miercuri, 29 martie 2023

#05 Salvam Papusi // Save the Dolls: Sa o cunoastem pe Lidie!

Buna!


Speram ca v-a placut prima parte a aventurii creative in care am pornit impreuna la inceputul lunii. Iata ca urmeaza sa ne luam ramas bun, pana anul viitor, de la luna lui Martisor, dar nu inainte de a afla cum va continua calatoria noastra creativa!

Va reamintesc, ca de fiecare data si de acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, in care puteti afla, orientativ, ce teme urmeaza. Dupa cum puteti observa, urmeaza sa ne inconjuram de flori si.. lumina. Raza de Soare, mesagera mea, este foarte, foarte entuziasmata! 

Prima tema din acest grup, si a cincea din calatoria noastra, ne (re)aduce in atentie o animatie superba, despre care puteti sa aflati mai multe / sa va reamintiti aici: Copilarim: Hana no Ko LunLun (Lidia in jurul lumii / Le Tour du Monde de Lydie).

Dupa cum bine stiti, Lidie avea o cheie magica, primita in dar de la Cador si Katy (Catelusul si Pisicuta care o instotesc in calatoria in jurul lumii, pe urmele florii cu sapte culori). Provocarea noastra este urmatoarea: sa cream pentru mesagerul nostru o costumatie inspirata de o floare (cheia magica era de fiecare data indreptata catre o floare, care ii oferea Lidiei o costumatie potrivita). Puteti crea tinuta si pentru alt personaj (fie Lidie, fie cine vreti voi).

Suntem foarte curioase ce flori veti alege (daca veti rasfoi rezumatele episoadelor cu Lidie, veti gasi multe flori - si semnificatiile acestora, ca inspiratie) si cum va arata tinuta creata. Puteti viziona si un film realizat pornind de la serial, disponibil in engleza. In acesta apar secvente din 7 episoade si este in engleza:


Asadar, sa imprumutam cheia magica si sa ne transformam mesagerul (sau un prieten al acestuia) cu ajutorul florilor, pe care urmeaza sa le sarbatorim din plin, in luna ce vine! Sa avem spor si... inspiratie!

Lucrarile noastre:

Micaela - clubul fanteziei: Nu mă uita

Copilarim: Rukkusu si Liliacul.


    šŸ’š Urmatoarele 4 saptamani (29 martie - 25 aprilie)
  • prima tema ne (re)aminteste despre o animatie superba din anii 80 si ne introduce in atmosfera sarbatorilor ce vor urma, provocandu-ne sa cream o tinuta pentru mesagerul nostru, inspirata de o floare/flori.
    šŸ’®tinuta poate fi purtata si de o alta papusa/alt personaj,
    šŸ’®puteti chiar sa va creati propria versiune a Lidiei (in orice tehnica si din orice materiale doriti.
    šŸ’®ne-am bucura sa aflam in cateva cuvinte si cum ati ales floarea care v-a inspirat si ce mesaje are ea pentru voi, dar este desigur optional.
    Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R.
  • urmeaza Floriile si Pastele si saptamana (Luminata) - cu o incarcatura puternica, simboluri si traditii! Daca in aceasta tema Mesagerul nostru o intalneste pe Lidia si cu ajutorul cheitei magice vor crea o tinuta, tema urmatoare va fi dedicata florilor. Vom avea de creat, desenat, presat etc.. o floricica - un moment de anticipare al Marii Sarbatori care urmeaza. Pentru a treia tema din aceasta serie, vom crea un cosulet, iar cea de-a patra tema, ne invita sa pornim in cautarea Luminii - fie ca vom crea noi un joc de lumini, fie ca o vom cauta afara (sa speram ca va fi vreme frumoasa), ne vom bucura de aceasta saptamana si o va interpreta fiecare dupa bunul plac :). Totul este sa fie putin 3R si 1O pe acolo care sa ne reaminteasca sa pretuim natura si tot ce ne ofera ! (in plus - am ales temele in asa fel, incat veti putea sa combinati, daca sunteti presati de timp o parte din aceste teme cu cele care din luna aprilie, din calendarul Recreativ :D - folosind cofraje de oua! ).
  • la finalul celor 4 teme, vom avea un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii aprilie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este in pregatire cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii aprilie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .

