miercuri, 5 aprilie 2023

#06 Salvam Papusi // Save the Dolls: Flori pentru Florii.

Buna!

Sunteti pregatiti pentru urmatoarea provocare ? :) Lidia ne-a introdus in atmosfera Sarbatorilor Pascale, in care florile sunt un simbol prezent, nu-i asa?

Inainte de a continua, va reamintesc, ca de fiecare data, si de acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, in care puteti afla, orientativ, ce teme urmeaza, pentru a putea sa va pregatiti materialele necesare. 

Cea de-a doua tema din acest grup, si a sasea din calatoria noastra, are legatura cu tema precedenta, desigur - pentru ca este vorba despre flori. Dar si cu sarbatoarea din aceasta duminica (sau din cea care tocmai a trecut, daca ne orientam in functie de Pastele Catolic) si anume cu Floriile.

Asadar, haideti sa sarbatorim florile, impreuna! Mai jos veti putea gasi cateva idei despre ceea ce putem realiza, pornind de la tema Flori pentru Florii. Idea principala este sa cream, desenam, presam etc.. o floricica sau mai multe, pe care sa o /le folosim in proiectele noastre. 

Putem sa legam, dupa cum spuneam,  aceasta tema de cea precendenta - realizand ceva cu florile care v-au inspirat cand ati realizat tinuta. Sau putem realiza ceva nou (fara legatura cu ceea ce am lucrat la tema precendenta)  gandindu-ne la traditiile de Florii. Ideea este ca florile sa isi faca simtita prezenta in ceea ce vom realiza. 


Este o perioada aglomerata, asadar tema este una generala si permisiva. Perioada pe care se desfasoara este (dupa cum veti vedea si in tabelul de mai jos) 5-25 aprilie.

Lucrarile noastre:

Raza de Soare si Floarea de gutui japonez.
    💚 Setul al doilea de teme ce se desfasoara pe perioada de  4 saptamani (29 martie - 25 aprilie)
  • a doua tema ne invita sa sarbatorim florile si Floriile creand un proiect cu flori care poate fi, in functie de ce materiale aveti disponibile dar si de timpul de care veti dispune:
    💮diorama cu flori (un cadru inflorat pentru a putea servi drept decor)
    💮ghiveci mic, decorat - fie pictat cu flori, fie cu flori in el... etc
    💮ne-am bucura sa aflam in cateva cuvinte si cum ati ales floarea care v-a inspirat si ce mesaje are ea pentru voi.
    💮ierbar pentru papusi (poate fi cu flori reale, sau decupaje de prin reviste etc)
    💮mica zana floare (fie o papusa, fie o figurina, fie ceva realizat de voi prin orice tehnica de la zero)
    💮copil al florilor - inspirat de tema trecuta, Lidie era un copil al Florilor 
    💮decor cu flori (spre deosebire de diorama care presupune un cadr - format din doi pereti de exemplu, aici putem vorbi doar despre un decor in care florile sa isi faca simtita prezenta
    💮perdea de floricele (floricele cusute pe perdea, insirate pe sfoara etc)
    💮decoratiune - pentru Florii
    💮panou board cu flori (pe suport  gen pluta /carton/ polestiren etc decupaje cu imagini floarale sau diferse flori prinse cu bolduri, sau clipsuri, sau magneti etc.
  • Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R.
  • urmeaza Pastele si saptamana (Luminata) - cu o incarcatura puternica, simboluri si traditii  Pentru a treia tema din aceasta serie, vom crea un cosulet, iar cea de-a patra tema, ne invita sa pornim in cautarea Luminii - fie ca vom crea noi un joc de lumini, fie ca o vom cauta afara (sa speram ca va fi vreme frumoasa), ne vom bucura de aceasta saptamana si o va interpreta fiecare dupa bunul plac :). Totul este sa fie putin 3R si 1O pe acolo care sa ne reaminteasca sa pretuim natura si tot ce ne ofera ! (in plus - am ales temele in asa fel, incat veti putea sa combinati, daca sunteti presati de timp o parte din aceste teme cu cele care din luna aprilie, din calendarul Recreativ :D - folosind cofraje de oua! ).
  • la finalul celor 4 teme, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii aprilie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este in pregatire cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii aprilie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .


Iepurasul Codita (Premiu Provocari Verzi - grupa 2 teme - Pascal)

Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

6 comentarii:

  1. Pot să fac o umbrelă, de exemplu, care să respecte tema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur! Ce idee draguta! Aia astept sa vad cum va iesi !!! :*

      Ștergere
  2. Auci, deja a doua temă? Eu nici nu m-am apucat de prima. Parcă vad că iar le fac pe toate pe ultima sută de metri.
    tema este interesanta. Una din ideile propuse îmi surâde. Să vedem ce vom face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa... in fiecare miercuri apare cate o tema cu tabelul ei :)). Dar vezi ca sunt anutate si urmatoarele doua - macar asa in mare, ca sa stiti cam ce va fi.
      Abia astept sa vad ce si cum vei face :*!!

      Ștergere
  3. Ierbarul pentru păpuși e o idee deosebită! Nu o să îl fac acum că e prea multă migăleală, dar e de reținut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place tare mult! :D E timp scurt - mai ales daca alegem sa facem pe timp de o saptamana - eu asa le fac ca sa pot fi la zi, sa tin pasul.
      Se poate merge si pe ideea de album cu floricele.. :D
      Pup cu drag

      Ștergere