sâmbătă, 11 martie 2023

Galeria de creatii: #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un personaj prinde contur.

Buna! 

A doua misiune a mesagerului nostru l-a dus direct spre... biblioteca! Oricum petrecuse ceva timp acolo, ca sa citeasca despre Martisor. Atunci a descoperit o carte speciala, ilustrata, cu povesti fermecatoare si cu mesaje folositoare. Si-a ales un personaj preferat si a ales sa il... materializeze (un cuvant nou intrat in vocabularul "mesageresc"). Si, folosindu-se de principiul sau creativ 3R si 1O, i-a oferit personajului de poveste, un rol activ, in aventura noastra creativa.

Dar, mai bine, sa vedem ce personaje de poveste au ales mesagerii nostri la  #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un personaj prinde contur in ordinea inscrierii lor in tabel:

Pompilia : Un personaj prinde contur - Craiasa zapezii 

Blogul Dănuței: Dacă tu iubești o floare.... 

Floare de colt -Suzana: Provocari Verzi (3) Broscuta Testosei 


Explorator prin viata: Monica cea mică - Salvăm păpuși (02) 

Kundalini - Diana: Fratii melci. Salvam papusi


(Mentiune! Am ales sa public acest articol inaintea incheierii inscrierilor, asa ca voi actualiza pe parcurs galeria)

Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema #02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un personaj prinde contur.. Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie!


Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Lucrari inscrise dupa incheierea termenului de 28 martie 2023 (23:55):

- in curand....


2 comentarii:

  1. Cartea la care m-am gandit nu am gasit-o - era cu versuri si cu un pisoi aventuros... Am gasit altele doar ca... e cam complicat sa pun scena ceva din ele... De fapt, imi pare destul de dificil sa mesteresc o "scena" din orice carte... 😊 Poate pentru ca nu sunt, inca, hotarata la ce sa ma opresc.
    Ups! Nici nu mai stiu daca ma incadrez in timp... (nu ma refer la 28 martie, "termenul limita", ci la "tema saptamanii") Pfuuu!

    Pupici cu drag! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Termenul este la toate pentru 28 (doar ca am ales ca in fiecare saptamana sa facem articolele dedicate si sa deschidem tabelele. Dar pentru ca este o tema cu 3 subteme, am povestit despre ele la inceput.
      Super tare cartea - nu stiu de ce, dar cand ai zis de ea, m-am dus cu gandul direct la Motanul incaltat. Si tocmai am realizat ca aveam un tablou mixed media cu motanul, pe care l-am facut cu Mami :))). Revenind.
      Ziceam in comentarii ca „in scena” nu trebuie sa fie neaparat ceva 3D. Ma gandesc tot mai serios sa renunt la ce voiam s afac initial si sa incerc sa fac ceva 2D inspirational, pentru maine... dar sa vad cum am azi programul - oricum azi nu pot sa cos. Ideea este ca poti face personajul si din carton (efectiv desenat, cu o combinatie de materiale (textile, decupaje din reviste/hartie de diferite feluri etc.)Apoi elementele de decor, pe aceeasi idee, sau poti la unele sa dai dimensiune (de ex daca vei sa creezi o masa, poti sa o faci cu betisoare (tot 2d, dar lipita pe carton, betisoarele care pot fi facute din ete de frigarui sau crengute, sau bete de chibrit, sau din hartie rulata etc ). Si dupa ce ai pers si cateva elemente de decor, le poti monta intr-o rama (care poate fi capacul sau spatele de la o cutie de bomboane..
      Ah stai, cred ca am un tablou care ar putea ilustra ideea - cel cu figurine de aluat... seamana cu punerea in scena a unui fragment dintr-o poveste. (http://www.provocariverzi.ro/2017/05/tema-55-margelute-si-figurine-modelate.html)
      Dar te inteleg perfect cu nehotararea. Pentru ca sunt atatea variante :))). Eu trebuie sa ma incadrez la saptamana (ca asa mi-am propus), hahah - tu poti sa le inscrii si pe 28 pe toate trei (doar ca va trebui sa nu uiti sa ai trei articole. - unul cu si despre personaj, altul cu si despre elemente si al treilea cu „scena”.
      Mi-ar placea mult sa reusesti, pentru ca tu ai mai pus in scena povesti si o faci tare frumos :*

      Ștergere