Premiul P.V. pentru temele 05-08 .


Iepurasul Codita (Premiu Provocari Verzi - grupa 2 teme - Pascal)

Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

Actualizare:

Am folosit cheita magica ca sa va aduc din rezumate ce flori si ce semnificatii apar prin episoade. Sper sa fie de folos (orientativ). Dar nu uitati ca, puteti foarte bine sa cautati semnificatii la ce flori vreti voi, pe internet si sa va ganditi ce va inspira. Daca aveti timp, urmariti filmuletul, ca sa va relaxati. Din toate episoadele pe care le aveam eu pe blog, mai functioneaza doar doua in spaniola. V-am lasat link direct pe ele mai jos!

Episod   Floare: semnificatie

  1. Ep 1 verbina: spiritul cooperarii. 
  2. Ep 2 ciulini: independenta 
  3. Ep 3 lamaita: ospitalitatea 
  4. Ep 4 trandafir alb: bunatate 
  5. Ep 5 Aster (asteraceae): sa iti pastrezi increderea 
  6. Ep 6 mac: consolare, mangaiere 
  7. Ep 7 flori de munte: bucuria de a trai 
  8. Ep 8 trandafiri micuti: puterea vointei 
  9. Ep 9 Wisteria: a afla, a stabili 
  10. Ep10 Cyclamene: prudenta 
  11. Ep11 myosotis: prietenie adevarata, eterna 
  12. Ep12 liliac: prietenia eterna 
  13. Ep13 laur rosu: pericol 
  14. Ep14 aster d'automne (o specie de tufanele): sa te gandesti la cineva aflat departe 
  15. Ep15 crizanteme albe: sinceritatea 
  16. Ep16 narcise: vanitatea 
  17. Ep17 primule: generozitatea 
  18. Ep18 hortensii: nestatornicia 
  19. Ep19 geranium galbene: intalnire norocoasa 
  20. Ep20 dalii: ceva mistic 
  21. Ep21 crizanteme galbene: sa fii mereu zambitor 
  22. Ep22 volbura (rochita randunicii): iubirea unei mame 
  23. Ep23 garofite chinezesti: sa fii curajos 
  24. Ep24 Cosmos bipinnatus care in limbajul florilor reprezinta misterul. 
  25. Ep25 digitalis: lipsa de sinceritate 
  26. Ep26 azalee: bucuria invierii si fericirea revederii 
  27. Ep27 amaryllis crin: vanitate si orgoliu. 
  28. Ep28 irisi albastrii: veste buna 
  29. Ep29 alun: impacare 
  30. Ep30 jerbera:fericirea eterna
  31.  Ep31 clematite: generozitate 
  32. Ep32 micsunele: legatura de dragoste 
  33. Ep33 piciorul cocosului: inocenta 
  34. Ep34 ridichea salbatica: spiritul competitiei 
  35. Ep35 kalanchoe: increderea 
  36. Ep36 santoline: bucuria mare de a se reintalni cu cei dragi 
  37. Ep37 cactus cu flori rosii: pasiunea 
  38. Ep38 clopotel: recunostinta 
  39. Ep39 Vinca Rosea (sau Saschiu albastru) care in limbajul florilor inseamna amintire placuta. 
  40. Ep40 patlagina: devotament 
  41. Ep41 petunii - care linistesc inima, sufletul si fac sa dispara lucrurile rele. 
  42. Ep42 heliotrupum sau vanilie salbatica - au flori violete si semnifica devotamentul. 
  43. Ep43 anemone albe care simbolizeaza sinceritatea. 
  44. Ep44 o specie de maci:speranta ca intr-o zi toate dorintele noastre se vor implini. 
  45. Ep45 trifoi cu foi albe: promisiunea 
  46. Ep46 salvie (sauge) - care in limbajul florilor inseamna familie unita si fericita. 
  47. Ep47 clopotei eterni: iubirea eterna 
  48. Ep48 ranuculus de Persia, care simbolizeaza un om bogat si frumos. 
  49. Ep49 Floarea cu sapte culori este nascuta din afectiune si sinceritate. 
  50. Ep50 garofite japoneze: iubrea eterna 
  • Bonus Film gladiole: taria de caracter       
                        Sakura (ciresii infloriti) - frumusete eleganta

