miercuri, 22 martie 2023

#04 Salvam Papusi // Save the Dolls: O scena de poveste!

 

Buna!

Momentul mult asteptat de Mesageri (si de noi) a sosit! Iata-ne pe post de scenaristi/regizori si actori (papusari, de ce nu). Sa recapitulam: avem o carte, un personaj (poate chiar mai multe), recuzita si... decorul. Este momentul sa descoperim cum din carte se materializeaza o idee, un fragment, o ilustratie (si asa mai departe) si prinde contur.

Mi se pare un mod fantastic de a finaliza prima grupa de 4 teme, din aceasta a doua editie a Salvam Papusi. Si abia astept sa ne bucuram impreuna de rezultat.

Va reamintesc de acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, in care puteti afla, orientativ, ce teme urmeaza sa abordam. Asa cum v-am obisnuit deja, si noi vom lucra odata cu voi - asa ca... sa avem spor si inspiratie si o luna martie, minunata, in continuare!

Lucrarile noastre:

Rux Copilarim-  Jucariile pasesc pe scena.


    šŸ’š Primele 4 saptamani  (22 -28 martie) 
  • continuam cu cea de-a treia si ultima subtema din cele trei legate intre ele.  Mesagerul descopera o poveste:  O scena de poveste!
  • Aceasta subtema va provoaca, odata ce va alegeti cartea. creati personajul si realizati elementele de recuzita, folosindu-va de principiul binecunoscut: 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza - Original) sa creati cadrul pentru a pune in scena ceea ce v-ati dorit sa trasmiteti.
    Acest cadru poate insemna:
    šŸ’Ÿ o cutie in care sa puteti asambla elementele de decor recreand imaginea din carte, atmosfera sugerata de fragment, sau surprinsa de ideea pe care vreti sa o faceti cunoscuta
    šŸ’Ÿpoate fi un decor din carton decorat cu desene/ decupaje/ hartie imprimata (puteti folosi calendare, reviste etc)
    šŸ’Ÿ realizat din materiale refolosite in acest scop (materiale textile, lemn, polistiren, plastic etc)
  • urmeaza cea de-a doua grupa formata din patru teme in care ne vom (re)intalni cu Lidia (ce calatoreste in jurul lumii si cauta Floarea cu Sapte culori), vom sarbatori Floriile, Pastele si in Saptamana luminata - vom sarbatori Lumina.
  • la finalul celor 4 teme, avem un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos:


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii aprilie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este  oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii aprilie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

(poza in curand)

Premii Provocari Verzi de la Micaela

Costumatie pentru o vulpita dragalasa (premiu temele 1-4 P.V.)

Hainute pentru ouale rosii (Premiu P.V.)


Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

6 comentarii:

  1. Maine e ultima zi? Credeam ca mai avem timp šŸ˜¬

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, ca am incheiat capitolul, pot sa cad lata. šŸ˜Š
    Zi frumoasa iti doresc!
    Pupici! šŸ’—

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha!!! Melcul incet dar sigur... Ai bifat prima serie (tu si Pompilia :D). Dar nu ne lasam.. venim si noi... :))))). Fug sa ma ocup de peretii aia...:))))

      Ștergere
  3. Am terminat si eu si ultima temă. Sper să fie bine. Mi-as dori si eu ca Diana să pot cădea lată, dar mai trebuie să trag de mine pentru a termina si utimul proiect de la trasformări creative.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este minunat!! :) Aseara nu am mai apucat sa raspund (de fapt azi-noapte... nu prea am putut sa dorm... dar cand a inceput sa vuiasca in spate vantul - apropo iar se aude, am inchis pravalia si m-am bagat in pat).
      Din fericire, am terminat ultimul proiect de la Transformari - dar maine incepe tura a doua de provocari verzi si e randul meu sa fac poza de prezentare, plus ca inca nu mi-au adus ai mei tot continutul pachetelului primit de la Micaela asa ca nu am toate premiile aici - de aia am intarziat putin cu tragerea la sorti - voiam sa vad exact carticelele primite sa pot face poza :))) ... Noi sa fim sanatosi - s-au aglomerat multe, mai ales ca pe vremea asta vor fi micutii la noi. Doar doua zile.. asa ca va trebui sa ma apuc sa strang atelierul improvizat in sufragerie.. :O.. :)))
      Sa avem spor :* Pup!!

      Ștergere