duminică, 18 noiembrie 2012

De vorba cu ... Adriana - Decoshop

In fiecare luna incercam sa va rasplatim creativitatea cu un premiu:). Luna aceasta ne-a fost alaturi magazinul Decoshop cu un pachet foarte dragut atat pentru cei care fac decoupage deja, dar si pentru cei care vor sa descopere aceasta tehnica. Dar in spatele magazinului se afla doi oameni frumosi si astazi o avem invitata pe Adriana



Adriana iti multumim pentru sustinere si pentru implicarea si daruirea de care dai dovada. Te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine, dar si despre proiectele tale de suflet - blogul Arta si Creativitate si magazinul Decoshop. 

Va multumesc din inima pentru invitatie si pentru aprecieri, pentru mine este o mare bucurie sa pot sustine proiectele voastre. Am sa incerc sa spun cateva cuvinte despre mine. Am 32 de ani, sunt mamica unei printese de 2 ani si 10 luni si sotie in casa Domnului de 2 luni. Anul trecut am parasit viata la Roma pentru viata la tara si nu, nu-mi pare rau. 


Blogul Arta si Creativitate l-am creat pe 6 iunie 2010, la 4 luni dupa ce am nascut-o pe Selena. Prin el am vrut sa transmit din Roma in Romania frumoasa arta a decupajului care, pe atunci nu prea era cunoscuta la noi in tara. Acum am vazut ca in Romania se face decupaj chiar mai bine decat afara si cand spun ''mai bine'' ma refer atat la tehnici cat si la modalitatile de prezentare a operelor.


Magazinul virtual Decoshop l-am creat anul acesta pe 7 ianuarie la indrumarea preotului din sat. De Boboteaza ne-a admirat lucrarile si ne-a intrebat ''De ce nu va faceti un magazin?'' A doua zi magazinul a prins viata insa nu am vandut opere prin el ci doar materiale pentru decupaj, din simplul motiv ca nu eram multumiti in totalitate de propriile noastre creatii.

Rha: Cum ai descoperit pasiunea pentru handmade ?
 
Inca din copilarie am avut o mare pasiune pentru tot ceea ce insemna lucru manual. Imi placea sa cos, nici nu incepusem scoala cand am inceput sa folosesc foarfeca, acul si ata... Imi amintesc ca obisnuiam sa-mi tai strampii cand eram singura acasa pentru ca pur si simplu nu gaseam nimic stricat care sa fie reparat. Mi-o amintesc pe mama facandu-mi morala dar abia se abtinea sa nu rada. Faceam tot felul de lucrusoare pentru papusi si imi confectionam singura gentute si accesorii de par. Cand venea Craciunul, in fiecare an faceam impreuna cu sora mea ornamentele pentru brad din hartie colorata. La scoala eram intotdeauna data ca exemplu, impreuna cu o alta colega de clasa, eram cele mai pricepute la materia ''lucru manual'' (ca la restul materiilor am fost printre ultimii clasati).

Obisnuiam sa fac mileuri la macrame, sa cos la etamina, sa-mi fac pulovere si caciuli din mohair si snururi folosind un dop, 4 cuie si evident firul. 


De putin timp am inceput sa cochetez cu accesoriile pentru bijuterii, mai precis mi-am confectionat singura cerceii si ii port cu mare placere atunci cand am ocazia. 
Pasiunea mea cea mai mare in domeniul handemade ramane insa decupajul. Eram la Roma, prin anul 2006 cand am intrat prima data in contact cu 3 reviste de specialitate ''Laboratorul de decupaj''. Le-am cumparat, le-am studiat si de atunci atat eu cat si sotul meu suntem profund indragostiti de el. 