20 de comentarii:

  1. Am iubit serialul acela. Si eram supărata că eram la scoala si nu-l puteam vedea. Ultimul episod mi l-a povestit sora mea. Am reținut de atunci o singură floare cu semnificația ei : rochița rĆ¢ndunicii - simbolizeza dragostea de mama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu!!! Vai ce mult imi placea. Era dupa amiaza pe la 4 pe tvr2. Mami ne-a inregistrat genericul pe caseta audio. Am avut un noroc - cred ca era ultimul episod. Mi se pare ca e primul generic inregistrat pe caseta... :) Vaiiii :D Punea casetofonul langa tv, faceam liniste si apoi cand s-a terminat desenul si am ascultat .. ce am mai topait de fericire ca puteam sa ascultam melodia cu Lidia :)))).

      Eu am patit cu Lady Oscar asa (eu si Ralu) sa nu vedem ultiul episod. Culmea e ca eram acasa, nici macar la scoala. Dar fix atunci au schimbat parintii tv si pana a stat sa se faca nu stiu ce s-a terminat episodul. Am fost cam suparate. Ne-am luat revansa prin anii 2000 cand am gasit pe net episodul cu pricina. Am plans de sareau bluzele pe noi :)))))))))).

      In fine, revenind la subiect. Eu am revazut serialul cap coada prin 2008 si i-am facut rezumate (nu era tradus in romana atunci). Am facut rezumate si se afla floarea la final si ce simbolizeaza la fiecare in parte. Le gasesti aici: lista episoade. Ai retinut o floare superba. Eu stiam mai multe, dar vad ca am cam uitat :O. Va trebui sa ma uit asa putin pe ele...

      A gasit Micaela versiunea aceasta in limba engleza (habar nu am cum este, eu am mers pe varianta clasica episoade plus filmul - am lasat un link in articol catre categoria Lidiei pe copilarim) - si ma bucur pentru ca banuiesc ca iar au disparut mare parte din episoadele disponibile (desi rezumatele exista, la fel si florile si ce simbolizeaza).

      Te puuup

      ps: e incredibil cate lucruri din animatia aceasta apar acum pentru.. adulti. De exemplu In Sandy Bell :O - vai... cand am revazut-o recent, am realizat ca in ea apar ideile din filmul Schhimbarea - care povesteste despre puterea gandurilor noastre si legea atractiei. :O

      Ștergere
  2. Nu cunosc aceasta animatie... Va trebui sa ma documentez, sa vad filmulete, poze... Chiar nu stiu (acum) daca voi reusi sa tin pasul - pentru documentare e nevoie de timp in plus, pe langa cel pentru mesterit. Imi amintesc cat de dificil mi-a fost la un moment dat la prima serie Salvam papusi, cand cu Nausicaa si celelelate personaje (necunoscand animatiile), iar atunci aveam mai mult timp. Mi-a facut multa placere jocul de atunci - am "pigulit" la costumatii cum m-am priceput šŸ˜Š si nu ma incanta ideea de a fuseri, de a face ceva doar pentru a bifa o tema. šŸ˜Š
    Pupici cu drag! šŸ’—

