luni, 23 septembrie 2019

Galeria de creatii: #03 "Papusile Lumii: Romania"

Buna si bine v-am regasit la galeria de creatii dedicata celei de-a treia teme a provocarii: Salvam Papusi // Save the Dolls #03 "Papusile Lumii: Romania"! Poate v-ati dat seama deja ca temele se leaga intre ele si, printr-un element, fiecare dintre ele, o anunta pe urmatoarea. Data trecuta va spuneam despre dorinta Zanei Verde Fluturas de a afla cat mai multe lucruri despre traditii.

Prin aceasta tema am vrut sa atragem atentia asupra identitatii poporului nostru. Asupra traditiilor care il definesc. Ne-am gandit la portul popular in acest sens. Ne-am fi dorit sa vedem in colectiile de papusi ale lumii si una care sa ne reprezinte ca popor prin tinuta pe care o poarta.
Ne-am gandit apoi ca putem face chiar noi acest lucru, desigur, cu resursele disponibile si in timpul pe care l-am avut la dispozitie. Este important sa stim cine suntem - iar portul nostru romanesc are multe sa ne transmita. Si sa transmita, in general. Poate ca, reamintindu-ne de el, documentandu-ne, incercand sa ii patrundem tainele, ne vom regasi si ca neam si ne vom privi cu alti ochi. Cum suntem noi de fapt, care ne sunt valorile, ce ne defineste. S,i punand aceste descoperiri in creatiile noastre, poate vom inspira inca 1-2... 10 persoane si tot asa, imnul nostru nu va mai fi de actualitate, caci ne vom fi desteptat deja din acel somn. Va redeveni ceea ce era - un indemn, ca sa nu uitam. Vom stii...cine suntem si ne vom comporta ca atare - cu respect, cu responsabilitate... :).


Lucrarile sunt prezentate in ordinea in care le-am primit. Va multumim mult pentru implicare - a fost una dintre probele "grele", dar frumoase! Iata cum v-ati inchipuit voi ca arata o papusa care sa reprezinte Romania:

Diana
- Costum de sarbatoare pentru Junii din Scheii Brasovului -

Catinca
-
costum stilizat-
Pompilia
- costum din zona Clujului -



Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema  #03 "Papusile Lumii: Romania". Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie.

Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Update: alte creatii in tema - actualizat periodic .... in curand.




2 comentarii:

  1. Despre costumul pe care l-am ales nici azi nu stiu daca e Juna Curcan sau Juna Dorobant! :))
    sunt faine si papusile acestei "editii". :)
    Pupici cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi sa parut foarte interesant - nu stiam desppre genul acesta de costume ;).
      Pupici cu drag (mai asteptam si alte costumatii :D)
      <3

      Ștergere