vineri, 15 martie 2024

#03 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura IIBuna!

 
Si bine v-am regasit cu o noua tema la Salvam Papusi III. Dupa cum stiti, povestea din acest an, se va scrie in doua parti - prima, pe parcursul a treisprezece saptamani, respectiv teme, in cele trei luni de primavara. Apoi vom avea o vacanta de trei luni - dar tot creativa, in care vom salva carti. Toamna vom continua sa scriem povestea SPIII, cu celelalte 13 capitole.


Veti gasi mai jos toate cele 13 teme din aceeasta primavara, ca sa va puteti face, deja o idee :). Fiecare tema are alocata cate o saptamana in care va fi prezentata si va putea fi rezolvata pentru a dubla intrarea la tragerea la sorti de la sfarsitul primaverii- nu sunt dificile si speram sa va placa ceea ce am pregatit. Abia asteptam sa scriem povesti impreuna si sa atragem atentia asupra materialelor reciclabile si, de ce nu, sa ii inspiram si pe altii sa ni se alature, sau sa faca schimbari in felul in care privesc lumea. Sa fie diferenta.


A treia tema, dupa  cum ati putut vedea deja in titlul, este Sapte dintr-o lovitura II. Ideea mi-a venit anul trecut pe cand cautam diferite povesti / animatii pe care sa le introducem in provocarile noastre, asa cum am facut si la editiile precedent. Initial trebuia sa faca parte din toamna 2023, alaturi de o  alta poveste, dar, stiti ca anul trecut s-au intamplat niste lucruri si am ffost nevoita sa adaptez putin formatul  pentru a putea totusi asigura continuitate. Am preluat din ideile ramase atunci si le-am „reciclat” hihi -  jumatate (adica acest set de 7) a intrat in grila de primavara, iar jumatatea cealalta se va regasi in grila de toamna.

Dupa aceasta luuuuunga introducere, sa va spun de fapt despre ce este vorba. Mai stiti voi poveestea Croitorasuli cel Viteaz? (daca nu, pe scurt este vorba despre un croitoras care reuseste sa ucida 7 muste dintr-o lovitura, doar ca vorba care circula il baga intr-o incurcatura, mustele fiind inlocite cu altceva.. nu tocmai la fel de inofensiv). Daca da, sau daca ati citit ce am povestit  pe scurt, banuiesc ca incepe sa fie un pic mai clara ideea temelor! Voi stabiliti-va o tema sau un punct comun ce se va regasi in 7 lucrari. Saptamanal veti putea face si inscrie cate una (evident, asa cum veti vedea si la reguli mai jos - toate temele pot fi inscrise pana pe 30 mai inclusiv, in tabelul de la final - cele care se incadreaza insa in termenul de o saptamana, vor fi recompensate cu dublarea intrarii la tragerea la sorti. Repet nu ca sa va plictisesc, ci ca sa ma asigur ca e clar :D.


Lucrarile noastre:

 Nicole Marti si Marte.(PV SP 3/13)


🌸💚🌸

  💚 Primele 4 saptamani  (1 -28 martie) 
 • Tema aleasa pentru a treia saptamana este: Sapte dintr-o lovitura II
 • Mesagerul vostru, in spiritul 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza - Original) va avea de creat ceva, care pentru el este reprezentativ pentru tema propusa.
 • Pentru tema Sapte dintr-o lovitura, va trebui sa gasiti un punct comun intre cele 7 creatii pe care le veti realiza - fie tema, fie materialul, fie tehnica, ce vreti voi, oate fi orice combinatie, atata timp cat ofera o unitate, un punct comun pe care aceste 7 lucrari sa il aiba.
  Iata cateva idei orientative:
  🌸 o serie de costume pentru mesager, sau alta papusa/i
  🌸 o papusa /figurina/ bibelou  (sau mai multe )etc transformata (e) dupa bunul plac
  🌸 un obiect de decor / util pe marimea papusii, sau a voastra, de ce nu  
  🌸 un obiect vestimentar, o bijuterie, un martisor, o decoratiune (evident x7)..
  🌸 concret, idei orientative de 7 proiecte:
  - 7 pitici
  - 7 muste (sau alte insecte, pasari de ce nu, animalute, flori etc.)
  - 7 zile ale saptamanii
  - 7 personaje
  - 7 obiecte care alcatuiesc un set - puteti de exemplu restaura sau personaliza / repara un set mai vechi sau achizitionat de la un targ de .. vesela sa zicem si sa va ocupati de cate o piesa pe saptama
  - 7 felicitari care sa aiba o tema comuna (floare, primavara, sabatoare Pascala, hartie reciclata - mini tablou pastel, mixed media etc)
  - 7 bijuterii realizate din materiale neconventionale, naturale, reciclate (plastic, o tastatura veche, lemn - tot se toaleteaza caum copacii, fire etc).
  -  si lista poate continua - deci aveti de unde alege si sunt sigura ca aveti la randul vostru multe alte idei sau proiecte pe care poate chiar va doreati sa le puneti in practica :)
  🌸 sau orice alt proiect care pe voi doriti sa il realizati fie pentru utilitatea sa, cat si pentru simpolu fapt ca va aduce bucurie - singura rugaminte este sa incercati sa aduceti si Mesagerul in peisaj si sa se respecte principiul 3R  si 1O :) - redu, refoloseste, recicleaza, original si desigur tema.