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de mine :O Nu o stii pe Lidia .. si Floarea cu sapte culori ???? :)) Ce faceai in 90??? :)))
      Glumesc :* E suficient sa arunci un ochi pe filmuletul acesta si poti citi (vezi ca e link-ul ala cu titlul lung de la copilarim) ca am scris eu despre el serial un rezumat ... plus poze cu lidia. Si in poza asta e Lidia mea crosetata :D. Nici eu nu stiu inca ce costumatie sa fac - am o idee evident, dar mi se pare imposibil sa o pun in practica pana luni cand am termen limita ca vin micii marti...de fapt pana vineri ca in weekend ar trebui sa pun casa la cale :)))).
      Totusi, draga mea - nu e nevoie sa o creezi pe Lidia si am lasat documentatia doar asa, ca sa avem un punct de pornire. Alege-ti o floare (in functie de ce materiale ai, de dispozitie, de timp) si faci o costumatie inspirata de ea - poate sa fie forma, poate sa fie culoarea poate sa fie imprimeul. Poate sa fie pentru personajul tau Vivi, sau pentru alta papusica! Poate sa fie din material textil.. dar poate fi si din hartie - daca ai chef sa imbraci un personaj din carton sa zicem - sau poate sa fie un personaj din carton care sa aiba hainute din material textil - sa devina apoi, eu stiu un semn de carte. Nu te stresa (hai sa radem impreuna, hahahaha)!
      Sunt sigura ca vei veni cu idee sa ne dea pe spate, ca de fiecare data. Dar iti inteleg si „framantarea creativa” pentru ca si eu functionez tot asa - de fapt, cred ca e valabil pentru toata gasca creativa. šŸ˜…

      Oricum, ai timp pana pe 25 aprilie - eu am deadline pana luni :))))) ca asa mi-am propus... sa incerc sa le tin din scurt ( si asa inca nu am actualizat restantele de la SP1 - la unele nu am poze, pe altele nici nu stiu pe unde le-am pus. dar vreau neaparat pana la vara sa le actualizez pe toate - si sunt atat de fericita ca macar o parte din temele care ramasesera fara proiect - din varii motive, au fost actualizate ... incat sper sa reusesc. :))

      daca ai vreo nelamurire, sau ceva stii unde ma gasesti!! puuup (si tin pumnii :D - ma bazez pe Vivi!! - hai vivi - vezi ca si Lidia e blonda :D)

      Ștergere
  3. Rux, filmuletul pus este si pe yt? Am cautat ceva, dar am gasit doar un trailer de 2 min. Adica vrei sa pui patru teme
    in aprilie? Cam complicat si deja par complicate.
    Imi place insa ca esti entuziasta! Pup si seara frumoasa! šŸ˜˜❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmuletul inserat in articol este disponibil in doua variante (una imbunatatita calitativ - cea pe care am inserat-o in articol). Nu o vezi? Iti las si linkul direct: film Lidia.
      Pe youtube probabil vei gasi genericul.. Nu stiu daca mai e valabil ce am eu pe copilarim - cred ca am actualizat episoadele de vreo 3-4 ori (ca tot dispar de pe net...).

      Da - vor fi 4 teme. Dar nu sunt absolut deloc complicate - ne-am straduit si eu si Micaela sa gasim cele mai simple teme posibile pentru ca este o perioada aglomerata. Ieri am avut o mica problema care mi-a stricat putin planul si azi nu am reusit decat acum sa intru ca sa actualizez in articol la partea cu ce teme vor urma - e scris doar despre ce, nu si ce. Ai sa vezi ca se leaga si chiar nu sunt dificile.
      Vai... si eu ma bucur ca sunt. Daca ai stii cum e la mine si mai e asa putin si vin micii :))). Unde mai pui ca azi am avut tot timpul senzatia ca e joi... si mai devreme am gresit modelul pe care am zis ca il lucrez in seara asta :)).
      Pup si eu cu drag!!

