sâmbătă, 11 august 2012

De vorba cu ... Nicoleta

Buna!! Luna trecuta am avut o tema destul de "dificila" - sa metamorfozam incaltari. Mie insa mi-a placut si din proiectele posibile am ales sa fac o... gentuta:)). Lucrarea care s-a clasat pe locul intai a fost realizata de Nicoleta si va invitam sa o cunoastem impreuna mai bine!

Felicitari pentru "pantofiorul masinat" care s-a situat in fruntea clasamentului la cea de-a 6-a tema a provocarilor verzi. Ne-a placut foarte mult si ideea si executia!! Am vrea sa o cunoastem mai bine pe creatoarea acestei lucrari asa ca te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine!

Mă bucur foarte mult că a plăcut pantofiorul ”mașinat„ pentru că mi se pare o jucărie foarte veselă. Despre mine nu pot să vă spun prea multe. Sunt o persoană în vârstă, veselă,  căreia îi place să meșterească tot timpul ceva. Am cofecționat de-a lungul anilor tot felul de obiecte decorative la realizarea cărora am utilizat cu mare plăcere pene, scoici, plante uscate, sfoară, materiale textile, etc. Îmi pare rău că nu le-am fotografiat pentru că în general le făceam cu anumite ocazii și le ofeream cadou.
Oana: Cum a inceput pasiunea pentru lucrul de mana?

Pasiunea pentru lucrul de mână a început încă din copilărie când îmi îmbunătățeam permanent jucăriile, confecționam obiecte de mobilier pentru păpuși, îi făceam fratelui meu arcuri cu săgeți, fluiere din crenguțe de liliac.

Ramo: Care crezi ca este impactul creatiilor realizate prin reciclare/reutilizare asupra clientilor? 

În societatea noastră impactul creațiilor  realizate prin reciclare/reutilizare se canalizează pe două direcții : primii sunt cei entuziasmați de ce se poate face din materiale devenite inutile, în a doua categorie intrînd cei care nu apreciază decât produsele de firmă.

Rha:  Tinand cont de paleta ''colorata'' de accesorii pentru creatie ce se gaseste pe piata, ce sanse crezi ca au produsele realizate prin ''reciclare''?


În prezent șansa produselor realizate prin reciclare de a se face cunoscute și apreciate este mică, pentru că nu există încă o mișcare puternică în societate în direcția reciclării/reutilizării, pe de o parte, iar pe de altă parte popularizarea produselor este cu totul și cu totul restrânsă.
Rux: Exista o anumita rezerva fata de materia prima reciclata - cum crezi ca ar putea fi depasita? Ce anume creaza sau induce aceasta reticenta?  

Da, există o anumită reticență vis-à-vis de materia primă reciclată, reticență parțial explicabilă, deoarece teoretic aceasta este gunoi. Cum se poate trece peste asta? Nu sunt în stare să dau o soluție. Pot spune doar că pentru a atrage atenția asupra produselor reciclate , în afară de originalitatea lor,  un stimulent ar putea fi prețul mic .


Oana: Ideile vin de multe ori cand te astepti mai putin. Care a fost in acest caz sursa inspiratiei tale?

La tema cu ”Metamorfozarea încălțămintei” inspirația mi-a venit chiar de la pantof. Când i-am văzut forma mi-am dat seama imediat că poate ieși o mașinuță din el. Se preta foarte bina la așa ceva.

Ramo: Ce crezi ca ar trebui sa imbunatateasca fiecare artizan in parte?

E greu de răspuns la așa ceva. Majoritatea celor care fac produse artizanale o fac cu plăcere și cu dăruire. Multe produse apar doar atunci când se produce ”clicul”, ideile sunt total diferite de la un produs la altul. Nu știu ce ai mai putea îmbunătăți la plăcere și dăruire. 


Rha: Am observat ca folosesti in creatiile tale principiul reciclarii creative. Cu ce materiale ti-a placut cel mai mult sa lucrezi? 

Nu aș putea să spun că am un material preferat. Totuși cartonul poate fi prelucrat în foarte multe feluri, după care urmează plasticul.


Rux:  Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general? 

Principiul celor 3R este benefic pentru noi și pentru mediul în care trăim, dar este puțin cunoscut și și mai puțin însușit. Dovadă sunt munții, râurile, pădurile  pline de PET-uri și ambalaje de toate felurile. Ați făcut o drumeție prin munți în ultimul timp? Ceea ce se vede este trist, deprimant. Apele pluviale adună în văioage mormane de PET-uri.



Care este mesajul tau pentru Provocari Verzi, dar si pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?

Provocări Verzi conform unei lozinci vechi ”Tot înainte!”. Este frumos și bine ceea ce faceți, este de asemenea educativ. Pașii mici și repetați aduc și ei câștig. Participanților la concursuri le doresc în primul rând inspirație.
Pe cei care doar urmăresc Provocări Verzi îi rog să povestească cunoscuților câte lucruri noi pot fi realizate din ceea ce prea ușor aruncăm la gunoi.

Multumim  mult pentru raspunsuri - a fost o placere sa stam de vorba!! :) 

Puteti admira si alte creatii pe blogul Creativithea - eu am descoperit multe lucruri foarte faine acolo;)!!

0 comments:

Trimiteți un comentariu