miercuri, 22 februarie 2012

De vorba cu....Ramo - Ramsmade




Bine v-am gasit! 
Sunt Oana si vreau sa va povestesc despre "intalnirea" cu Ramo - RAMsMADE, prima R din echipa de design.


Am intrat astazi in atelierul de creatie “Ramsmade” si am intalnit-o pe Ramona. Am petrecut putin timp sa admir creatiile sale. Ne-am asezat pe canapea, alaturi de un ceai cald, ca doar de, e frig afara, si ne-am dat la vorba:


      

 Ramona, spune-mi cateva cuvinte despre tine.

Buna. Imi este destul de greu sa vorbesc despre mine, dar sa incercam. Sunt o fire vesela, dar cu tendinte usor triste, o fata foarte romantica, dar si realista. Sunt inginer si creator de bijuterii handmade.

  
Cum iti imparti timpul intre job si activitatea creativa?

Activitatea creativa reprezinta intr-un fel evadarea din lumea realista a job-ului meu. Cu timpul este mai dificil; in general am timp sa creez doar in weekend. 


Ce-ti place cel mai mult sa creezi? De ce?

Cel mai mult imi place sa creez bijuterii din sau cu fimo. Ma atrage mult acest material, precum si paleta vasta de lucruri pe care le poti realiza cu el. Dar incerc si materiale noi pentru ca orice lucru nou aduce si satisfactii.



     Ai o sursa de inspiratie, un talisman?
Surse de inspiratie au fost destule...am inceput activitatea asta acum aproximativ 2 ani si am avut drept model multi artizani romani. Talisman nu am...in general nu cred in puterea investita intr-un obiect...singurul meu talisman este mintea mea...de unde apar sau sunt procesate toate ideile..


Ce alte pasiuni mai ai sau despre ce ai vrea sa mai stii?
Pasiuni normale...ca ale tuturor..muzica, calatoria (desi nu o practic decat f rar), sa scriu..etc. Sunt multe lucruri pe care as vrea sa le fac sau sa le invat, dar din cauza timpului liber redus, momentan raman la categorie de intentie.


Stiu ca lucrezi si la alte proiecte. Care iti e mai apropiat de suflet si de ce?
Hmm...intrebare incuietoare...lucrez la inca 2 proiecte si mai nou la provocari verzi...si toate imi sunt dragi in felul lor. Mi-am dorit mereu sa scriu, am vrut candva sa fac jurnalism si am renuntat..asa ca intr-o zi acum un an si ceva..ma gandeam cum mi-as realiza propria revista online...am vorbit cu fetele de la Atelierul pentru sfaturi...le-am primit si datorita complicatiilor legale ce definesc aceasta tara, am renuntat pe moment la aceasta idee...asa s-a nascut colaborarea cu Atelierul...care imi este foarte draga, pentru ca pot sa fac ceva ce mi-am dorit mult..sa scriu articole..
Acum un an jumate...am participat la o provocare Scrapper in Romania...apoi am participat si la concursul de recrutare pentru noi membri DT..si asa am intrat intr-un alt proiect f drag..in care am putut sa ma implic mai mult ca altii...m-am imprietenit cu Laura..initiatoarea acestui proiect..si visam impreuna sa schimbam perceptia romanilor despre handmade..
Provocari verzi este un proiect nou...in care inca nu am putut sa ma implic cum as dori...dar ma gandesc sa o fac...este un proiect drag prin prisma aproprierii de Rux si Rha..si sper sa ajunga un proiect la fel de apropiat de suflet ca si restul..



Unde vrei sa ajungi cu aceasta pasiune, a lucrului facut de mana?

Alta intrebare dificila..char nu stiu...am momente trecatoare..in care visez cu ochii deschisi la un magazinas al meu..micut, cochet, chic...cu creatii handmade pe masura..dar e doar un vis

  
Esti parte din echipa “Provocari Verzi”. Ce te motiveaza si ce sentimente ai fata de acest proiect?
Cum am zis si mai sus...sper sa ma pot implica pe masura...si sper ca sa provocam cat mai multa lume sa recicleze si refoloseaza intr-un mod original..lucrurile pe care unii le considera gunoaie..
Cum il vezi peste 3 ani?
Cum ziceam...sunt visatoare, dar si foarte realista...si in privinta asta...consider ca trebuie sa visam...dar sa ne gandim si realist...si sa speram ca vom rezista 3 ani..iar in cazul acesta..probabil va fi un blog de referinta pe piata romaneasca
Spune-ne acum, la final, o mica povestioara, de suflet, legata de creatiile tale, care crezi ca poate ajuta pe oricine  vrea sa inceapa si nu stie cum si de unde. Iti multumesc pentru timpul acordat.
Mici povestioare exista o gramada...dar as ocupa pagini intregi...de aceea ca si sfaturi  pentru incepatori (desi nu ma consider o avansata)...in primul rand...nu renuntati oricat de greu ar fi, oricat ati simti ca nu va iese ce doriti...orice parere negativa ar veni din exterior...pentru cele ce vor sa lucreze cu fimo..nu va dati batute daca ati ars o serie de piese pe care le-ati facut cu drag si munca..va asigur ca nu exista vreun creator care sa nu fi patit asa ceva macar o data...cautati sfaturi...sunt destule forumuri cu fete ce va vor sustine si ajuta...in acelasi timp fiti realisti si auto-critici...cum ziceam cuiva de pe forum..orice critica as primi..nu e mai dura decat propria mea critica...dar acesta este un mod de a evolua..si de a face lucruri tot mai frumoase
Multumesc si eu pentru interviu si timpul acordat.

As mai fi zabovit un pic la vorba, mi-as fi notat cateva "secrete", as fi stat sa si modelez un pic cu Ramona din fimo, sa mai gust o ceasca de ceai cald si aromat, dar ma grabesc sa pregatesc o....surpriza, pentru voi, bineinteles.. 

Va imbratisez cu drag,
Oana 

3 comentarii: