miercuri, 1 august 2012

Tema #7 "Reciclarea hainelor"

Bun venit ultimei luni de vara: august! Ce repede trece timpul... Parca acum incepea vara si o intampinam fericiti!! Luna aceasta va provoc eu (Rux) si m-am gandit sa imbinam utilul cu placutul si sa... reciclam hainute!! Ii multumesc surioarei mele care, desi nu a avut timp sa ni se alature de aceasta data, (mi-a facut o surpriza si a reusit sa termine in timp record o fata de perna :D de care am aflat chiar pe 1 cand deja publicasem articolul - o puteti vedea mai jos:P) mi-a ales o parte din materia prima, mi-a cumparat un fermoar ffff fain si rosu ;)) si, bineinteles, mi-a facut si cateva poze ca sa va pot arata gentuta noua.


"Vine toamna!! Si deja ne pregatim sa ne schimbam garderoba. Ei bine, daca tot se apropie curatenia de toamna si vom umbla la haine... va provoc sa reciclati una, doua.. cateva. Sa va distrati facand acest lucru si sa ne uimiti cu proiectele voastre !!:D

Sa-mi spun si OF-ul!! In alte tari exista locuri special amenajate unde hainele pe care nu le mai purtam sunt duse. Mi-as dori sa avem si noi aceasta optiune, ca o tara civilizata ai carei locuitori nu doresc sa se ingroape efectiv printe gunoaie - sau sa respire aerul viciat de gunoaiele diverse care se ard. Sunt perfect de acord ca unele lucruri, daca nu le mai purtam si nu le mai gasim utilitate sa le .. colectam selectiv, sau sa le donam (in cazul in care sunt "prezentabile":p) de ce nu.

Si o observatie: este ciudat sau obositor sa mai reciclezi un obiect vestimentar si sa ii schimbi forma sau utilitatea, dar este perfect normal sa cumperi diverse obiecte second hand ?!? (in contextul in care marea majoritate a SH sunt mai mult sau mai putin ok, cu toate masurile luate)

Creati cu placere si cine stie, poate in curand vom avea si noi alternativa de a colecta selectiv hainute, incaltaminte... si se vor respecta si instructiunile clare care se afla pe tomberoanele colorate deja disponibile:P!!"

Premiul pentru castigatorul ales aleator de INLINKZ (lista in care va inscrieti) va fi acordat luna aceasta de Rux (Copilarim)!! Premiul consta intr-o papusica amigurumi infatisand unul dintre avatarele noastre (la alegere). Fotografia de mai jos este orientativa si o infatiseaza pe Mini Oana (sau Chibi Oana).

Iata ce am creat pornind de la tema propusa! Speram sa va inspire, sau cel putin sa va faceti o idee despre cum pot arata ..... hainute reciclate:
viziteaza blogul Oanei - DulceaMeaCasa-
viziteaza blogul lui Rha - Copilarim-

viziteaza blogul lui Rux - Copilarim-

Pe pagina reguli de participare din meniul blogului gasiti regulamentul detaliat - va rugam sa il cititi cu atentie pentru ca mai jos este doar un rezumat:
  • tema #7 va provoaca sa reciclati haine creativ
  • pentru a participa realizati un articol in care sa prezentati creatia voastra pe blogul personal, sau trimiteti-ne o fotografie cu creatia daca nu aveti blog si va vom inscrie noi in concurs.
  • va recomandam sa va semnati lucrarile - sa incurajam drepturile de autor!
  • concursul se desfasoara in perioada 1-25 a fiecarei luni. pana la sfarsitul lunii creatiile voastre vor fi admirate in galeria de creatii si vom afla premiantii.
  • pentru orice nelamurire va rugam sa ne scrieti pe mail:  
  • nu este chiar o regula, dar ne-am bucura daca dupa ce va inscrieti ne-ati lasa si un comentariu!


Perioada de inscrieri: 1 - 25 august 2012 (23:59). Mult succes:)!!

