miercuri, 15 martie 2023

#03 Salvam Papusi // Save the Dolls: Recuzita!?


Buna!


Va reamintesc de acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, in care puteti afla, orientativ, ce teme urmeaza sa abordam. 

Astazi vom da startul celei de-a treia teme, ce are legatura cu cea precendenta, dar si cu cea urmatoare. Ne aflam, alaturi de mesagerul nostru, intr-o misiune speciala: descoperirea unei carti de poveste. Avem o carte, avem un personaj si avem o idee din carte (inspirata dintr-o ilustratie, un fragment, un citat etc.) si provocarea este sa cream un cadru care sa prezinte, asa cum interpretam fiecare in parte respectiva idee aleasa. Astfel vom atrage atentia asupra povestii, asupra ideii, asupra frumusetii cartilor, asupra naturii si a materialelor pe care le putem recicla, reutiliza in creatii originale, reducand  pierderile (atat cat se poate). In plus .... ne putem aminti putin, de vremea copilariei - cand din nimic, faceam o lume intreaga, de poveste.

Si acestea fiind spuse, sa stiti ca si noi vom lucra odata cu voi - asa ca... sa avem spor si inspiratie si o luna martie, minunata, in continuare!

Lucrarile noastre:

Ursuletul va prezinta: elemente de decor!
Elemente de recuzita (prima parte)
Elemente de recuzita (a doua parte)


    šŸ’š Primele 4 saptamani  (15 -28 martie) 
  • continuam cu cea de-a doua subtema din cele trei legate intre ele.  Mesagerul descopera o poveste:  Recuzita?!
  • Aceasta subtema va provoaca, odata ce va alegeti cartea si creati personajul sa realizati elementele de recuzita, folosindu-va de principiul binecunoscut: 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza - Original).
    Aceste elemente de recuzita vor fi folosite pentru a ilustra fragmentul din carte pe care deja il aveti in vedere inca de la prima tema si el poate fi:
    šŸ’Ÿo ilustratie din carte,  
    šŸ’Ÿo intamplare din ea,
    šŸ’Ÿun citat, etc
  • urmeaza cea de a treia subtema, in care vom pune in scena, cu ajutorul recuzitei si a personajului, ceea ce am ales sa ilustram. Cand creati elementele de recuzita, aveti deci in vedere si acest aspect - tema a patra presupune cadrul si ultimele detalii.
  • la finalul celor 4 teme, avem un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos:


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii aprilie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii aprilie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

(poza in curand)

Premii Provocari Verzi de la Micaela

Costumatie pentru o vulpita dragalasa (premiu temele 1-4 P.V.)


Hainute pentru ouale rosii (Premiu P.V.)


Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

6 comentarii:

  1. Draga mea Rux, sunt in impas! Am ales o carte care mi-a placut mult in copilarie (avand in vedere ca a rezistat - mai mult sau mai putin šŸ˜Š - pana azi) doar ca... nu prea ma descurc cu personajele (sa le mesteresc, adica). Ar trebui sa schimb povestea... si nu prea vreau, dar daca nu ma descurc si nu ma descurc... vad cum fac.
    Pupici! šŸ’—

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca, daca ti se pare ca personajele au nevoie de mai mult timp, o poti lasa pentru la vara - iunie - iulie - august, salvam carti. Cate o luna de carte ca sa fie timp pentru proiecte mai laborioase. Si eu am amanat 3 carti din motive de lipsa materie prima si timp.
      Daca totusi vrei sa faci ceva si acum din ea, alege ceva ce poti face. Un personaj, ceva recuzita si decorul sau scena.
      Ai vazut ca personajul poate sa fie chiar mesagerul/alta papusa si tu sa ii faci costumatie. Dar poti sa il faci si de la Zero - Danutza a facut Floarea din Micul print. Eu am crosetat un Ursulet din carticica aceea cu jucarii. Micaela si Pompilia au transformat 2 papusi in personaje. Poti sa faci personajul din carton... ca o ilustratie care sa se sprijine pe suport (stii.. si poti face si recuzita la fel ca la teatru).. De exemplu.
      Nu trebuie sa pui in scena toata povestea - ci doar ceva - nici macar nu trebuie sa aiba un mesaj anume. Sa zicem ti-a placut un pasaj: Parsonajul priveste soarele cum apune si are un cos , sta pe prispa casei ceva de genul acesta. Sau pate coperta te inspira...sau o ilustratie din carte. Nu trebuie sa o reproduci identic, e interpretarea ta.

      Sper ca am fost putin de folos :*
      pup cu drag :)

      ps: sunt ffffff curioasa care e cartea :D

      Ștergere
    2. Multumesc! šŸ˜Š ❤ Sa desenez personajul (si sa-l fac sa para 3D = sprijinit pe suport) nu mi-a dat prin minte. E mult mai simplu, pentru mine!
      Ca nu trebuie pusa in scena toata povestea am inteles desi, timp de o luna de zile, cand e timp e chiar interesant de pus in scena o poveste intreaga, in "episoade/folieton" šŸ˜Š mai ales cand e o poveste scurta.

      Pupici cu drag! šŸ’—

      Ștergere
    3. Wee ma bucur!! Cu siguranta ca ar fi interesant sa putem lucra mai mult pe o carte - la asta ne gandeam si noi pentru la vara (ca sunt trei luni si se poate fi alege aceeasi carte si pune in scena cum spui si tu in episoade, fie se aleg povesti separate - oricum cred ca va fi dragut si avem si timp pana atunci sa adunam ceva materiale, idei...) - dar am zis sa facem si o mica incalzire acum :D. Hihi.
      Pup cu drag :*

      Ștergere
  2. In ritm alert de melc (unde-s doi melci viteza nu creste!) ajung curand la linia de sosire. šŸ˜Š
    Poate nu degeaba s-a nimerit sa ajung tocmai la aceasta poveste cu melci. šŸ˜Š
    Pupici! šŸ’—
    Spor in ceea ce faci! šŸ˜˜

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh... am mare nevoie de spor... ma dau la propriu cu capul de „pereti” sa ii termin :))). Deocamdata ma cam termina ei nervos :))))).
      Pup cu drag! Dupa ce ii termin eu trec sa las un gand melcisorilor - de vazut i-am vazut pe repede inainte si mi-a saltat inima de bucurie :*

      Ștergere