miercuri, 1 martie 2023

#01 Salvam Papusi // Save the Dolls: Martie-Martisor-Luna iubirii

 

Buna!

Bun venit primavara! Incepem, asa cum va povesteam acum ceva timp aici: Planuri. Lamuriri. Pregatiri, prima parte a celei de-a doua editii de Salvam Papusi / Save the Dolls

Avem mesageri si este timpul sa dam startul aventurii. Vom porni impreuna in misiuni pe care speram sa le gasiti interesante, inspirationale si motivante. Ne dorim ca prin aceasta poveste, pe care o vom scrie impreuna, cu ajutorul mesagerilor papusi sa continuam sa fim diferenta, invatand, descoperind si cautand solutii ingenioase si creative, folosindu-ne de principiul 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza si fii Original). Speram ca prin temele alese sa atragem atentia asupra anumitor lucruri interesante, sa oferim solutii creative, sa facem cunoscute anumite obiceiuri, traditii si legende si, nu in ultimul rand, sa ne simtim si foarte bine, facand acest lucru!

Prima tema este, dupa cum ati vazut deja in titlu, Martie-Martisor-Luna Iubirii. Fiecare dintre noi are nenumarate amintiri legate de martisor - povesti, legende, traditii.... 

Puteti crea / transforma o papusa martisor, puteti, sa ii faceti mesagerului o costumatie inspirata de sarbatoare, puteti face un martisor (de inspiratie traditionala, sau din contra - cu siguranta fiecare dintre noi ar/ a avut martisoare preferate si poate, cine stie, veti recrea un model primit in copilarie, sau vazut la parinti/bunici... ori intr-o expozitie etc) si ... vorba aceea, imaginatia este limita.
Ne-ar placea ca, prin intermediul mesagerului, atunci cand veti face articolul pe blog, sa transmiteti si un mesaj (nu conteaza cat de mare/mic este) prin care sa puneti in cuvinte, cateva ganduri legate de aceasta sarbatoare. 

Si acestea fiind spuse, sa stiti ca si noi vom lucra odata cu voi - asa ca... sa avem spor si inspiratie si o luna martie, minunata!

Lucrarile noastre:

clubul fanteziei: Mărțișor

Rukkusu si Martisorul lui Raza de Soare.



  💚 Primele 4 saptamani  (1 -28 martie) 
  • incepem cu  o tema in ton cu anotimpul, de sezon, traditionala: Martie - Martisor - Luna iubirii.
  • Mesagerul vostru are o misiune importanta - sa faca aceasta traditie, cunoscuta si sa creeze ceva, pe tema aceasta, fie un martisor, fie o tinuta in ton cu martisorul, fie... orice crede ca ar putea transmite mesajul pe care vrea sa il faca mesagerul cunoscut, folosindu-se de principiul binecunoscut: 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza - Original)
  • urmeaza alte trei teme care au legatura una cu cealalta si care va ofera libertatea de a alege practic un personaj, o poveste si un mesaj - veti afla amanunte despre fiecare in parte in urmatoarele 3 saptamani - vrem sa stiti de pe acum ca veti avea nevoie la acesta tema de o carte de povesti/colorat/activitati practice (fie ca este din copilaria voastra sau a cuiva drag) - ca sa aveti timp sa o cautati :) 
  • la finalul celor 4 teme, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos:


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii aprilie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este in pregatire cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii aprilie si sper sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 


Premii Provocari Verzi de la Micaela

Costumatie pentru o vulpita dragalasa (premiu temele 1-4 P.V.)

Hainute pentru ouale rosii (Premiu P.V.)


Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

14 comentarii:

  1. Sunt curioasa cum ma voi descurca si cu mesajul. 😊 "Mirata" mea nu stiu ce-are in cap. Ah! Stiu, de fapt: la propriu are melana - poate la figurat are ceva interesant. Doar "poate". 😊
    La multi ani de Martisor! 💕 💐 Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca de la foarte bine in sus! Tu intideauna face in articole sinteze interesante si aduci informatii, sau legende inedite... :) :*
      Abia astept!! Pup cu drag💗💟

      Ștergere
  2. Am înțeles bine, e o temă pe săptămână? Sper să reușesc ceva, mărțișoarele sunt o mică pasiune pentru mine 🥰
    Mă bucur că ai dat startul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut 3 grupe de cate 4 si a treisprezecelea tema singura. Deja daca te uiti pe articolul mentionat mai sus, iti poti face o idee despre ce va urma (cat sa mai pregatesti ceva materiale, in avans). Fiecare 4 teme dintr-o grupa se desfasoara in intervalul de 4 saptamani (deja am anuntat ca pentru urmatoarele trei teme avem nevoie de o carte... :D si urmatoarele trei teme practic sunt o singura tema mai mare impartita in 3. Si cand anunt tema 2, cum ar veni, veti afla si care sunt 3 si 4 - doar ca voi face articolele dedicate in fiecae saptamana... Nu stiu cata logica am - in bucatarie vorbeste Mami cu colega ei (inca din generala) despre servici si in dreapta mea Buni cu Ralu :)))))). Deci na.. e posibil sa nu fiu foarte clara.

