pas pentru: 
- a reduce cosumul, de ex. prin a alege produse cu minim de ambalaj, produse fabricate din material reciclate etc.
- a refolosi bunurile, de ex. hainele, incaltamintea pot fi donate unor centre caritabile,
- a recicla , pentru ca astfel materialele folosite sunt transformate in produse noi, reducand nevoia de a consuma resurse naturale.




PV: Un gand catre echipa si comunitatea Provocari Verzi :).
Gabriella: Sunteti o echipa minunata care ati avut laudabila initiativa de a imbratisa acest proiect. O provocare bine-venita, care cu ajutorul artei, incearaca sa constientizeze oamenii de necesitatea reciclarii, prin creatie.
Va multumesc pentru posibilitatea de a fi aici alaturi de voi!
Cu mult respect Gabriela.



Ii multumim Gabriellei pentru ca a stat de vorba cu noi si va invitam sa ii vizitati blogul: Decoraţiuni şi artă manuală.
Pe curand!!

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru aceasta posibilitate! Eu va sunt recunoscatoare ca am putut sa fiu aici alaturi de voi si imi doersc sa ramanem cat mai aproape si pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb totul! Oare de unde sunt toate acele imagini pentru decoupage? Vai ce frumoase sunt! Și munca este fantastică!

    RăspundețiȘtergere