miercuri, 24 mai 2023

#13 Salvam Papusi // Save the Dolls: Copacii fermecati ai lui Lorax.



Buna!

Iata-ne si la capatul celei de-a doua editii de Salvam Papusi // Save the Dolls. Parca mai ieri porneam in calatorie.... Cand a trecut timpul??... Acum se termina primavara - nu ca ar fi fost foarte bine definita anul acesta (bag de seama nu numai pe plaiuri mioritice, ci in general). 


Dar.... calatoria noastra continua!! Si nu ma refer la aceasta tema... ci la ce va urma, dupa!


Revenind insa la tema, va invit sa faceti cunostinta, daca nu ati facut deja, cu Lorax - gardianul / paznicul, padurii. Despre prima ecranizare (disponibila) am scris deja aici: Copilarim: The Lorax (1972) si va invit sa o vizionati! Are doar 25 de minute. Pana la toamna, cand ne vom revedea cu cea de-a treia editie a Salvam Papusi, sper sa reusiti sa vedeti si varianta noua, a carui trailer il voi adauga mai jos:


Dar, pana atunci, pentru aceasta tema, varianta originala este mai mult decat suficienta. Pentru ca esenta este acolo. 


Sper sincer sa va placa si voua, sa va inspire sa creati, alaturi de mesagerul vostru un proiect inspirat de minunatii copaci! Mult spor sa aveti :D.


Lucrarile noastre:

Miercurea fara cuvinte - Copacii lui Lorax (Truffula)
Povestea copacilor lui Lorax si o noua misiune.


    šŸ’š Ultima tema a editiei a doua de la Salvam Papusi // Save the Dolls (24 - 31 mai)
  • Cu Lorax cu siguranta ne vom reintalni la toamna. Pana atunci, va invitam sa patrundem in tinutul de poveste al copacilor mitosi... al caror paznic este Lorax.
    Va invitam sa creati un proiect inspirat de acesti copaci, care au un colorit deosebit si o textura atat de draguta! Iata cateva idei:
    šŸ’®puteti crea o tinuta inspirata de copaci
    šŸ’®puteti realiza un copac-personaj (fie de la zero, fie transformand o papusa / jucarie / figurina etc)
    šŸ’®un decor inspirat de acestia ar putea fi, din nou, foarte interesant
    šŸ’®puteti folosi ideea copacilor pentru a decora ceva  si asa mai departe!
    šŸ’®Important este sa ne inconjuram de acesti copaci minunati :D.
  • Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R.
  • urmeaza ..... vacanta de vara cu trei luni in care vom salva CARTI!!! - Da! Va povesteam inca de pe vremea cand am salvat prima carte, ca ne-ar placea vara aceasta sa dedicam cele trei luni pentru activitati creative, in care (si ni se poate alatura si mesagerul, desigur) putem continua povestea cartii salvate anterior, putem salva si mai multe carti facandu-le cunoscuta povestea, reparandu-le, punandu-le in scena... etc.
  • la finalul acestei teme, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii iunie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii iunie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

(poza in curand)





Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

2 comentarii:

  1. Daca rama nu am facut, macar un copac s-a strecurat!
    Pupici,draga Rux!šŸ˜˜❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. šŸ˜˜ daca e vreo tema pe care nu ai reusit in timp util sa o faci, sau vrei sa mai faci ceva pe una din temele din aceasta sesiune, nu e problema - pana in septembrie voi prelungila ati pierdut o provocare tabelul :).
      Doar ca noi nu aveam rama - ci panou - pentru foto :D.
      Fug sa il vad :* - abia astept :D
      Pupici cu drag šŸ’Ÿ

      Ștergere