      Ștergere
  3. Iti multumesc pentru compliment, Rux! ❤ Tocmai ce-am postat... mult sub complimentul tau. 😊 Am inceput in forta: "Io, Tarzan!" si-o sa termin... "Ioo..ooo..., Taaaarrrr-zaaaan..."
    Despre Martisor, ca sarbatoare, cred s-a scris aproape totul. An de an, mai citesc pe net una-alta despre si mai gasesc unele "noutati", dar... Ma intreb daca folcloristii - cercetatorii, in general - au aflat noutatile sau le inventeaza unii...
    Pupici cu drag si spor in toate ce le vrei face! ❤
    Primavara minunata iti doresc! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu deja simt ca sunt undeva la Ioooooo Tarzaaaaaa.......n n n
      :)))))
      Ai dreptate - se tot scrie, dar cred ca fiecare avem macar un ceva despre care vrem sa povestim (o amintire, un detaliu.. ceva). :D
      Abia astept sa vad ce ai facut.hihi.
      Pupivi cu drag!
      Minunata sa ne fie!!

      Ștergere
    2. Tu, Tarzaaaaaa.... n n n! 😂 Ioooo, Ja ne! 😊 Ziceam ca nu prea stiam ce sa scriu, sa fie ceva interesant, mai putin cunoscut despre martisor, dar m-am exprimat cam "pe repede inainte". 😊

      Citind comentariile... nu prea mai inteleg ce si cum. De aici acel "Ja ne!" 😊 Ca pentru neuronul meu:
      Jocul se desfasoara timp de 3 luni si in fiecare saptamana din fiecare luna e o tema? (ca io asa am inteles)

      Pupici! ❤

      Ștergere
    3. Lasa ca si eu am scris de Jane intr-un comentariu ( cand vad Ja ne ma gandesc la pe curand automat, din japoneza. haha).
      Jocul se desfasoare 3 luni sunt 13 teme in total (cate una pe saptamana) grupate astfel: 4 - 4 - 4 si 1 singurica la final. Acum asta a fost prima din primul grup de 4 si urmatoarele 3 sunt legate intre ele si au subiectul comun o carte de povesti/colora/activitati creative etc din copilaria ta sau a altcuiva (mai veche / mar recenta ). :D Incerc cumva sa anunt totul dinainte, dar detaliile le pun in saptamana in care vine tema. Deja am scris care este ideea mai sus -cu cele trei subteme. iar pe 8 veti afla practic si ce e de facut la urmatoarele doua. Dar! desi veti afla, va trebui sa asteptati sa public tema ca sa apara si tabelul de inscriere :))).
      sper ca am logica, nu de alta dar... mosul ene a suflat ceva doza mai puternica si... zzzz :)). Daca mai sunt nelamuriri sa imi scrii (scrieti) sa le lamurim :D
      pup

      Ștergere
    4. Multumesc pentru explicatii! Deci, am inteles bine. 😊 Am citit si despre ceea ce va urma, da, da!
      Incep sa cred ca n-o sa reusesc sa tin pasul cu voi... In ultimele saptamani am ajuns sa deschid "masinaria" pe la ora 23... rar cand am reusit in timpul zilei, iar noaptea... zboara timpul si-mi cad ochii in gura, dar incerc sa avansez macar cu vizitele daca de raspuns la comentariile de la mine nu prea mai ramene timp. :(
      Pupici! 💗

      Ștergere
    5. Ahh nu te gandi asa, pai? :))) Ne sustinem reciproc la tinut pasul, ce credeai ? :)) Ca la hora!
      Ca important pana la urma e ... sa ne simti bine si mesajul principal este zic eu - tocmai faptul ca din ce avem la indemana, putem crea ceva care sa (ne) aduca bucurie. Si astfel facem un bine tuturor :). Bucuria, atrage bucurie. Si mai atragem si atentia asupra lucrurilor prea usor aruncate si aruncate si asa, la gramada.

      Puuuup :*

      Ștergere
  4. Si eu sunt curioasa cum evolueaza subiectele pe care le vad cam blurate. Incep sa fie
    cam multe idei pe agenda!
    Multumesc pentru joc, draga Rux! Pupici! La Multi Ani de Martisor! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat sa le organizez cumva temele ca sa ne fie cat mai placuta si neobositoare aventura creativa (cel putin in segmentul de 4 pe care il lasasem pentru „colaborarea” cu voi, in asa fel incat sa ofere posibilitatea ca macar vreo 4 teme sa le puteti combina, eventual- (adica sa poata merge la comun cu transformatirile recreative, macar ca materie prima).
      Si am vorbit cu Micaela si ne-am adaptat putin, incercand sa anuntam cate ceva din teme in avans (vezi articolul acela mentionat in curs, plus ca la fiecare tema o sa mentionez si ce va urma, macar materialele sa le aveti in vedere).

      pup cu drag :)
      La multi ani!!! :*

      Ștergere
  5. Se vede ca am citit cumva in diagonala aseara, dar mi-a ramas gândul la costumașțe mărțișor și asta am făcut. Nu știu cât de bine este, dar vezi tu și eventual corectez dacă nu respectă toate cerințele. Acum mă gandesc la o carte de activități rămasă de pe la fete. Să vedem care va fi tema și ce aleg. PS: eventual pot construi eu cartea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai citit foarte bine!!! Ma bucur ca ai ales aceasta varianta (chiar speram sa fie aleasa si aceasta). se poate crea martisor/ costumatie/ un personaj martisor etc..
      Abia astept sa o descopar - am deschis pagina, o sa ma uit putin si revin maine sa si las un gand :D.
      Super - ma bucur ca va fi si o carte de activitati prezenta :D Hehe!
      Si da, daca vrei poti sa interpretezi tema construind o carte - dar vezi ca atunci cand o vei construi, daca alegi aceasta varianta, va trebui ca in etape sa tii cont de cele trei teme inainte sa montezi. O sa vezi pe 8 la ce ma refer :).
      Pup 🌸

      Ștergere