luni, 30 septembrie 2019

Galeria de creatii: #04 "Sarbatoarea Recoltei"

Buna si bine v-am regasit la galeria de creatii dedicata celei de-a patra teme a provocarii: Salvam Papusi // Save the Dolls #04 "Sarbatoarea Recoltei"! Poate v-ati dat seama deja ca temele se leaga intre ele si, printr-un element, fiecare dintre ele, o anunta pe urmatoarea. O traditie frumoasa care implica si portul national este Sarbatoarea Recoltei.

Prin aceasta tema am vrut sa atragem atentia asupra unei sarbatori traditionale care are loc toamna. Din pacate multe traditii se pierd, sau sunt alterate. Nimeni nu spunem sa imbinam vechiul cu noul (i-as da in acest sens drept exemplu pe Japonezi care, probabil, sunt campioni la acest "sport). Putem deasemenea adopta diferite sarbatori, de ce nu (si iar i-as da drept exemplu tot pe japonezi care, desi adopta sarbatori si traditii straine, le adapteaza, le "japonizeaza" - este un exemplu bun, pe care l-am putea urma), dar nu in detrimentul mostenirii noastre, zestrei stramosesti, cum se spune.
Din nefericire, dupa cum spuneam, influentele din afara, la noi au alterat ceea ce aveam. Noi am facut exact opusul - am imbratisat alte lucruri mai "poleite" -
ca sa spun asa-  si am aruncat ce era al nostru ca si cand ne-ar fi fost.. rusine ca e "vechi si demodat".
Poate ca am fost si putin ... ajutati (=pacaliti) sa facem acest lucru. Ideea este ca, odata ce ne dam seama cat am pierdut, putem face ceva in aceasta directie. Putem transforma niste targuri devenite kitsch, in niste targuri cu care sa ne mandrim: muzica populara de calitate, produse traditionale autentice.... o petrecere de bun gust si care sa ne reprezinte.


Lucrarile sunt prezentate in ordinea in care le-am primit. Desi nu a fost o tema care sa ne ceara sa cream o tinuta speciala pentru o papusa salvata (puteau fi folosite cele create anterior, in functie de decorul pe care alegea fiecare sa il creeze), ati putut opta si pentru a folosi o tinuta potrivita deja existenta in garderoba papusilor voastre, sau chiar sa creati una. Sa admiram Sarbatoarea Recoltei, un prilej de bucurie pentru noi:

Diana
Catinca
Pompilia


Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema #04 "Sarbatoarea Recoltei". Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie.

Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Update: alte creatii in tema - actualizat periodic .... in curand.




2 comentarii:

  1. Imi place scena imaginata de Catinca! Mult de tot imi place papusa! :)
    distractie frumoasa, Rux! Pupici cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata nu prea ma distrez ca mi-a plesnit o sticla (de fapt nu sticla ci celofanul) si am atras atentia sa fie pusa la vedere si nu a fost si a facut floare cred. Pentru mine conteaza ca na... eu nu pot manca din comert (sare iodata in tot).
      :)))
      Vin si celelalte creatii - abia asteptam sa le vedem.
      Pupici cu drag <3!!

      Ștergere