miercuri, 8 martie 2023

#02 Salvam Papusi // Save the Dolls: Un personaj prinde contur.

 


Buna!

Timpul trece repede si iata-ne deja ajunsi la cea de-a doua tema. Daca ati citit acest articol, redactat la inceput de calatorie - Planuri. Lamuriri. Pregatiri, ati aflat deja faptul ca am impartit cea de-a doua editie de Salvam Papusi / Save the Dolls in mai multe grupuri de teme avand fiecare un numitor comun. 

Temele 3, 4 si 5 sunt de fapt subteme ale uneia singure: descoperirea unei carti de poveste. Dar sa o luam cu inceputul. Mesagerul nostru a aflat lucruri interesante despre Martisor. S-a documentat si la... biblioteca- unde este taramul fermecat al cartilor. Pe rafturile pline, se afla tot felul de carti - iar cele mai pline de magie, sunt cele ale copilariei: carti de povesti, legende, sau carti ilustrate, cu activitati creative... Oh, ce sursa infintita de inspiratie, bucurie si... intelepciune. Asa ca, mesagerul is va continua misiunea! Va salva o carte - de la plictiseala!! 

Pentru inceput - alegem o carte (fie ca este din copilaria noastra, sau a altcuiva - mai veche, sau mai recenta): poate sa fie de povesti, de poezii, de colorat, de activitati etc. Ar fi ideal sa aveti cartea, daca nu, macar sa gasiti cateva imagini (coperta si o ilustratie eventual care va ca inspira in procesul creativ).
Apoi, trecem la tema acestei saptamani (pe care o puteti inscrie in tabel pana pe 28 martie, vezi mai jos): personajul. De la o idee, la contur de vorbe, la schita desenata, la proiectul pe care il vom contura fiecare, in felul sau, dupa principiul binecunoscut deja 3R si 1O. Oare cum va arata? 

E cazul sa ne suflecam manecile si sa trecem la treaba :) !

Lucrarile noastre:

Copilarim: Si personajul este.... Ursuletul!

clubul fanteziei: Pitica, Habarbam și Aricika



  šŸ’š Primele 4 saptamani  (8 -28 martie) 
  • continuam cu o serie de trei teme, legate intre ele.  Mesagerul descopera o poveste. Un personaj prinde contur - fiind prima subtema.
  • Aceasta subtema va provoaca, odata ce va alegeti cartea sa realizati un personaj ales din carte / poveste folosindu-va de principiul binecunoscut: 3R si 1O (Redu-Refoloseste-Recicleaza - Original). Puteti 
    šŸ’Ÿcrea personajul de la zero (in orice mod doriti - 2D,3D ... etc.),
    šŸ’Ÿrealiza o costumatie pe care sa o poarte ori mesagerul vostru (care intra in pielea respectivului personaj), sau sa folositi o alta papusa/ figurina etc
    Nu uitati ca aveti un mesager de nadejde alaturi si, atunci cand veti prezenta personajul, sa scrieti cateva cuvinte despre cartea care v-a inspirat (ne-am bucura sa vedem macar o imagine cu ea, sa stim cum se numeste, cine a scris-o si de ce a fost aleasa de mesager - textul nu este nevoie sa fie foarte lung, doar ca sa putem stii despre ce este vorba).
  • urmeaza alte doua subteme care au legatura una cu cealalta si, implicit, cu cea de astazi. Este indicat ca acum sa va alegeti din carte si un mesaj pe care personajul, cu ajutorul mesagerului vostru il va face cunoscut. Acesta, poate sa fie
    šŸ’Ÿo ilustratie din carte,  
    šŸ’Ÿo intamplare din ea,
    šŸ’Ÿsau un citat, etc
    pentru ca urmatoarele doua saptamani va trebui sa „punem in scena ceea ce veti alege astfel: tema 3 - ne vom ocupa de elemente de decor si tema 4 - vom forma scena finala (aducem elementele de recuzita si personajul intr-un cadru si realizam ultimele detalii pentru a-i oferi cartii prilejul de a se face si mai.. cunoscuta).
  • la finalul celor 4 teme, avem un premiu de dat :D 
  • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
  • proiectele pot fi recuperate pana la finalul editiei a doua, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de 4 saptamani, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos:


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii aprilie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este in pregatire cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii aprilie si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 


Premii Provocari Verzi de la Micaela

 

Costumatie pentru o vulpita dragalasa (premiu temele 1-4 P.V.)