Rux:  Se inteleg materialele reciclate cu cele noi, din magazine specializate?:) 


O da, se inteleg de minune! Sa va dau un exemplu: mi-am facut cercei din dopuri de pixuri reciclate, din creioane colorate, din betisoare de inghetata, din coliere pe care nu le-am purtat vreodata, din bratari, etc... materiale reciclate in general. Pentru ca materialele reciclate sa devina cercei aveam nevoie sa cumpar tortitele pentru cercei. 

In decupaj la fel, putem folosi obiectele reciclate ca suporturi de decorat, de ex. Sticlele si borcanele reciclate se pot transforma in decoratii foarte frumoase cu produsele de antichizare, cu servetele sau hartie de orez sau pot fi pictate pur si simplu... depinde de imaginatia fiecaruia. Natura insa ne pune la dispozitie suporturile perfecte de decorat, pietrele pot fi transformate in adevarate opere de arta, ciupercile de padure sunt perfecte pentru o decoratiune unicat, bustenii pe care in mod normal ii punem pe foc... Luand aceste suporturi din natura noi nu le decoram pur si simplu, noi aducem o ofranda intregii Creatii pentru faptul ca existam, ca putem calca pe pietre, ca inca mai mai exista viata pe pamant datorita Naturii care inca ne mai sustine.

O floare presata nu este doar o floare uscata si atat, ea are o istorie proprie, o amintire a ei pastrata printre filele de carte. Luand-o si decorand cu ea un obiect cumparat, reciclat sau luat din natura dam viata obiectului respectiv transformandu-l intr-o micuta opera de arta pe care o daruim Creatorului, deci da, ca sa revin la intrebare, se potrivesc de minune cele doua, as putea spune ca sunt sot si sotie :). 


Oana: Care sunt hobby-urile tale, in afara celor creative ?
 

Imi place sa ma plimb prin padure cu sotul meu, sunt nerabdatoare sa vina primavara ca sa o putem lua si pe Selena cu noi, va avea 3 anisori, suficient de mare pentru urcusuri si coborasuri.
Imi place sa trag cu arcul in gradina, sotul meu a imprivizat un arc, sageti si o tinta. Ma simt atat de bine cand trag cu arcul, imi vine asa...natural. Nu as trage niciodata in animale decat daca ar fi o situatie critica, de supravietuire. Stiu ca pentru unii vanatoarea este un hobby, o placere nebuna de a omora animalele...dar, mai devreme sau mai tarziu, vanatorul se transforma in vanat. Intotdeauna. Legea Universului functioneaza si functioneaza atat de bine! Daca nu avem respect pentru tot ceea ce inseamna viata, daca o calcam in picioare si ea ne va calca pe noi la randul ei.


Cel mai mare hobby, cea mai mare pasiune insa o reprezinta familia mea. Timpul petrecut impreuna cu sotul meu si fiica noastra este cel mai pretios, las totul la o parte cand Selena-mi spune ''mami, hai pisisim'' insemnand ''mami, hai sa ne pisicim'' Pisiceala la noii inseamna gadilat, mieunat, scalambat, chiuit. Cand e momentul de pisiceala se stie, nimeni nu mai face nimic, tati se alatura si ne pisicim toti 3 in pat.

Ramo: Care crezi ca este impactul creatiilor realizate prin reciclare/reutilizare asupra clientilor?

Din pacate clientii, cel putin la noi in Romania, nu cred ca apreciaza ideea creatiilor realizate prin reciclare. Romancele care au foarte multi bani nu cred ca ar renunta la aur si diamante pentru un colier handmade sau cercei din materiale reciclate. Adica, sa fim seriosi, in conditiile in care valoarea unei persoane astazi se masoara in imbracaminte si accesorii de firma cine ar mai putea sa creada ca s-ar aprecia si la noi creatiile realizate din materiale reciclate... In ziua in care se va intampla aceasta minune va fi o noua tara si o noua lume, cu mult mai buna decat cea in care traim azi.

Rha: Ai realizat proiecte care sa contina si un obiect pe care l-ai "redefinit"? Ne poti da un exemplu?

