Buna!:)
Stiu ca se apropie cu pasi repezi iarna, dar astazi facem un mic salt in timp si ne reamintim de soare, mare, vara.... umbrelutele de la tema #18 si mai ales castigatoarea temei. Astazi va propunem sa faceti cunostinta cu Pompilia - Fiordaliso :).
Stiu ca se apropie cu pasi repezi iarna, dar astazi facem un mic salt in timp si ne reamintim de soare, mare, vara.... umbrelutele de la tema #18 si mai ales castigatoarea temei. Astazi va propunem sa faceti cunostinta cu Pompilia - Fiordaliso :).
PV: Felicitari pentru locul 1 pe podium obtinut la provocarea pe tema #18 "Umbrelute de.... soare". Ne bucuram sa te avem alaturi pe blog la rubrica "De vorba cu..". Pentru inceput te rugam sa ne spui cateva lucruri despre tine.
Fiordaliso: Multumesc pentru premiu, am mai spus ca este primul si am fost incantata! Despre mine nu ar fi prea multe de spus, ma numesc Pompilia, sunt dn Cluj, iar handmade-ul este un hobby pentru care nu am cat timp sa vrea, dar ma relaxeaza dupa serviciu.
Fiordaliso: Rux, daca prin proiectul meu intelegi blogul, caile lui au fost foarte intortocheate. Vreo doi ani a dospit ideea, ajutata si de putinul meu timp liber, dar pana la urma l-am inceput si desi l-am gandit initial pentru bijuterii, a inclus treptat tot mai multe teme. Imi place diversitatea si nu ma pot nici la o singura tematica, nici la un singur material de lucru. M-as plictisi rapid. De obicei am incepute mai multe lucruri, origami, bijuterii, borcane decorate, ceva de crosetat, in diverse stadii. Lucrez pe rand, dupa inspiratie, si in etape, rar fac un obiect cap-coada.
PV: Iti mai amintesti care a fost prima ta creatie handmade? Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mana?
Fiordaliso: E prea mult timp de atunci si nu as putea spune care a fost prima "creatie". Am inceput sa fac rochite pentru papusi cand eram la gradinita, avea mama o bluzita de matase naturala alba cu maneci lungi bufante, care se legau cu un snur. Asa de bine ar fi venit pe una dintre papusile mele, ca am pus mana pe foarfeca si am croit repede doua fustite. Cred ca asta a fost prima creatie! Mai tarziu am tricotat si am crosetat destul de mult, recent am inceput sa fac si origami. Bijuterii am facut pentru prima data acum 3 ani, aveam mai multe colege de serviciu care lucau cu fimo si cu margelute, dar nici una nu avea un model de cercei pe care mi-l doream eu. Asa ca mi-am comandat margele, accesorii si unelte si m-am pus pe treaba. Problema a fost ca nu m-am mai putut opri :).
PV: Ne-ar placea sa aflam cateva amanunte despre lucrarea care ti-a adus primul loc pe podium.
Fiordaliso: Ai mei au in podul casei vreo 150 de borcane de sticla fara filet, ramasita din alte vremuri, si tot vroiau sa la arunce. Nu i-am lasat, de cativa ani imi propun sa fac ceva cu ele si nu stiam ce anume, iar concursurile voastre mi-au trezit si inspiratia.
Fiordaliso: Sa fac in asa fel incat produsul final sa nu para lucrat din materiale reciclate. Dar sa le contina totusi. Daca pot sa includ in fiecare proiect ceva ce a mai fost folosit intr-un fel sau altul, ma simt cel mai bine.
PV: Cum se inteleg (din punctul tau de vedere) materialele reciclate cu cele noi, din magazinele de specialitate?
Fiordaliso: Se inteleg de minune, se pot completa perfect, si lucrez mult cu materiale reciclate, dar am observat o retinere din partea oamenilor. De multe ori apreciaza un obiect pana afla ca nu toate materialele sunt noi. Cred ca planeaza intrebarea care chiar mi-a fost adresata o data "De la gunoi?". Deci mai avem nevoie de educatie.
PV: Ne bucuram sa te avem alaturi la provocari verzi. Care a fost pana acum tema ta preferata si de ce?
Fiordaliso: Tema mea preferata a fost cea cu cheile, dar din pacate nu am putut sa particip. Imi plac cheile vechi, ornamentate, imi evoca lucruri misterioase ascunse in cuferele de zestre de pe vremea strabunicilor (sau ale piratilor), incaperi secrete din castele pierdute in negura timpului...
PV: Cu ce materiale iti place cel mai mult sa lucrezi? Este o tehnica de lucru pe care ai vrea sa o incerci pe viitor? Care?
Fiordaliso: Imi plac foarte mult hartia si materialele textile. Peste tot am foarfeci, pentru ca de obicei ideile noi presupun ceva de taiat, si pana caut o foarfeca ar putea sa-mi fuga ideea :). Am adunat materiale despre impaslit, astept ziua in care voi simti ca stiu destule despre aceasta tehnica si apoi o sa incerc si asta.
PV: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?
Fiordaliso: Dupa cum spuneam mai sus, reactiile unora imi demonstraza ca mai avem multe de invatat. Candva, inaintasii nostri aplicau aceste principii de nevoie, acum trebuie sa invatam sa traim din nou ca ei, daca vrem sa avem ceva de transmis urmasilor. Altfel vom merge spre autodistrugere.
PV: Un gand catre echipa si comunitatea Provocari Verzi :).
Fiordaliso: Sa nu renuntati la ceea ce faceti, ne dat ocazia sa cunoastem oameni cu pasiuni asemanatoare si sa ne facem noi prieteni. Abia astept sa particip la tema cu numarul 100!
Fiordaliso: Sa nu renuntati la ceea ce faceti, ne dat ocazia sa cunoastem oameni cu pasiuni asemanatoare si sa ne facem noi prieteni. Abia astept sa particip la tema cu numarul 100!
Ii multumim Pompiliei pentru ca a stat de vorba cu noi. Ne bucura de fiecare data creatiile ei si suntem fericite sa o avem alaturi :). Ii puteti admira creatiile pe blog aici: Dreamland
Felicitari Pompilia pentru ceea ce faci!
RăspundețiȘtergereEsti cu adevarat o zana carpace.
Cum se numeste kusudama cu flori frez-roz de la sfarsitul articolului? Mi-ar placea sa o incerc si eu. Florile sunt crini? Nu recunosc modelul din mijloc. Cum se asambleaza, lipit, cusut sau modular?
Este electra accesorizata cu crini. Are 2 variante, asta este lazy electra, sunt module usor de facut si se lipesc.
RăspundețiȘtergere