      Ștergere
  4. Nici eu nu cunosc desenele. Figura ei imi este vag cunoscuta dar am urmarit filmul postat aici si nu imi amintesc nimic. Oricum, am gasit episoadele pe fb. Trebuie sa le urmaresc sa ma inspir, mai ales ca imi plac florile atat de mult! Nu mi se par grele temele, mi-au placut intotdeauna imaginile cu zanele florilor si acum am ocazia sa fac ceva asemanator!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul de aici (recunosc ca nu l-am vazut) e o combinatie de pasaje din episoade :D. Voi incerca sa vad daca reusesc sa fac lista cu florile si semnificatia lor de la sf episoadelor sunt pe copilarim la rezumate. :D
      A rulat pe tvr 2 in 90 la ora 4. In franceza. :D
      ma bucur ca iti place :*
      Puuup

      Ștergere
  5. Aseara mi-am luat fetele și am Ć®nceput să ne uităm la serial. Ele pentru prima data, eu bine-nteles Ć®n reluare. Printre altele „mama, la ce ne pui să ne uităm?”. Cu mintea de acum (care a devenit chiar cinică la unele filme) si Ć®n vremurile de azi nu mai are același farmec de atunci. Și nici fetelor nu le-a plăcut extraordinar de mult, desi au zis că mai vor să vadă. Adevărul e că e un fim foarte educativ pentru o anumită vĆ¢rstă. Dar, lăsĆ¢nd la o partea toata magia indusă cu cheia florilor, sunt situații care nu se pot Ć®ntampla Ć®n realitate. Adică niște lucruri greu de Ć®nteles. Oricum Ć®mi place să văd cum reactionează fetele la situațiile incredibile din film.
    Acum, revenind la nelămuririle mele legate de prima temă, că rămăsesem cu ideea că trebuie sa-i fac mesageruui (sau altei păpuși) costuația Lidiei. Dar vad că e vorba de costumația inspirată de o floare. Acum, Ć®n ce fel inspirată de o floare: Sa se regăsească in costumație acea floare - pe material de ex, sa aibă un costum, de floare ca intr-o piesă de teatru? sau ca Rozeta, zana grădinii din Clopoțica?. Sau trebuie să facem constumația care i-o dau florile Lidiei intr-un anume episod. Ca e ceva ciudat oarecum - Ć®n primul episod lalelel i-au dat o costumație ignifugă ce semăna cu o pisică, Ć®n al doilea trandafirul i-a dat o costumație gipsy, etc... Si nu prea au legătura cu floarea din final care simbolizeaza ceva legat de principalele idei din episod.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand.. ma bucur ca ai povestit despre ce ai simtit / ce impresii ti-a lasat. Si eu am patit la fel. Nu mai stiu daca am povestit. Efectiv nu ma puteam conecta la filme.. si lipea farmecul - asa cum spui si tu. Este din cauza mediului in care traim. Este foarte ... cum sa zic frumos? :)) Parazitant - ca la tv... Cand pe vremuri batea vantul se misca antena si nu mai vedeai bine imaginea :))). Sau ... ca bruiajul de la radio.
      Cand am revazut prima data animatia, obisnuita cu ritmul alert (sa termin si aia si aia si aia - pe atunci „lucram” la proiectul Desenele Copilariei si aveam termene sa vad - traduc - rezum - redactez cate un episod zilnic) nu ma puteam conecta la atmosfera filmului. Mi-a luat ceva .. stii? Abia cand am reusit sa scap de bruiajul din afara si de bagajul acumulat si influentele lumii din jur, am simtit magia si tot. Stii, ti se afiseaza acel zambet care apare firesc si simti cum ti se transforma toata fiinta.
      Am mai patit la fel cu Anne of Green Gables, cativa ani mai tarziu cand am reinceput sa scriu pe Copilarim despre animatii - era prima data cand vedeam serialul si am crezut ca nu trec de primul episod. Dar in momentul in care am reusit sa ma conectez la mine si sa ma lasa sa ma bucur de magia lui.... vai, minunat.
      Acum...sincer, nu m-am uitat la filmul facut de englezi (inserat mai sus) decat asa pe sarite. Nu am avut timp, recunosc. Sper sa nu fie cazul, ca la alte anime-uri preluate de straini (vezi Nausicaa) si sa fi schimbat cu cine stie ce prostii. Sa fi pastrat ideea de baza, a japonezilor. Serialul (si filmul japonez cu Sakura) Hana no ko Lun Lun (in franceza este Lidie) este unul foarte frumos si educativ - in fieare episod, stii, invatam si despre flori, dar si informatii interesante despre viata, locuri, oameni, creatii etc.
      Cred ca noi am avut mare noroc cu seriale ca Lidie si Sandy Bell, Saber Rider sau Captain Planet, Ordy.. sau Tao Tao.. si lista poate continua...