Daca ''a redefini'' inseamna ''a transforma'' atunci da, am realizat cateva proiecte de-a lungul timpului, acum imi vin in minte 2 cutii din carton reciclate, pe una am transformat-o intr-o cutiuta a amintirilor pentru Selena si cealalta am transformat-o in cutie de dar, la nunta. Imi place sa iau un lucru urat si sa-l transform intr-un lucru frumos :)  

Care este parerea ta - se poate face arta recicland?

O da! Se poate face o capodopera din materiale reciclate. Surse de inspiratie pe net sunt, slava Domnului, trebuie doar sa le cautam si sa le aplicam!

Daca ar fi sa alegi o tema preferata dintre cele prezente pe Provocari pana acum, care ar fi aceasta? Ce tema ti-ar placea sa gasesti pe viitor?
 
Toate temele prezente pe Provocari sunt foarte frumoase, mi-a placut in mod deosebit Nunta Verde .
Nu vreau sa treaca anul 2012 fara sa fac si eu cate un proiect pentru fiecare tema in parte. Sunt unele la care am participat si eu dar intr-un moment in care inspiratia mi-a lipsit cu desavarsire...
Intentionez sa-mi refac temele :)
Pe viitor mi-ar placea sa vad o tema specific romaneasca, nu stiu, fiecare sa creeze o opera de arta in care sa-si arate dragostea pentru tara in care traieste folosind principiul 3R si 1O, bineinteles. Cred ca as numi-o ''I love Romania'' ca sa aiba si ceva international ca doar suntem cu totii frati pe acest pamant.


Rux: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?  

Cred ca lumea nu cunoaste absolut deloc principiul 3R, mai sunt cateva exceptii desigur, dar cred ca sunt foarte putine la numar... Daca l-ar cunoaste ar fi Raiul pe pamant. Daca ne-am multumi cu ceea ce avem, daca lucrurile inutile din viata noastra le-am transforma in lucruri utile nu am mai risipi bani, energie si timp achizitionand alte lucruri care in scurt timp vor deveni si ele la fel de inutile nu am mai produce mormane de gunoaie prin consumul nostru excesiv si nici mediul nu ar mai suporta consecintele. 
Daca oamenii ar respecta viata si n-ar mai achizitiona pantofi de piele si haine de blana...sunt si alte variante mai umane, mai putin costisitoare si chiar mai dragute daca e sa o luam dupa look... nu trebuie sa omoram animalele ca sa ne satisfacem placerile sau mofturile, mai bine spus.
Daca am aplica principiul 3R in viata de zi cu zi, repet cu cea mai mare convingere, ar fi Raiul pe pamant!

Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?

In primul si in primul rand vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce am invatat de la voi, ati fost si sunteti o sursa de inspiratie. Modelele prezentate de voi la fiecare proiect ma determina sa-mi doresc sa creez si eu, in acelasi mod, sanatos si frumos. Aici am gasit nu doar idei de creatii si principii sanatoase de viata, aici am gasit adevarati prieteni care mi-au fost alaturi in momente extrem de dificile, in care abandonul a pus stapanire pe sufletul meu. MULTUMESC! Din toata inima! Va doresc tot ce este mai bun si mai frumos, fie ca actiunile in care ati depus atat de mult suflet sa aiba cele mai frumoase rezultate si toti, dar absolut toti sa inteleaga ce inseamna 3R si 1O. Va doresc mult succes in continuare iar cititorilor le urez creatie placuta cu 3R si 1O.




Multumim Adrianei pentru sustinere - atat pentru sponsorizare (premiul de la provocare), cat si pentru donatiile de la expozitia de suflet, dar mai ales pentru ca este o persoana minunata, calda, altruista si o prietena cum rar intalnesti. Adriana, ai mare dreptate. Daca ne-am respecta si am respecta natura - pamantul, casa noastra, aerul pe care il primim gratuit si de care ne batem joc, animalele... Dar, exista un daca pentru foarte multi. Ne bucuram insa pentru fiecare gest frumos de care am avut parte si de tot ce am realizat impreuna de aproape un an ca o mica dar inimoasa comunitate:). Pentru ca impreuna schimbam ceva, in bine! Si va multumim tuturor pentru acest lucru.

