vineri, 10 mai 2024

#11 Salvam Papusi // Save the Dolls: Lumini prinse-n tablou.


Buna!

 
Si bine v-am regasit cu o noua tema la Salvam Papusi III. Dupa cum stiti, povestea din acest an, se va scrie in doua parti - prima, pe parcursul a treisprezece saptamani, respectiv teme, in cele trei luni de primavara. Apoi vom avea o vacanta de trei luni - dar tot creativa, in care vom salva carti. Toamna vom continua sa scriem povestea SPIII, cu celelalte 13 capitole.


Veti gasi mai jos toate cele 13 teme din aceeasta primavara, ca sa va puteti face, deja o idee :). Fiecare tema are alocata cate o saptamana in care va fi prezentata si va putea fi rezolvata pentru a dubla intrarea la tragerea la sorti de la sfarsitul primaverii- nu sunt dificile si speram sa va placa ceea ce am pregatit. Abia asteptam sa scriem povesti impreuna si sa atragem atentia asupra materialelor reciclabile si, de ce nu, sa ii inspiram si pe altii sa ni se alature, sau sa faca schimbari in felul in care privesc lumea. Sa fie diferenta.


A unsprezecea tema, dupa  cum ati putut vedea deja in titlul, este Lumini prinse-n tablou. Si speram sa va placa si sa gasiti timp sa va bucurati realizand un proiect minunat. Inspiratie este chiar Saptamana Luminata - cea care urmeaza Pastelui. Ne dorim sa avem un ragaz, noi cu noi si o mica lucrare, in care sa adunam liniste, pace si lumina.

Lucrarile noastre:

Copilarim: Tabloul cu Libelula. (PV SP 11/13)

🌸💚🌸


  💚 Ultimele 5 saptamani  (26 aprilie - 30 mai) 
 • Tema aleasa pentru a unsprezecea saptamana este: Lumini prinse-n tablou.
 • Mesagerul vostru, in spiritul 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza - Original) va avea de creat ceva, care pentru el este reprezentativ pentru tema propusa.
 • Pentru tema Lumini prinse-n tablou, va invitam sa creati o lucrare de tip tablou, inramata, sau nu, in care sa incercati sa surprindeti sau sa redati lumina ce ar trebuie sa ne invaluie in aceasta saptamana.
  Iata cateva idei orientative:
  🌸 tabloul poate fi 3D - creandu-se astfel locuri usor umbrite, ce vor pune in valoare obiectele cu mai mult volum, dar poate fi, foarte bine si 2D
  🌸 stralucirile pot fi obtinute folosind diferite materiale (oglinda, banda adeziva, staniol etc) sau pot fi sugerate folosind markere sau pixuri cu sclipici, lipici cu sclipici, vopsea acrilica metalizata etc.
  🌸 fiind o tema atat de sensibila, fiecare va veni cu propria interpretare
  🌸singura rugaminte este sa incercati sa aduceti si Mesagerul in peisaj si sa se respecte principiul 3R  si 1O :) - redu, refoloseste, recicleaza, original si desigur tema.

 • Primele 13 teme din aventura Salvam Papusi si perioadele de desfasurare pentru fiecare sunt; a
  🌸  #01 Salvam Papusi // Save the Dolls: Primavara(01-07 martie 23:59)
  🌸  #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura I (08-14 martie 23:59)
  🌸  #03 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura II (15-21 martie 23:59)
  🌸  #04 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura III (22-28 martie 23:59)
  🌸  #05 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura IV (29 martie - 04 aprilie  23:59)
  🌸  #06 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura V (05-11 aprilie 23:59)
  🌸  #07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura VI (12-18 aprilie 23:59)
  🌸  #08 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura VII (19-25 aprilie 23:59)
  🌸  #09 Salvam Papusi // Save the Dolls: Flori de Florii. (26 aprilie - 02 mai 23:59)
  🌸  #10 Salvam Papusi // Save the Dolls: Simboluri Pascale. (03- 09 mai 23:59)
  🌸  #11 Salvam Papusi // Save the Dolls: Lumini prinse-n tablou. (10-16 mai 23:59)
  🌸  #12 Salvam Papusi // Save the Dolls: Pregatiri de vacanta! (17- 23 mai 23:59)
  🌸  #13 Salvam Papusi // Save the Dolls: Maci (24 -  30 mai 23:59) 


 • Premii si regulament:
 • Pe 31 mai se vor acorda premiile (cel mai probabil 3) prin tragere la sorti.
 • 💚Toate proiectele inscrise la timp = in decursul saptamanii alocate vor primi intrare dubla la tragerea la sorti cin 31 mai.
  💚 Proiectele care se vor realiza in decursul acestor 3 luni (adica pana pe 30 mai). dar in afara timpului alocat de o saptamana, vor putea fi inscrise in alt tabel special aflat la sfarsitul articolelor, cu rugamintea sa se adauge numarul temei langa nume, pentu ca acela este tabel comun tuturor temelor si vor participa la tragere la sorti ca intrare simplaTabelul se va regasi la finalul acestui articol.
  💚Pentru realizarea celor 13 teme la timp(adica toate cele 13 teme finalizate in fereastra de o saptamana) se va oferi un premiu special.
  Iar pentru realizarea celor 13 teme in decursul celor 3 luni (chiar daca depasesc fereastra de o saptamana), o intrare suplimentara la tragerea la sorti.
 • 💚Proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua (in toamna) - exista un tabel special (pentru 2024), pe pagina Ati pierdut o provocare, in care veti putea inscrie lucrarile realizate dupa 30 mai 2024, sau daca aveti mai multe proiecte realizate pe o tema, precizand dupa nume si numarul temei.
  Multa bafta :)

🌸💚🌸🌸💚🌸

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos -  valabil pana pe 16 mai (23:59):🌸💚🌸🌸💚🌸🌸💚🌸


Castigatorii vor fi anuntati pe 30 mai (tragere la sorti, cu domnul random). Premiile vor fi oferite cu drag de catre Micaela si Rux. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii primei luni de vara! 

imaginile cu premiile va fi adaugate ulterior 

Mult spor!!

PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!🌸💚🌸🌸💚🌸🌸💚🌸🌸💚🌸


Pentru a putea inscrie tema pana pe 30 mai (23:59) va puteti inscrie in tabelul de mai jos, precizand dupa nume si numarul temei realizate - tabelul fiind comun pentru toate cele 13 teme)  :4 comentarii:

 1. Rux, Niko m-a atentionat ca linkul meu
  este de la alta postare. Nu pot corecta acum
  abia spre seara, insa am vrut sa stii.
  Nu am verificat imediat, asta e. Scuze, cred
  ca dormeam...S-au m-a ametit lumina...
  Pup si multumesc anticipat!❤

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca si eu tot asa, dormeam :))). Deobicei le testez dar uite, mi-a scapat - am corectat :D. Iti multumesc mult :)
   Nu e bai :* se rezolva. Hiihi.
   Pup!!

   Ștergere
 2. Ufff, răsuflu ușurată!. Am reușit să fiu la timp si săptămâna această. Acum sper să fie și potrivită felicitarea asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum merg sa ma uit - abia astept sa vad ce ai pregatit :D.
   Pupici!!

   Ștergere