duminică, 22 septembrie 2019

Salvam Papusi // Save the Dolls #04 "Sarbatoarea Recoltei"

Buna!
Cea de-a patra tema ne propune sa ne reamintim putin de .... traditii. Da, este legata tot de traditii, dar si de tehnici de lucru diverse. Subiectul este unul potrivit anotimpului: Sarbatoarea Recoltei!
Deasemenea, aceasta tema vine cu o noutate si va da posibilitatea de a folosi una dintre cele trei papusi deja salvate in temele precedente, sau, desigur, sa salvati o a patra! Alegerea va apartine. 
Ideea este sa realizam un decor prin care sa sarbatorim bogatiile toamnei si in care sa isi gaseasca locul si o papusa care sa aiba un rol, in toata aceasta mica poveste pusa in scena.
Puteti afla mai multe amanunte urmarind filmul de prezentare de mai jos:


Aceasta tema va provoaca sa realizati un decor prin care sa sarbatorim bogatiile recoltei de toamna.

Cerinte: 
šŸ’š Puteti folosi orice fel de material si tehnica la confectionarea decorului - ideea este ca acesta sa fie utilizabil, finalizat.

šŸ’š  Elemente de vestimentatie obligatorii:
  • in functie de cum veti alege sa creati decorul puteti
    • folosi o papusa imbracata intr- una dintre cele trei tinute create anterior
      • fantezist - tema 1  (eventual 2 in functie de tinuta creata de voi pentru Zana Verde Fluturas)
      • traditional - tema 3 (eventual 2 in functie de tinuta creata de voi pentru Zana Verde Fluturas), 
    • sau puteti salva o a patra papusa, ce va purta o tinuta aleasa de voi care sa se poata potrivi in context.
      • poate fi organizator, expozant, vizitator etc.
    Important este :
    • ca in fotografie sa se regaseasca cel putin un personaj reprezentat printr-o papusa salvata de voi
šŸ’š  Elemente de decor obligatorii:
  • un stand* amenajat festiv, cu legume, fructe de sezon si alte decoratiuni de sezon 
  • decoratiunile pot fi modelate din aluat, lut, plastilina si pictate, sau pot fi realizate folosind imagini decupate din reviste sau reclame etc.)
    [Atentie la proportii - trebuie sa se potriveasca la dimensiunea papusii alese, eventual daca sunt mai mari asezati-le intr-un plan indepartat.]
    * am folosit termenul de stand generic, voi putand realiza aranjamentul pe ce “structura” doriti.
  • - optional: pentru fundal puteti folosi 
    • o imagine de toamna dintr-un calendar
    • o imagine de toamna dintr-o revista
    • o bucata de tapet in culorile toamnei etc.
  • - atentie insa daca folositi fundal sa nu fie foarte incarcat, sau nepotrivit ca dimensiuni (prea mic, prea mare etc).
šŸ’š  Fotografia:
Atentie la cum se realizeaza compozitia - aranjati papusa si elementele ce alcatuiesc decorul de asa maniera incat sa nu para aruncate pur si simplu.
Atentie la postura, adica la pozitia corpului papusii - sa nu aiba membrele strambe, sau in pozitii nefiresti, la unghiul din care este realizata fotografia - sa nu para disproportionata.  
(aici se va puncta partea estetica)
Temele sunt realizate si de echipa Provocarilor Verzi si vor fi prezentate de acum incepand de miercuri (am povestit in filmulet de ce).
Iata cum arata papusile salvate de noi participante la aceasta tema:

Viziteaza blogul Micaelei - Clubul Fanteziei
-Viziteaza blogul lui Rux - Copilarim
Bonus:


 
Regulament - Inscriere:
šŸ’š  Trimiteti fotografia cu creatia voastra pe adresa de mail pana sambata, 28 septembrie, ora 23:50 (Romania)*. Toate creatiile vor fi apoi publicate intr-o galerie atat pe site-ul Provocari Verzi, cat si intr-un folder dedicat, in Grupul Provocari Verzi.
šŸ’š  Puteti participa cu un singur proiect care sa respecte principiul 3R si 1O pentru fiecare tema. Alte creatii pe aceeasi tema pot fi inscrise ulterior in Rubrica Ati pierdut o provocare
šŸ’š   Puteti realiza articole despre creatia voastra si o puteti prezenta  dupa ce aceasta apare in galeria de creatii. Multumim! šŸ˜Š
šŸ’š  Va reamintim ca aveti posiblitatea de a recupera doar doua teme  fara a pierde punctul de timp, asa ca, pe cat posibil, incercati sa va incadrati in perioada de timp indicata. 
šŸ’š  Va recomandam sa va semnati lucrarile - sa incurajam drepturile de autor!
šŸ’š  Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cele 13 teme ale provocarii Save the Dolls / Salvam Papusi, va invitam sa cititi (si vizionati filmuletul) articolul: Save the Dolls / Salvam Papusi (partea 1). Am scris despre cum se poate participa, premii si am raspuns la mai multe intrebari referitoare la provocare aici:  Save the Dolls / Salvam Papusi (partea a2a)
 
Va dorim spor la creat si asteptam cu entuziasm sa vedem ce veti crea! :)

Nu ezitati sa ne scrieti daca aveti intrebari si nelamuriri [ va recomandam sa va inscrieti in grupul de discutii de pe Facebook pentru a comunica mai usor ]!
 
* Puteti sa trimiteti creatia voastra pe aceasta tema si pana pe 30 noiembrie 2019 (23:50) cand se termina Provocarea Salvam Papusi. Daca vreti sa recuperati teme - o puteti face!
(Daca aveti intrebari suplimentare ne gasiti pe adresa de mail - dar mai inati verificati daca nu cumva exista deja raspunsul in unul dintre cele doua articole "despre" - gasiti link-urile catre ele putin mai sus.)

2 comentarii:

  1. Mi-l arati pe Kouki si vrei sa ma concentrez la cerintele provocarii?! :) Si cand reusesc, apare iar Kouki, si uit ce-am auzit! Glumesc numai vreo... trei sferturi. :) E atat de dragalas!
    Oooo! Mie mi-ai putea arata linistita ce ai facut tu - sau altii - pentru ca... imaginatia mea nu bate asa de departe, deci nu pot zice: "la asta ma gandisem si eu!". :))
    Ma voi stradui sa fiu prezenta la timp!
    Pupici cu drag! <3

    P.S. Nu merg sa vad filmuletul pe YT pentru ca e un infern pana se incarca un video. :(( E motivul pentru care nu am mai fost prezenta nici la Provocarea muzicala. :(( La un moment dat a mers mai repede computerul, dar nu stiu ce la apucat iar, pe YT.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strategie, strategie :)))).
      Dar l-ai auzit ce mi se lamenta ca vrea la somn? (In alta ordine de idei imi caut cuvintele sa le scriu astora de la Primarie sa faca un sistem ca lumea de avertizare cand stropesc. Pentru ca nu toata lumea are acces la net si chiar daca avem nu stam lipiti de pagina lor de fb sau de site-ul lor. Eu verific cam o data pe saptamana, uneori de doua ori, dar in mod normal se anunta din timp daca stropesc. Ei bine, iar au facut-o si am aflat dupa)
      Ei, acum am zis miercuri :))). Sa vedem cum merge, daca nu revenim la planul initial. :D Tin pumnnii - teoretic asta e proba de relaxare, pentru ca se poate folosi ori ceva din ce s-a facut pana acum, ori cea ce ai deja si poti integra sau se poate face si ceva nou, la libera alegere.
      Tin pumnii :D

      ps: La youtube ar putea sa fie nevoie sa actualizezi flashplayer-ul (iti las link aici) - mie cand nu e actualizat imi incetineste laptopul de imi vine sa ... cant :)). Oda bucuriei (ca si la astia cu stropitul, fara numar, fara numar de inconstienti)..
      Pupici cu drag <3

      Ștergere