marți, 11 martie 2014

Cum facem.... o traistuta I

Am inaugurat al treilea an de provocari verzi cu o tema foarte faina - zic eu. Cand Oana mi-a aratat modelul am vazut mult potential in acesta. Si mi-am imaginat o multime de traistute colorate si vesele. Intamplator am ales toate trei sa decoram traistutele cu poodle-ul. Intre timp eu am experimentat si modelul floare si puteti vedea aici cum a iesit: "Ganduri cu drag, dinspre primavara". Mi-am propus sa incerc si modelul fluture - cu siguranta veti vedea ce va iesi :).
 
 
Dar...  nu am de gand sa scriu foarte mult pentru ca sunt sigura ca sunteti curiosi ce v-am pregatit. Oana s-a gandit sa va impartaseasca intr-o serie de mini tutoriale cateva ganduri despre acest proiect. Inainte as vrea insa sa va spun doua vorbe despre experienta mea: 
  • Modelul poate fi cusut manual. Daca nu aveti masina de cusut, nu va descurajati! Proiectul este mult prea fain ca sa nu ii dati o sansa. 
  • Sfatul meu, daca coaseti la mana, este sa alegeti un material care se destrama mai greu - gen stofa, blug, jerseu... Eu am ales sa transform un halat. Era prea voluminos si decat sa stea degeaba, sa il folosim intr-un mod original. 
  • Ii puteti atasa si un cordon pentru a o purta pe umar (fie ca il coaseti ... sau il faceti detasabil)!
  • Nu va temeti sa experimentati cu materialele folosite (si tehnicile) pentru a realiza elementele care alcatuiesc traistuta. Idei nastrusnice pot duce la un rezultat neasteptat!
Mult spor!! Si nu ezitati sa ne scrieti, orice nelamurire sau intrebare aveti!
Cu drag 
Rux
 
***

Provocarea #23 "Traistuta" -1 februarie-30 martie (22:00)-
M-am gandit sa fac o serie de mini tutoriale pentru prima  provocare: traistuta.
 
Eu am ales material din bumbac ( un rest ramas de la niste proiecte) de culori diferite. Voi puteti refolosi o camasa pe care nu o mai purtati. Sau niste blugi pe care nu va indurati sa-i aruncati. Poate o rochie.
Ce mai aveti nevoie?
-         ace cu gamalie
-         ac si ata in culoare asortata cu materialul ales
-         dantela sau coltisori sau un material cu margini rotunjite
-         o masina de cusut ( optional, se poate coase si de mana)
 
Prima data alegem doua bucati de 28x38 cm pentru traistuta, dintr-unul din materialele alese.
Din cel de-al doilea material taiem doua fasii lungi de 35 cm si late de 6 cm pentru manere si o fasie de 28x5 cm pentru banda decorativa de pe fata traistutei. ( Daca folositi resturi de material nou din bumbac, nu uitati sa-l bagati la apa, altfel se va strange la prima spalare :D ).
 
Manerele:
Suprapuneti fata peste fata fiecare fasie in parte si coaseti de-a lungul marginii, lasand 0,5 – 0,7 cm rezerva de cusut.
 

Intoarceti pe fata si calcati astfel incat cusatura sa vina pe mijloc.
 
Banda decorativa:
Pe fata traistutei, in partea de sus, se coase banda decorativa. Mai intai se face o cusatura la marginea de jos, apoi se introduc manerele care se prind in ace cu gamalie pentru a sta fixe. La sfarsit se face cusatura la marginea de sus a benzii si cusaturi in forma de X la capetele manerelor.
 
Spor la creat!
Cu drag,
Oana

0 comments:

Trimiteți un comentariu