vineri, 30 ianuarie 2015

Editorial "Organizare"

Bine v-am gasit! 
Imi place sa fiu organizata - sa am o privire de ansamblu pe termen lung si una detaliata pe termen scurt. Mi se pare esential pentru ca lucrurile sa functioneze asa cum trebuie.
Cand am ales organizare ca prima tema a acestui an, m-am gandit ca atunci cand pornesti la drum trebuie sa iti pui ordine in ganduri si lucruri si astfel sa te pregatesti pentru o noua aventura:). 
In fiecare an nou de provocari verzi am facut o planificare inca de la bun inceput. Aceasta ne-a ajutat sa existam si sa crestem, dar si sa trecem peste momente mai dificile, oferindu-ne solutia de care aveam nevoie.
De exemplu - in 2012, primul an, am ales sa lansam proiectul in luna februarie tocmai pentru a putea concepe un plan al desfasurarii provocarilor, felul in care urma sa arate proiectul, modele de aranjare in pagina, informatii pentru fiecare categorie si cate si mai cate. La final poate ca rezultatul pare ca vine de la sine, dar in spatele fiecarui cuvant, fiecarei liniute din grafica, fiecarui proiect prezentat este foarte multa munca...
In 2013 - aveam deja modelul si am trecut la o noua etapa: am stabilit din timp temele, am introdus rubrici noi si am schimbat grafica. 
Cred ca 2014 a fost anul la care s-a lucrat cel mai amanuntit in ceea ce priveste structura. Cand ma uit in agenda cat de detaliat am facut programarile si cum, cu tot avantul de la inceput, s-a naruit totul ca un castel de nisip pe parcurs .... ma intreb oare daca m-as fi putut ocupa ca deobicei de tot ceea ce mi-am propus, cum ar fi aratat anul trecut pentru provocarile verzi? Cu siguranta mult mai activ si in consecinta mai interesant. Dar, cu toata organizarea, faptul ca nu am avut timp sa promovez activitatea asa cum ar fi trebuit, sa bifez toate proiectele pe care le aveam notate in agenda cat si intamplari neprevazute... au facut ca toate acele notite sa ramane doar niste notite pe o agenda.
Chiar daca nu a fost asa cum mi-l imaginam, anul trecut a inceput bine si s-a terminat foarte bine. Si pana la urma cred ca acest lucru conteaza cel mai mult. Va multumim ca ne-ati fost alaturi!

In 2015 mi-as dori sa scriem o poveste impreuna. O poveste a unui nou inceput, o poveste a unui an creativ, o poveste a provocarilor verzi prin ochii fiecaruia dintre noi. De aceea mi s-a parut normal sa incepem cu
organizarea. Ne pregatim spatiul de lucru, amenajam spatii de depozitare, nu uitam nici de agenda pe care sa ne notam idei si planificari si astfel suntem gata sa pornim la drum in fascinanta calatorie a creatiei.
Iata doar cateva exemple de organizatoare pe care le-am realizat in ultimii ani atat pentru Provocari Verzi, cat si pentru proiectul Copilarim, creatii realizate dupa principiul 3R si 1O:

 Agende / Jurnale:

copilarim.blogspot.com


copilarim.blogspot.com


Spatii depozitare:


copilarim.blogspot.com

 
Acum ca ne-am organizat - Galeria de creatii "Organizare" - este timpul sa facem un nou pas si abia astept sa dam startul urmatoarei teme.
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi ce am scris ! Daca nu ati reusit sa va inscrieti la timp la provocarea pe tema organizare puteti adauga creatii noi pe aceasta tema in Rubrica la categoria respectiva.
Noi le vom adauga in Galeria de creatii si la sfarsitul anului, toti cei care vor reusi sa parcurga cele 12 teme propuse, vor avea parte de o mica surpriza :).
Pe curand!
Rux



Daca doriti sa recititi:
- Editorial: "Reciclarea hainelor" 
- Editorial: "Refolositi cutiile"  
- Editorial "Nunta Provocari Verzi"
- Editorial "Borcanase dragalase"  
- Fiti Diferenta: "Sarbatorim Pamantul in fiecare zi"

0 comments:

Trimiteți un comentariu