Hainute pentru ouale rosii (Premiu P.V.)


Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

12 comentarii:

  1. Oh! Ce tema de "meditatie" mi-ai dat! šŸ˜Š M-am gandit, instantaneu, la o carte - totul este s-o si gasesc; daca nu... am la ce ma gandi. šŸ˜Š
    Pupici! šŸ’—

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tin pumnii sa o gasesti. :* Mie mi-a zis mami azi ca a gasit una dintre cele trei carti la care ma gandisem, Acum sa vad ce reusesc sa si fac :))). Pana acum m-a acaparat cu totul treaba in casa, nu ca s-ar vedea mare lucru .... :O

      Puuup si spor sa avem :)

      Ștergere
  2. Vad ca trece timpul si eu tot nu reușesc să găsesc cartea potrivită. Am luat ceva Ć®n calcul, ceva ce mi-ar fi ușor să fac personajul, decorul, dar nu stiu ce mesaj ar putea transmite. Incă mai caut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Measajul nostru va fi cartea in sine. Practic noi alegem un personaj din carte si odata cu acesta fie un pasaj (de exemplu Fata mosului care curata fantana sa zicem. Practic avem personajul - fata. Avem elementele de decor, fantana si daca avem o carte ilustrata acolo avem mai multe indicatii in imagine, daca nu avem ilustratii avem textul care sa ne ghideze. Nu trebuie sa fie toate elementele de decor - dar sa fie 1-2 macar. Si apoi la final ne trebuie un cadru fie o cutie in care sa amenajam totul, fie coli desenate si colorate decor, fie colaje cu imagini decupate.. fiecare cum isi doreste si cum poate sa faca acest lucru pana la urma. :)
      Mesajul dupa cum spuneam este ca atragem atentia asupra lumii magice a cartilor fix prin ceea ce incercam noi sa facem - sa punem o mica secventa din carte in scena.
      Desigur, personajul ales poate fi si un animal (cocosul din punguta cu doi bani), sau poate un fruct, o leguma - ridichea uriasa.. de ex. Sau poate un numar? 5... dintr-o carte de matematica (manualele din copilaria noastra erau tare frumoase). Sau un obiect - din cartile de activitati creative?
      Nu va ganditi neaparat la un mesaj anume - pentru ca asta este mesajul in sine. Sa redescoperim lumea magica a cartilor - mult subevaluate... :).
      Puup

      Ștergere
  3. Am găsit cartea....e cartea mea preferată...Trebuie să prezint cartea si sa fac si un personaj din ea...sau dupa aceea fac și personajul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur ca ai gasit-o :*!!
      Da, prima subtema este sa faci un personaj (orice personaj din carte vrei tu ) si cand prezinti personajul, poti scrie si despre carte ceva. Apoi a doua subtema este cu elemente de decor si ultima cu punerea in scena. Si cand le prezinti pe ele poti sa mai povestesti despre carte
      Deasemenea, daca vrei sa faci un articol separat despre carte inainte sa lucrezi cele trei teme, nu este nicio problema! Mie oricum imi face placere sa citesc despre carti. hihih :D
      Pupici!!

      Ștergere
    2. Ok. Mulțumesc. Azi, cĆ¢nd ajung acasă, Ć®ncerc să fac un personaj din carte (deja l-am ales de cĆ¢nd mi-a venit cartea in minte-putin neobișnuit,dar de asta este o carte specială). Am două exemplare din carte, un exemplar urmează sa-l donez.
      Pupici.

      Ștergere
    3. Superba carte si minunat personaj (foarte ingenios!! :D)
      Pup cu drag :)!!

      Ștergere
  4. Am reușit să fac și eu un personaj mititel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ce am vazut-o pe Monica cea mica si am invitat-o in galeriile de creatii de pe site si din grup, alaturi de noii ei prieteni.
      Este foarte dragalasa :D

      Ștergere
  5. Ce dragalase sunt Pitica si Aricika! ❤

    Am adus personajele la care m-am oprit... Mai greu, dar am ajuns. šŸ˜Š

    Pupici! šŸ’—

    RăspundețiȘtergere