 • Primele 13 teme din aventura Salvam Papusi si perioadele de desfasurare pentru fiecare sunt; a
  🌸  #01 Salvam Papusi // Save the Dolls: Primavara(01-07 martie 23:59)
  🌸  #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura I (08-14 martie 23:59)
  🌸  #03 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura II (15-21 martie 23:59)
  🌸  #04 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura III (22-28 martie 23:59)
  🌸  #05 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura IV (29 martie - 04 aprilie  23:59)
  🌸  #06 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura V (05-11 aprilie 23:59)
  🌸  #07 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura VI (12-18 aprilie 23:59)
  🌸  #08 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sapte dintr-o lovitura VII (19-25 aprilie 23:59)
  🌸  #09 Salvam Papusi // Save the Dolls: Flori de Florii. (26 aprilie - 02 mai 23:59)
  🌸  #10 Salvam Papusi // Save the Dolls: Simboluri Pascale. (03- 09 mai 23:59)
  🌸  #11 Salvam Papusi // Save the Dolls: Lumini prinse-n tablou. (10-16 mai 23:59)
  🌸  #12 Salvam Papusi // Save the Dolls: Pregatiri de vacanta! (17- 23 mai 23:59)
  🌸  #13 Salvam Papusi // Save the Dolls: Maci (24 -  30 mai 23:59) 

 • Premii si regulament:
 • Pe 31 mai se vor acorda premiile (cel mai probabil 3) prin tragere la sorti.
 • 💚Toate proiectele inscrise la timp = in decursul saptamanii alocate vor primi intrare dubla la tragerea la sorti cin 31 mai.
  💚 Proiectele care se vor realiza in decursul acestor 3 luni (adica pana pe 30 mai). dar in afara timpului alocat de o saptamana, vor putea fi inscrise in alt tabel special aflat la sfarsitul articolelor, cu rugamintea sa se adauge numarul temei langa nume, pentu ca acela este tabel comun tuturor temelor si vor participa la tragere la sorti ca intrare simplaTabelul se va regasi la finalul acestui articol.
  💚Pentru realizarea celor 13 teme la timp(adica toate cele 13 teme finalizate in fereastra de o saptamana) se va oferi un premiu special.
  Iar pentru realizarea celor 13 teme in decursul celor 3 luni (chiar daca depasesc fereastra de o saptamana), o intrare suplimentara la tragerea la sorti.
 • 💚Proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua (in toamna) - exista un tabel special (pentru 2024), pe pagina Ati pierdut o provocare, in care veti putea inscrie lucrarile realizate dupa 30 mai 2024, sau daca aveti mai multe proiecte realizate pe o tema, precizand dupa nume si numarul temei.
  Multa bafta :)

🌸💚🌸🌸💚🌸

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos -  valabil pana pe 21 martie (23:59):🌸💚🌸🌸💚🌸🌸💚🌸


Castigatorii vor fi anuntati pe 30 mai (tragere la sorti, cu domnul random). Premiile vor fi oferite cu drag de catre Micaela si Rux. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii primei luni de vara! 

imaginile cu premiile va fi adaugate ulterior 

Mult spor!!

PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!🌸💚🌸🌸💚🌸🌸💚🌸🌸💚🌸


Pentru a putea inscrie tema pana pe 30 mai (23:59) va puteti inscrie in tabelul de mai jos, precizand dupa nume si numarul temei realizate - tabelul fiind comun pentru toate cele 13 teme)  :
0 comments:

Trimiteți un comentariu