      Urmeaza continuarea....

      Ștergere

    2. La nelamuriri (se vede ca ai vazut serialul - hahahaha :*, si eu ma gandeam la acelasi lucru aseara cand am adunat lista cu flori si insemnatatea ). Nu am vrut sa fie ceva foarte strict - avand in vedere ca luna aceasta este foarte aglomerata. E mai mult o intalnire pe Fuga cu Lidie. Pentru ca e o cazie frumoasa sa ne daruim niste timp sa ne mai uitam la ceva deosebit (acum, sau putem viziona mai tarziu, sa ne putem reaminti). Am vrut sa fac legatura intre magia creata de prima parte a provocarii si magia creata de Paste. Si cum Floriile ne bat la usa, mi s-a parut ca aparitia Lidiei in peisaj, ar fi cumva solutia.
      Ai dreptate - florile folosite la transformari si cele oferite la final nu sunt aceleasi. Deasemenea costumele pot fi practice, dar inspirate oarecum de o floare in colorit, sau pot lua forma florii etc. Observatiile facute de tine sunt cat se poate de juste (mai ales pentru cineva care stie animatia si a trait-o si in copilarie) :D.

      Totusi - asa cum spuneam, facem cunostinta cu personajul, ne clatim ochii (in ce masura avem timp) cu serialul sua ceva din el.. ne uitam pe lista daca ne inspira vreo floare de pe acolo. Am ales ca tema sa facem o tinuta si pentru ca, printre traditiile legate de Paste, este una in care „te innoiesti”, apoi, ziceam ca vin si Floriile. Daca am avea cheia magica a Lidiei, pentru un moment si .. o floare, oare ce am crea? Cam asta e ideea. Deci ai libertatea de a alege ce tinuta si pentru cine. Floarea poate sa fie sursa de inspiratie pentru forma/culoare/imprimeu/orice altceva consideri tu. Dar ne-ar placea sa stim ce floare te-a inspirat (daca stii ce semnifica, sau ce iti sugereaza - e la alegere) si noi oricum vorbim despre cum cream lucrurile, asa ca banuiesc ca ne vei povesti cum de ai ajuns la rezultatul final.
      Poti crea o Lidie... (fie ca pornesti de la o papusa avuta/ una desenata - da, poate fi si papusa desenata - am vazut niste tablouri cu contur desenat si rochii facute din flori presate, de ce nu), sau din carton - cum ai facut la Monica cea mica si sa ii creezi o rochita/costumatie . Se poate crea ceva pornind de la serial. Daca cineva gaseste acest mod de interpretare al temei e ok. Dar nu e necesar sa fie neaparat legat de film. El este doar pentru inspiratie. :) Si suflet.
      Se poate face tinuta pentru mesager (eu personal nu cred ca o voi face pentru Raza - abia i-am facut hainutele :)). Si Rukkusu sta in salopeta de cred ca v-ati plictisit voi sa o tot vedeti imbracata la fel :)). Dar nu stiu inca ce voi face.
      Am combinat cu semnificatia florilor pentru ca am zis ca este interesant ca atunci cand ne inspira o floare (sau poate fi si ... pom - mi se pare ca era si un alun pe acolo, da) sa aflam si daca ea e asociata cu anumite lucruri, sau ce inseamna ea pentru noi subiectiv vorbind.
      Sper ca nu te-am zapacit cu cat am scris :))

