miercuri, 12 aprilie 2023

#07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Cos/Cuib Pascal.

Buna!

Iata-ne ajunsi la penultima intalnire din al doilea set format din 4 teme, al aventurii noastre Salvam Papusi, ajuns la editia a doua. Tema principala a fost de aceasta data: Sarbatoarea Pascala.

Dar sa recapitulam: Lidia ne-a introdus in atmosfera, cu ajutorul lumii florilor, dupa care am continuat sa ne inconjuram de flori, in asteptarea Floriilor. 

Inainte sa aflam mai multe despre tema de astazi, va reamintesc, ca de fiecare data si de acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, in care puteti afla, orientativ, ce teme urmeaza. 

Cea de-a treia tema din acest grup, si a saptea din calatoria noastra este cos sau cuib pascal. Presupun ca de obiceiul cosurilor pregatite de Paste, stiti. Dar de cel al cuiburilor? Eu il cunosc inca din copilarie, din povestile lui Buni - chiar am creat cel putin o data cos cu iarba in el, un fel de cuib, pus pe pervazul geamului. Totusi, nu cred ca este chiar necunoscut obiceiul - unul dintre suporturile folosite pentru poza inspirationala este chiar un cuibusor :).

Provocarea va fi, asadar, sa cream un mic aranjament, prin care sa sarbatorim Pastele. Putem refolosi un cos, sau il putem crea de la zero. Putem face un cuib intr-un cos, sau nu. Si.. apoi ce va aduce Iepurasul in cos? Sau poate ca va fi chiar un iepuras? Sau poate un ou... sau un puisor? Sau... Un proiect micut, dragalas, care sa ne aduca bucurii in aceste zile! 

Va dorim inca de pe acum Sarbatori Binecuvantate, cu multa sanatate, lumina in gand si suflet, liniste si pace, alaturi de cei dragi! Paste Fericit!

Lucrarile noastre:

in curand

Copilarim: Cosul/cuib de Paste cu.. ou quilling.šŸ˜…šŸ„ššŸ°


    šŸ’š Setul al doilea de teme ce se desfasoara pe perioada de  4 saptamani (29 martie - 25 aprilie)
  • a  treia tema, ne invita sa sarbatorim Pastele creand o mica decoratiune, care sa aiba in centrul ei ideea de cos/cuib pascal.
    šŸ’® cosul poate fi creat de la zero, in orice tehnica si sub ce forma doriti, sau poate fi reciclat/ refolosit si transformat cum va doriti voi, special pentru aceasta ocazie.
    šŸ’® daca optati pentru cuib acesta poate fi realizat ca si obiect in sine, sau poate fi, de exemplu, asezat intr-un cos (folosind iarba adevarata, sau falsa, sau orice alt material care sa sugereze iarba)
    šŸ’® puteti realiza un cos pentru mesagera voastra, in care sa ii pregatiti un mic dar, sau puteti realiza impreuna decoratiunea pentru a sarbatori impreuna acest moment deosebit :)  
    šŸ’® odata suportul finalizat, bucurati-va de moment, adaugand un mic simbol (sau mai multe, fiecare are libertate de alegere in functie de timp si materiale) al Pastelui - acesta poate fi un obiect deja existent, ceva reciclat, ceva creat special pentru ocazia aceasta si poate reprezenta:
     * un iepuras / o oita / un pui / un ou etc
     * un simbol religios
     * floricele / felicitare etc
    Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R.
  • urmeaza saptamana (Luminata) - cu o incarcatura puternica, simboluri si traditii. Cea de-a patra tema, ne invita sa pornim in cautarea Luminii - fie ca vom crea noi un joc de lumini, fie ca o vom cauta afara (sa speram ca va fi vreme frumoasa), ne vom bucura de aceasta saptamana si o va interpreta fiecare dupa bunul plac :). Totul este sa fie putin 3R si 1O pe acolo care sa ne reaminteasca sa pretuim natura si tot ce ne ofera ! (in plus - am ales temele in asa fel, incat veti putea sa combinati, daca sunteti presati de timp o parte din aceste teme cu cele care din luna aprilie, din calendarul Recreativ :D - folosind cofraje de oua! ). 
  • la finalul celor 4 teme, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii mai (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii mai si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Iepurasul Codita (Premiu Provocari Verzi - grupa 2 teme - Pascal)

Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

2 comentarii:

  1. Să știi că de obiceiul cuiburilor nu am auzit. Dar e tare frumos cuibușorul tău. Sper să ajung mĆ¢ine să postez coșulețul. Am și un cuibușor, l-am găsit trĆ¢ntit pe jos după o furtună, e căptușit cu lut in interior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici Micaela nu auzise. De aia mi s-a parut interesant sa il aduc in discutie :). Cuibusorul din imagine (ca si cosul in care este pus) este de la parinti (nu stiu daca ei l-au cumparat / primit, dar sigur e via Jumbo, ca are eticheta).
      Ohhh dar chiar ai o mica minune.
      Abia astept sa vad cosuletul :*. Pup cu drag.

      Ștergere