duminică, 10 noiembrie 2013

De vorba cu ... Lorena (Handmade by Lady Blue)

Buna! 
Ne bucuram sa stam din nou de vorba cu voi. Astazi o avem invitata pe castigatoarea provocarii #19 "Capace si Dopuri" :

P.V.: Bun venit Lorena in familia Provocarilor Verzi. Creatia ta pe tema #capace si dopuri ne-a fermecat!  Te invitam sa ne povestesti cateva lucruri despre tine si proiectul tau Handmade by Lady Blue!
Lorena: In primul rand vreau sa va multumesc din suflet pentru premiul acordat si pentru faptul ca mi-ati dat ocazia sa povestesc cateva lucrusoare despre mine. Despre mine ce pot spune…hmmm…pai numele il stiti deja :) ce nu stiti este ca sunt studenta la Publicitate (ultimul an), sunt din oraselul Lugoj si imi doresc enorm de mult ca lucrurile handmade sa devina din ce in ce mai apreciate la noi in tara.

P.V.: Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mana? 

Lorena: Sincer, e chiar amuzant daca stau si ma gandesc cum a inceput totul. Am vazut un colier super intr-un magazin foarte cunoscut, mi-a placut enorm, dar adevarul este ca nu mi l-am putut permite, ceea ce m-a ambitionat sa caut o solutie sa mi-l pot face singura… de aici a inceput toata povestea.



P.V.: Iti mai amintesti care a fost prima ta creatie?

Lorena: Da, nu am cum sa uit. Am pastrat cu mare atentie prima “opera de arta” – sa spun asa. A fost o pereche de cercelusi cu pietricele in forma de inima ( din pacate doar unul mai este intreg ). 

P.V.: Am observat ca lucrarile tale se caracterizeaza prin diversitate. Ai o tehnica de lucru mai aproape de suflet?

Lorena: Da sunt diverse, insa tehnica, care mi-a intrat cel mai mult la suflet este cea a decupajului aplicata in special pe obiectele de ceramic. Pot spune ca ies adevarate mici minuni.



P.V.: Ai mai folosit principiul reciclarii creative in creatiile tale? Cum au fost primite de catre public creatiile respective - stim ca parerile sunt impartite.

Lorena: Da, pot spune ca folosesc destul de des obiecte ce pot fi reciclate. Din propria experienta pot spune ca cea mai buna cale pentru ca potentialii clienti sa aprecieze creatiile este de a nu sti ce exactitate din ce este compusa acea creatie. Da, poate suna ciudat ca spun asta, dar asta este din pacate adevarul.






P.V.: Ce parere ai tu despre reciclarea creativa? Se poate face arta din materiale reciclate?:) 

Lorena: Arta…arta se poate face din orice daca pui suflet in ceea ce faci. Deci da, pot iesi lucruri absolute minunate din material reciclate… si cu adevarat unicate.

 

P.V.: Ne-ar placea sa aflam cateva amanunte despre creatia care ti-a adus primul loc pe podium.

Lorena: Creatia care mi-a adus primul loc a fost realizata mai mult dintr-o joaca, ca multe alte lucruri pe care le realizez. A venit sub forma unei marturii care poate fi folosita ca magnet (mai ales de pus pe frigider, fiind o adevarata nebunie sa ai o adevarata colectie de magneti). Anul trecut am fost invitata la mai multe nunti de unde, din pacate, am plecat acasa cu aproape acelasi model de marturie. Astfel am luat hotararea sa incerc altceva, ceva nou pe “piata” romaneasca. Am vazut provocarea pe care voi ati lansat-o si am zis ca se potriveste perfect.

 


P.V.: Cum se inteleg, din punctul tau de vedere, materialele reciclate/refolosite sau naturale cu cele noi din magazinele de specialitate?

Lorena: Handmade inseamna in primul rand un lucru unicat, creeat din obiecte ce deobicei le aruncam sau nu punem in discutie faptul ca pot fi refolosite in alte feluri. Gasim foarte multe obiecte dragute in magazinele de specialitate, care desi sunt handmade, “nu sunt de firma” au o valoare de 100 de ori mai mare decat ce gasim in magazinele obisnuite.



P.V.: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?

Lorena: Nu, cel putin eu asa cred, ca nu este familiarizata cu acest principiu, lumea de la noi nu are de unde in primul rand deoarece la noi in tara nu se pune aproape de loc accent pe asa ceva, DIN PACATE. Clar este un principiu sanatos, care sper, ca poate vom reusi impreuna sa il dezvoltam si la noi in tara.



P.V.: Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?

Lorena: Povocari Verzi va doresc ca pe viitor sa aveti un numar de 10000 de ori mai mare de admiratori, sa nu renuntati la visul care il aveti si la cat mai multe provocari !!! J
Va multumesc :* 
Ii multumim Lorena pentru raspunsuri:,  iar pe voi va invitam sa ii admirati creatiile aici: Handmade by Lady Blue

0 comments:

Trimiteți un comentariu