      Rezum: o costumatie inspirata de o floare - poate fi un costum in ton cu floarea (ca forma, colorit etc), poate fi un costum cu imprimeu floral, poate sa fie cum vrei tu, pana la urma (serios, amuzant, combinat - doar ai ceie magica la dispozitie). Pentru ca pe tine te poate inspira o floare intr-un mod unic. si tocmai asta este frumusetea (dar poate fi dificil in acelasi timp... ca la cati pitici cu idei avem noi... haha). Ideea este ca timpul este scurt, asa ca incearca sa alegi ceva care sa se poata face mai usor, cu placere, din materialele pe care le ai la dispozitie si sa fie o experienta frumoasa!
      Daca ai prea multe idei si gasesti ca Lidia e o solutie - e perfect asa (de aceea am invitat-o, pentru ca avand o referinta ne putem concentra pe ea si lasa ideile celelalte insemnate pentru cand vom avea mai mult timp la dispozitie - sigur o vom mai invita pe la noi, haha).
      Si apoi vreau sa mai zic atat: urmeaza o tema legata de Florii (unde vom avea de realiza ceva cu flori - poti lega cumva de tema aia tinuta, adica poti sa te gandesti in perspectiva, daca vrei :* )

      PUP
      ps: mi-am raspuns si mie :))))

      Ștergere
    3. Multumesc pentru lămuriri.

      Ștergere
  6. Este superba rochita Micaelei, atat de potrivita cu papusa blonda! Nici cheia florilor nu e mai prejos, recunosc ca asteptam sa o vad!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... si tu si Micaela ati optat pentru floricele albastre :D. Superbe v-au iesit !!!
      Ma amuz ca numai materiale albastre vad prin jurul meu :))) Cum ar fi sa fac si eu tot o costumatie albastra :D.
      Pana acum am esuat lamentabil in toate incercarile de azi, dar nici nu am avut timp, sau energie mai bine zis ... Mai e pana luni :D
      Puuuup

      ps: ce draga mi-a fost cheita aceea.. cred ca e bagata in cea mai de jos dintre cutii... haha, noroc ca am avut poza.

      Ștergere
  7. Pentru realizarea tinutei cat timp avem pentru a ne inscrie in tabel? o lună sau o săptămĆ¢nă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana pe 25 aprilie :).
      Prima tema are in gerenal cel mai lung termen, urmatoarele mai scurt (desi sunt anuntate toate odata, asa ca in mare cam stim despre ce e vorba cat sa ne pregatim materiale). Noi ne-am gandit ca o tema sa poate fi realizata intr-o saptamana, dar vezi ca la fiecare scrie termenul acolo la tabel :*.
      Toate cele 4 din seria asta sunt pana ăe 25 aprilie.
      Puuuuup cu drag :)

      Ștergere
  8. Am ajuns si eu. šŸ˜Š De cand lipsesc... ati ajuns departe! šŸ˜Š
    Hahaha! Ce faceam in '90?! šŸ˜‚ Acum, ca ai intrebat, imi dau seama ca se implineau vreo 10 ani de cand nu mai urmaream emisiuni la TV - mai existau, inca, cinematografe, plus ca existau "serile de video". šŸ˜Š La varsta aia numai timp de TV nu era. ;)
    Cred ca m-am incadrat in tema - am citit lista cu flori scrisa de tine, pentru care-ti multumesc. šŸ˜Š ❤
    Pupici cu drag! šŸ˜˜ šŸ’—

    RăspundețiȘtergere