joi, 18 februarie 2016

De vorba cu ... Amy Crafts

Bine v-am regasit!
Astazi va invitam sa intram in lumea magica a lui Amy, pliiiiina de creatii manuale de poveste! Putem spune ca ne stim de mult timp din mediul virtual creativ. Ii admiram creatiile realizate cu multa dragoste si migala, lucrari care par ca freamata usor de viata si respira bucurie.
Dar, mai bine sa stam de vorba cu Amy!



P.V.:  Bine te-am gasit Amy! Ne bucuram si iti multumim ca ne-ai fost alaturi cu ocazia provocarea lunii martie pe tema 29 "Tablou Mixed Media - Primavara",  anul trecut. Te rugam sa ne povestesti cate ceva despre tine si despre proiectul tau - Creatii manuale - Amy Crafts.
Amy Crafts: Hello! Sunt mami cu doi copii mari, doua fete minunate pe care le iubesc mai mult decat orice pe lumea asta. Am un serviciu permanent si am prea putin timp pentru crafting, din pacate. 



Creatii manuale  s-a nascut din dorinta de a experimenta absolut tot ce inseamna crafting, de aceea Creatii manuale inseamna quilling, origami, scrapbooking, cardmaker, deco, modelaj, crosetat, tricotat, pictura, tehnici mixte si… am scapat ceva? Am ales acest nume pentru proiectul meu tocmai pentru a nu ma simti limitata in a crea ceva. 





Acest proiect drag sufletului meu a insemnat pentru mine reinventare, reanimare, recreere, reculegere, recunoastere, reflectare si nu in ultimul rand reafirmare. Nu este un joc de cuvinte. Toate, insumate, inseamna Creatii manuale.





P.V.:  Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mana? Iti mai amintesti care a fost prima lucrare pe care ai realizat-o?:)
Amy Crafts: Sunt omul care nu pot sa stau fara sa lucrez ceva. Daca “ma uit” la un film, trebuie si sa rulez o fasiuta de hartie. Poate, pentru ca sunt harnica foc? In plus, simtul practic si indemanarea m-au condus spre aceasta pasiune.

Cred ca prima mea lucrare a fost o posetuta din carton. Nu mi-a placut cum a iesit, asa ca imediat am facut-o si pe a doua, de care am fost foarte mandra. Si acum ma uit cu mandrie la ea.



P.V.:  Care este traseul pe care il parcurge o creatie realizata in atelierul tau (de la idee la produs finit)? Unde si in ce gasesti inspiratie?
Amy Crafts: O, pana sa incep o lucrare cercetez foarte mult. Ma pregatesc temeinic. Invat de la altii mai priceputi ca mine, rasfoiesc carti de specialitate, ma ratacesc pe internet printre idei… Cand sunt convinsa ca stiu ce am de facut ma apuc de lucru. Pare simplu, dar nu este, fiindca aproape niciodata planul pregatit dinainte nu se potriveste pe parcursul lucrului. Mai mereu imi schimb ideea; masor, asez, tai, lipesc, sucesc si rasucesc si doar cand sunt cu adevarat multumita, exclam “Voila!” 

La inceput, inspiratia mi-am gasit-o, asa cum am spus mai sus, in cartile de specialitate si pe net. In continuare internetul ramane cea mai tare forta, insa acum ma bazez si pe experienta mea si stiu sa ma inspir din natura pentru creatiile mele.

P.V.:  Daca ar fi sa alegi 5 creatii preferate(stim ca este foarte dificil, creatorii se ataseaza de toate lucrarie lor) care ar fi acestea si de ce? :)
Amy Crafts:As opta pentru decoratiunea cu mini floricele in culori de toamna, deoarece a fost printre primele decoratiuni realizate de incepatoarea de mine si de fiica mea, Diana. Decoratiunea arata ca noua si la ora actuala. 


Gentutele ambalaj, pentru Craciun, fiindca sunt foarte colorate si vesele.




Crengutele inflorite, asezate intr-un cos din hartie facut de prietena mea, pur si simplu pentru ca emana primavara.



Pomisorul decorativ cu flori quilling, este decoratiunea la care am lucrat foarte mult, dar a primit aprecieri pe masura.




Borcanele decorative imi plac atat de mult, incat as deschide un magazin doar cu acest gen de decoratiune.



P.V.: Tabloul de primavara oferit ca premiu este absolut minunat. Noi stim deja ca este o colaborare speciala! Ne-ar placea ca povestea sa sa fie cunoscuta si de mica-mare familie a Provocarilor Verzi. 
Amy Crafts:Crafts: Diana, domnisoara mea cea mare, app., anul acesta implineste 18 ani, se pregateste sa devina artista. Cocheteaza intre pictura si design vestimentar si, in timpul acesta, experimenteaza. Picteaza atat pentru micile mele lucrari, exemplul tabloului de primavara, cat si pentru peretii camerei ei. Impreuna, Diana si cu mine, ne completam foarte bine. Ideile mele se imbina foarte bine cu ale ei si invers. Am observat acest lucru de cand avea 11 ani si a inceput, alaturi de mine, sa creeze. Fiica mea, de atunci era mai priceputa decat mine. Pacat ca nu mai are timpul necesar… Minuni am face impreuna! :)



P.V.:In atelierul de creatie se intampla mereu cate ceva - poate pe moment nu ni se pare amuzant, dar in timp unele intamplari devin chiaramuzante. Sau, si mai bine, sunt amuzante de la bun inceput :D. Te rugam sa ne povesteti si noua o intamplare haioasa din Atelierul tau! :)
Amy Crafts: Imi aduc aminte de o intamplare care, la vremea ei, m-a suparat foarte tare, dar, care, acum mi se pare tare amuzanta. 