20 de comentarii:

  1. imi place tema si imi place gentuta...in special imprimeul...nu stiu ce a fost in "cealalta viata"..dar in viata asta ii sade bine ca gentuta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place:D.
      In cealalta viata a fost un maieu:). Foarte fericit, de altfel - acum este si mai fericit ca are o noua sansa.:D

      Ștergere
  2. Fiica-mii i-a placut asa de tare sa cotrobaim prin hainutele care i-au ramas mici, ca mai vrea. Mi-a placut si mie sa ma joc cu ea, asa ca poate se mai alege cu vreo jucarie improvizata.

    Mersi de provocare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut ce ati facut voi acolo:D!! Dupa ce se incheie provocarea, se deschide pe 26 august cealalta colectie - care va tine un an.. asa ca abia asteptam sa vedem ce mai "mesteriti". :D

      Ștergere
  3. Foarte faina tema! Am deja cateva "creatii" neimpartasite cu voi, pe care le-am mesterit cu Denissa vara aceasta. Surpriza, surpriza ;)).
    Va pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place modelul, modelul de gentutza si... pup modelul - adica pe Ruxy!
    A.Z.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super tema. Multumesc pentru inspiratie. Si bafta tuturor paticipantilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este tema mea preferata!!! :D Mereu mi-am dorit o camera de lucru cu sertare si rafturi si o masina de cusut si sa pot transforma diverse lucruri:)! Ma bucur ca place:D

      Ștergere
  6. Uite ca am reusit sa ma incadrez in termen- am rasuflat usurata; nu se cadea sa lipsesc, nu-i asa? Bafta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florentina ne bucuram ca ai reusit!! Mie personal imi plac tare mult si rama foto si bratara asortata! Iar materialul rochitei, dantela, cred ca este fericita ca are o noua sansa, si inca una atat de frumoasa!;)

      Ștergere
  7. Pot sa spun ca m-ati urnit sa fac ceva....pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai ca m-am hotarat si eu in ultima clipa. Zilele astea m-au cam doborat vorbele unora .... tu ai timp ... adica de pierdut probabil. Dar nu-i bai ca-mi trece ... ma uit la copii cat sunt de fericiti si-mi trece repede de frustrarea altora.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, timpul ni-l mai si facem.. adica stii tu, dupa prioritati. Iar sa aduci bucurie copiilor, sa aloci timp familiei.. ala nu e timp pierdut. Eu as spune la alte lucruri pierdere de vreme:D, nu la asa ceva.
      Mie mi-ai facut seara mai frumoasa:D!

      Ștergere
  9. Nu se poate, nu-mi vine sa cred. Ce pot sa mai zic, decat...Ai grija ce-ti doresti, caci s-ar putea indeplini!

    In general nu-mi plac concursurile cu random, nu te forteaza sa dai tot din tine, e suficient sa participi. Mi-am dorit tare papusica pentru fiica mea, si ma bucur (de data asta) ca premiul s-a acordat aleator, si nu pe baza vreunui criteriu.

    Lucrarea mea este una care nu consider ca ar fi meritat vreun premiu, nici daca ar fi fost singura participanta, cu atat mai putin cu cat in galerie sunt niste lucrari mult mai simpatice.

    Felicitari tuturor participantelor!

    Rux, felicitari pentru initiativa! Multumesc mult pentru sansa si premiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari Paula,

      sa stii ca lucrarea ta este foarte frumoasa si ne place foarte mult! :)
      In plus noi ne dorim sa credem ca aici toti suntem castigatori. Prin ceea ce facem, prin simplul fapt ca incercam, ca ne dam silinta, ca ne pasa... :).
      Am ales sa folosim broscuta sa traga castigatorul pentru ca asa toata lumea are o sansa.:)
      La fel, ne dorim sa stam de vorba sa ne cunoastem mai bine - si am ales sa facem acest lucru in urma topului:).

      Cu drag si asa cum am spus, repet - este cea mai mare bucurie cand intru si vad atatia oameni frumos aici pe Provocari:)

      Ștergere