Noi ne vedem peste cateva zile cu editorialul:).

8 comentarii:

  1. Ce surpriza!Doamne,daca ati sti ce sentimente,ce trairi,cate lacrimi mi-a trezit acest articol pentru ca eu o stiam pe Adriana din copilarie,multi ani n-am stiut nimic de ea,si am regasit-o anul acesta in blogosfera nestiind ca e ea,am recunscut-o abia cand am vazut poza de la nunta.Iar ea a ramas observ asa cum o stiam,delicata,sensibila iubitoare de frumos,de arta si pot spune ca mi-e dor de ea.
    Adriana,iti apreciez lucrarile,stii bine si imi place ca esti creativa,plina de inspiratie.
    Apropo,de Selena,nu astepta sa treaca vremea,n-o priva de a descoperi drumetia si natura ca la 3 ani e chiar tarziu nu ca e momentul...hi,hi.La varsta asta fetita mea avea deja o diploma de performanta pentru ca la 1 an si jumatate era pe Vf.Moldoveanu.
    Iti multumim pentru ca ni te-ai descoperit,ai o familie frumoasa alaturi de care iti dorim cat mai multi sanatosi si fericiti.Sa ai spor si inspiratie in continuare,sa ramai alaturi de noi!Pupici si imbratisari!Abia astept sa va vad "live".
    Scuzati de lunga mea postare dar n-am putut sa ma abtin...nu aruncati cu rosii,n-am vrut sa supar pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din inima draga mea, intr-adevar mare a fost surpriza sa ne regasim in acest fel dupa atat de mult timp, si eu sunt la fel de nerabdatoare sa ne vedem ''live''. O,inseamna ca fetita voastra e in forma, bravo!!! Sa va traiasca si ea si baietelul,sa va bucurati de fiecare moment impreuna. Ce bine ca puteti calatori impreuna, banuiesc ca ati mers cu masina, noi nu putem din cauza mea...am rau de masina :(
      Pe Selena nu am avut curajul sa o luam pana acum pentru ca pe ulita spre padure mai sunt caini un pic mai rai care nu stim cum reactioneaza, cand trecem pe-acolo suntem cum sa zic, in alerta. Dar am dus-o pe coasta la 2 ani, ne-am chinuit sa urcam si sa coboram insa privelistea de-acolo este de vis...se vede tot satul :) Intr-o zi cu soare sper ca ne veti vizita :) Te pup.

      Ștergere
  2. Draga de Adriana :* ! Te-am descoperit cauntand informatii despre decoupage si mi-a placut foarte mult ce-am gasit:adica mai multe decat m-am asteptat,un om minunat si o artista frumoasa !Te pup si spor in toate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos, atat articolul cat si creatiile Adrianei, toata stima pentru astfel de persoane care simt vibratiile inalte ale acestei existente si care se respecta pe sine si pe cei din jur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc din inima pentru aceste cuvinte atat de frumoase :)

      Ștergere
  4. Felicitari Adriana! Pentru ceea ce faci, pentru interviu, pentru Selena, pentru tot. Eu nu stiu cum am ajuns la tine pe blog, dar ma bucur foarte mult ca te-am cunoscut si sper ca sentimentul e reciproc. Multa sanatate iti doresc si sa-ti dea Dumnezeu putere, rabdare si tot ce mai trebuei astfel incat sa-ti vezi visele devenind realitate. pupi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Iti multumesc Alina, nici eu nu-mi amintesc cum am dat de blogul tau dar sentimentul este reciproc, si eu iti doresc tot ce este mai bun si mai frumos. Pupici multi :)

      Ștergere