joi, 29 ianuarie 2015

De vorba cu... Suzana

Nu stim voua, dar noua ne-a fost dor sa stam de vorba cu voi! Cu voi cei care participati la provocarile creative, sau ne sustineti oferind premii participantilor, sau pur si simplu ne sunteti alaturi si ... "sunteti diferenta". :)

Astazi vom sta de vorba cu Suzana - participant, detinator al diplomei "Fiti diferenta"(*) si sponsor al provocarii  "#26 Craciunul Verde". 

P.V.  Bine te-am gasit Suzana. Iti multumim ca ne esti alaturi! Te invitam sa ne povestesti cate ceva despre tine si proiectul tau handmade - Floare de Colt
Suzana: 


P.V. Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mana si ce inseamna acesta pentru tine?

Suzana: Cred ca exista in mine de foarte multa vreme. De pe vremea cand ma mai jucam cu pensulele si mai faceam cate un tablou. Apoi  a fost o foarte foarte lunga pauza pe acest subiect. Acum, privind in urma, nici nu stiu cum a fost posibil.

Lumina din vis - articol -

Cuvinte inflorite: a crea - articol-
Dar viata are meandrele ei. Bresa s-a produs in 2011, cand m-am inscris la un curs prin corespondenta,  de Handmade, organizat de Institutul Eurocor, pe care l-am absolvit in 2013.
Prin el am descoperit un alt univers. Mi-a placut si am decis ca trebuie sa-l explorez. Si de ce nu, sa devina noul meu mod de viata. Dar pana atunci mai este ceva drum…

P.V.  Iti mai amintesti care a fost prima ta creatie?

Suzana: Nu am cum sa nu imi amintesc, pentru ca prima mea postare pe blog, un mic bradut din fetru, a fost  chiar prima mea creatie.
 
Bradut din fetru - articol-
L-am prezentat la doua concursuri, pe site-urile Copilarim si Revista Atelierul , de care stiam de la Ileana, o prietena si de-a voastra.


P.V.  Lucrarile tale au o incarcatura de... veselie .. de optimism in ele. Ne-ar placea sa aflam o intamplare hazlie din atelierul tau!

Suzana:  Veselia si optimismul pe care imi pare bine ca le-ati descoperit, fac parte din modul meu de a fi. 
Cred ca daca iti place ce faci, imprimi cumva obiectului starea ta de spirit.
Intamplare hazlie? Nu prea stiu. Ar fi hazliu faptul ca nu am atelier? Ma mut din bucatarie in sufragerie, si invers. Cu alte cuvinte: “ daca vrei, poti!”

Petrecere de stickere - articol-
 Cred ca totusi aceasta imagine cu stickere m-a amuzat cel mai tare.

P.V.. Ce inseamna pentru tine "provocare creativa"?

Suzana:  Poate… o “ imaginatie starnita”.Ai cateva materiale, ai un subiect pe care vrei sa-l realizezi, privesti, te gandesti, astepti, bei o cafea, mai privesti o data si pur si simplu pleci sa faci alte lucruri.
Lasi subiectul pe pilot automat. Nici nu-ti dai seama cand ideea realizarii vine de la sine.
Evident aceste cuvinte  nu sunt chiar  o definitie. Poate sunt mai mult o stare de spirit…

P.V.. Cum se inteleg, din punctul tau de vedere, materialele reciclate/refolosite sau naturale cu cele noi din magazinele de specialitate?

Suzana: Este aceeasi simbioza care exista intre vechi si nou, intre trecut si prezent.
A le utiliza impreuna, cred ca le pune in valoare mai bine. Nu este simplu, dar provocarea este cu atat mai interesanta.

P.V. Daca ar fi sa alegi o tema preferata dintre cele prezente pe Provocari Verzi pana acum, care ar fi aceasta? De ce?
 
Suzana: M-as referi la “Mixed media cu cirese”. Si asta nu din cauza cireselor(!) Imi place ideea de mixed.
Voi incerca sa o aprofundez. E un drum pe care pornesti si nu stii unde te duce, poti fabula in voie cu o astfel de tehnica. Numai imaginatia ma poate limita.

Mixed media cu cirese - articol-

P.V. Am observat ca iti place sa incerci diferite tehnici de lucru si materiale diverse in creatiile tale. Care sunt insa preferatele tale - un top 3 al tehnicilor si al materialelor.

Suzana:  Inca sunt in faza de explorare si recunosc ca inca nu ma pot decide. Nu pot spune ca sunt stapana pe o tehnica sau alta.. Dar totusi, daca ar fi sa aleg, in afara de mixed media, de care am vorbit, ma atrag lucrarile in lut si cu mozaic.

Cercei din lut - articol-

Platou cu mozaic - articol -
Si evident, hartia simpla sau creponata, cea de care nu ne putem lipsi pentru lucrarile de quilling si nu numai.
Lavanda din hartie creponata - articol-

P.V.. Crezi ca principiul 3R este suficient cunoscut la noi in tara? Este el benefic vietii? Ce crezi ca s-ar putea face pentru ca el colectarea selectiva de exemplu sa fie respectata?

Suzana:  Cunoscut, poate. Respectat, nu prea pare. Dar subiectul este mai complicat. A-l utiliza in casa, dupa propria imaginatie este un lucru. Dar pentru a fi respectat la nivel global, in societate, mai sunt multi pasi de facut. Vorbim de legislatie, de reguli, de bani, de implementare si de verificarea acesteia.
Si nu in ultimul rand de constientizarea faptului ca acest principiu ne-ar putea face viata mai curata, la propriu. Si cred ca ar trebui sa ne gandim serios ce vom lasa mostenire copiilor nostri.

P.V. Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?
 
Suzana:  In primul rand, imi pare bine ca existati si ca ne-am “intalnit”. 
Pentru ca provocarile voastre  chiar au fost interesante si mi-au stimulat serios imaginatia.
Dupa cum se vede in aceasta plansa sintetica:
Organizare - articol-
Va doresc sa aveti mai multi participanti, pentru ca provocarile sa fie mai incitante.
Cred ca a realiza creatii pe principiul 3R este cat se poate de fascinant si poate deveni chiar un drum valoros.  Ca sa nu mai vorbim ca poate fi un joc frumos impreuna cu membrii familiei. 
Temele cred insa ca ar trebui sa  penduleze intre simplu si complicat. 
Ultimele avand eventual termene mai lungi.
Va urez sa  continuati acest drum frumos si sa cresteti alaturi de cat mai multi cititori pasionati de proiectele 3R.

Ii multumim Suzanei pentru ca a stat de vorba cu noi - a fost o experienta extrem de placuta si sper sa va bucurati si voi de ea cel putin cum m-am bucurat eu.
* Diploma "Fiti Diferenta"  o vom acorda intr-un articol din februarie (pe 11, mai precis)! Dar pana atunci ... ne vedem maine cu un editorial pe tema lunara si pe 31 cu ceremonia de premiere :D!
Pe curand!

0 comments:

Trimiteți un comentariu