miercuri, 3 mai 2023

#10 Salvam Papusi // Save the Dolls: Marioneta

Buna!

Iata-ne in luna mai! Ultima luna de primavara si... cea in care aceasta a doua editie a Salvam Papusi, se va apropia incet incet... de final. Va reamintesc, ca de fiecare data si de acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, in care puteti afla, orientativ, ce teme urmeaza!

Tema pe care o propunem astazi, a fost inspirata tot de voi. Mesagerul va avea o misiune cat se poate de interesanta! O marioneta, are atat de multe mesaje de transmis - ea insasi reprezinta un mesaj! Poate ar  trebui sa ii oferim un sistem prin care sa invete sa mearga, ca mai apoi sa o eliberam, de ce nu?

Suntem foarte curioase ce veti alege sa faceti. De fapt... intre noi fie vorba, suntem foarte curioase ce vom face si noi :D. Sa avem mult spor!! :)

Lucrarile noastre:


Marioneta Razei de Soare (Provocari Verzi STD/SP #10)
    šŸ’š Setul al treilea de teme ce se desfasoara pe perioada de  4 saptamani (26 aprilie - 23 mai)
  • cea de-a doua tema tema ne provoaca sa realizam o marioneta
    šŸ’®puteti sa o realizati din ce materiale doriti si prin orice tehnica va este ka indemana
    šŸ’®marioneta poate fi clasica - in sensul ca poate avea acel sistem de actionare, sau poate avea un mecanism care sa nu presupuna acel sistem (sau acesta sa fie detasabil)
    šŸ’®puteti crea o costumatie pentru mesagerul vostru (care sa reprezinte o marioneta) sau altei papusi pe care doriti sa o salvati
    šŸ’®puteti transforma o papusa / jucarie in marioneta


    šŸ’®marioneta poate fi realizata de la zero, sau puteti transforma un obiect deja existent
    šŸ’®marioneta poate avea dimensiunea dorita de voi (fie ca o veti face pe masura mesagerului, sau a voastra, ne vom bucura sa descoperim impreuna ce proiect veti pregati)
  • Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R.
  • urmeaza alte doua teme din acest set- Timbre Postale si Panou-Decor (cu decupaje din diferite ziare/reviste/carti.. etc)
  • la finalul celor 4 teme, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua (gasiti tabelul la A.P.O.P. - Ati pierdut o provocare -), dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare .

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la sfarsitul lunii mai (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este in pregatire si e oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii iunie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

(poza in curand)

O testoasa bucuroasa (Premiu temele #09 - #12 Provocari Verzi) 

Costumatie pentru premiul P.V. #09-12

Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!


4 comentarii:

  1. Sunt in urma rau de tot cu jocurile... Nu stiu cat / daca pot recupera. Nici la mesajele primite nu am mai raspuns in ultimul timp, nici sa vizitez blogurile prietenilor online nu am mai gasit timp... :-(

    E interesanta ideea unei marionete, dar destul de dificil de confectionat (pentru mine) - sa leg sforicele de o papusa e simplu, dar... nu va fi marioneta. šŸ˜Š
    Pupici! šŸ’—

    P.S. daca mai sunt doua mesaje (aproape) identice imi pare rau (nu a vrut sa se publice si-am tot apasat "publicati")

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca in bara din dreapta e la ati pierdut o provocare (apop) lista dechisa (jos de tot). Sau imi poti trimite pe mail - sper sa vezi comentariul.
      Nu e nevoie sa o confectionezi tu - se poate sa transformi o papusa in marioneta, sau sa faci un costum inspirat de marionete... e o tema foarte versatila... vezi si tu cand spui marioneta la ce te gandesti mai intai? Vivi ce spune :D? Sigur iti va veni o idee super.
      Afost doar un mesaj :)
      Te pup !!!!

      Ștergere
    2. Cand am vazut marionetele prezentate de tine, pentru degete, m-am gandit ca as putea face si eu macar una. Inca ma gandesc daca sa ma inham, pentru ca mai toate materialele sunt adunate... pe nici nu mai stiu unde. Tot incecam sa zugravim, dar mereu intervine cate ceva. Acum nu e doar balconul vraiste, ci toata casa! :))) Pfuuu!
      Multumesc pentru idei! ❤
      Vivi e tacuta. šŸ˜Š Nu intelege ce se intampla in jurul ei. :)))
      Pupici! šŸ’—

      Ștergere
    3. Draga de Vivi!!
      Nu vrei sa stii ce e la mine. Nici eu nu am materialele la indemana, fac din ce apuc... si tot ce am apucat e claie peste gramada in sufra pe jos, peste puzzle-ul montat in ianuarie.. Practic sunt blocata cumva de parinti (spuneau ca fac ceva si uite asa). :))) Habar nu am din ce voi reusi sa fac marioneta mea (ca aveam o idee si din ce imi trebuia am doar un element. vorba cantecului 1sa vedem sa vedem sa vedem.. ce o sa iasa” :))))).
      Tin pumnii sa reusesti.
      Oricum marioneta poate sa fie cum vrei tu. Daca ai chef si gasesti vreo jucarie cu cheita pe care timpul a sters-o poti sa o repictezi de ex.. exemplul asta a fost doar asa ca idee... :))) ca se pot face multe. Stateam si ma intrebam daca nu ar merge si niste arlechini - papuselele alea cu cap tare si membre moi - ca tot un fel de marionete sunt... :D

      la idei nu stau rau... la partea a doua.. vom vedea :)))
      Pup cu drag

      Ștergere