 
Diana avea vreo 11-12 ani si a pregatit cu mare pasiune o lucrare pentru un concurs de primavara organizat de cineva pe blogul sau personal. Ar fi castigat concurentul care avea cele mai multe comentarii cu aprecieri, de la terti. Asa ca, am inceput si noi sa rugam in stanga si in dreapta prietenii si familia sa lase cate un comentariu in favoarea ei.  Fratele meu, pe care nu reusesti nici cu o mie de implorari sa il scoti din lumea lui si sa il arunci intr-o lume straina, a facut efortul de a lasa un comentariu. Numele lui prescurtat era dpl, iar proprietarul blogului a crezut ca este scris in bataie de joc si a sters comentariul. M-a deranjat gestul si, desi, lucrarea Dianei a a fost cotata printre preferate, am retras-o din concurs.


P.V.: Ai realizat vreodata un proiect quilling folosind fasii din hartie reciclata (de exemplu o coala A4 imprimata pe care sa o treci prin tocatorul de hartie)? Sau daca nu, ce proiect ti-ar placea sa realizezi folosind fasii din hartie reciclata?
Amy Crafts: Am teancuri de hartii si de pliante pe care as vrea sa le refolosesc, dar am nevoie de timp pentru asta. Momentan lucrez la o bomboniera. Hartiile albe, imprimate, le-am taiat fasii late, le-am rulat si urmeaza sa le lipesc pe un balon umflat. 
Din acele hartii, pe care nu le mai folosesc, urmeaza sa fac felicitari decorate quilling pe care sa le ofer cu diferite ocazii.



P.V.:  Cum se inteleg materialele reciclate, refolosite sau.. naturale cu cele noi, din magazinele de specialitate? Evident din punctul tau de vedere.
Amy Crafts: Se impaca extraordinar de bine cu atat mai mult ca este la moda curentul vintage, nu numai in vestimentatie ci si in ce privesc decoratiunile. Consider ca o lucrare vintage, in care trebuie sa stii sa combini elementele noi cu cele vechi, are nevoie de un ochi de artist in primul rand si apoi de indemanare. Un artist creaza din lucruri vechi si noi eleganta, rafinament, unicat si, implicit non kitsch.

P.V.: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general? 
 Amy Crafts: Oamenii civilizati stiu ca a recicla, a refolosi si a reduce nu sunt verbe folosite doar pe timp de criza ci sunt masuri pe care trebuie sa le aplicam fiind constienti de problemele de mediu. Pana la urma, cred ca este vorba doar de bunul simt. 


Reducem, pentru ca mancam doar cu o gura, nu avem cand sa purtam zeci sau chiar sute de perechi de pantofi, zeci de paltoane, facturile de apa si curent ni le platim singuri, nu vecinii.

Refolosim, pentru ca sunt atat de multi oameni care nu au o haina iarna, pantofi ca sa nu le degere degetele de frig, bani pentru o paine, daramite pentru ultimul gadget aparut pe piata, bani pentru un caiet de scoala, daramite pentru a 1000-a jucarie. Nu trebuie sa fii artist ca sa stii ca peturile le poti refolosi pentru depozitare, hartia o poti folosi pentru ciorne de calcul, idei de compuneri, liste de cumparaturi, reminder, pentru a acoperi obiecte etc.

Reciclam, pentru ca este atat de usor sa asezam la un loc toate pliantele publicitare, peturile si hainele nefolositoare ca apoi sa ne deplasam cu ele doar cativa zeci de pasi pentru a le depozita la containerele de reciclare deja pregatite de edili. Bateriile, echipamentul electronic sau electrocasnic le putem lasa in spatiile special amenajate din supermarketuri.

PV: Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?
Amy Crafts: Ma uit cu nostalgie pe site-ul Provocari verzi si imi dau seama cat de mult imi lipseste. Mi-e dor sa ma joc util si sa raspund la provocarile voastre. 



Provocari verzi, va doresc sa existati atata timp cat exista copilarie, reciclare, creativitate, culoare si frumusete.

Participantilor la provocari le transmit ca lucrarile lor trebuie sa aiba doar: culoare, veselie, simplitate , sa reflecte placerea de a refolosi si recrea si foarte important, sa transmita un mesaj.

Pot sa transmit tuturor doar atat: INSPIRATIA FIE CU VOI!

Ii multumim mult lui Amy pentru ca a stat de vorba cu noi si va invitam sa ii vizitati proiectul: Creatii manuale - Amy Crafts. :)

Pe curand!!! 

0 comments:

Trimiteți un comentariu