sâmbătă, 8 decembrie 2012

Cum facem ... decoratiuni din carton

Buna si bine v-am gasit la un nou tutorial Provocari Verzi! Tema aleasa pentru luna decembrie este: Darul verde. Pentru aceasta tema am realizat doua lucrari: cea principala, a temei, si lucrarea mea in cadrul echipei, lucrare pe care o puteti vedea pe pagina provocarii.


Am realizat tutorialul la prima lucrare, la decoratiuni. Sper sa va placa, sa incercati si, bineinteles, sa treceti sa ni le aratati si noua - fie participand la provocare, fie inscriindu-le cand aceasta se termina la ati pierdut o provocare - darul verde (incepe pe 26 decembrie).
Mai ramane sa precizez ca este o activitate de famlie, accesibila si celor mici si celor mari atat din punct de vedere al materialelor, cat si a gradului de dificultate:).
Materiale :
- tuburi de carton (servetele, hartie etc.)
- servetele imprimate
- coala de hartie (colorata, reciclata ce vreti voi)
- lipici de orez (gasiti reteta aici)
- creion, guma si forfecuta
- pensule si water colours (imi plac pentru ca sunt non toxice si nu au nici miros)
- markere colorate cu sclipici sau metalice
- banda dublu adeziva

Pasul 1: Taiem la unul dintre capete franjuri cam de dimensiunea deschizaturii forfecutei mici. Eu nu le-am masurat, ideea este ca acestea vor veni indoite spre interior pentru a forma baza decoratiunii.



Pasul 2: Indoim spre interior fasiile taiate pentru a forma baza. Cel mai simplu este sa porniti dintr-o parte si sa indoiti pe rand. Lipim cu banda dublu adeziva benzile si realizam doua cerculete pe o hartie (eu am folosit una de la un ambalaj care avea o parte grij si una alba - folosind alternativ pentru a nu se vedea scrisul).


Pasul 3: Dupa ce lipim baza si adaugam atat la exterior cat si la interior cate un rotund din hartie, decupam din celalalt capat tortita.



Pasul 4: Pictam. Acoperim suprafata exterioara cu o culoare care sa fie in ton cu servetelul care urmeaza a fi folosit. Eu am avut cateva bucatele pe rosu si una pe verde. Am ales sa fac baza un rosu spre portocaliu, iar pentru toarta am ales verde. Torttita a fost vopsita pe ambele parti. Dupa ce terminam lasam la uscat.



Pasul 5:  Lipim servetelul cu lipici de orez. Puteti bineinteles folosi lipici de decoupage, si alte solutii. Eu nu pot folosi asa ceva si mi s-a parut folosirea lipiciului de orez foarte la indemana mai ales pentru lucrul cu cei mici (nu aveti de ce sa va faceti probleme daca se trezeste sa il... "guste".

Pasul 6:  Decoram. Dupa ce s-a uscat servetelul putem incepe sa decoram. Eu am folosit markere si putina water colour - alb.


Ponturi : Aplicati doar prima parte a servetelului colorat (cea puternic imprimata). Celelalte parti le puteti folosi pentru a sterge pensulele sau curatenie la "locul de munca", sau in alte proiecte.
Puteti realiza galetuse pentru un Calendar Advent, pentru a le darui colindatorilor cu o nuca si ceva dulce:) si sunt sigura ca veti gasi si multe alte intrebuintari.

Sper ca v-a placut tutorialul si il veti gasi folositor. Abia astept sa va vad creatiile! Noi le vom folosi la un joculet de Craciun si vom alege cine cui ii face o supriza de Craciun:).

Ne vedem pe 11 cand stam de vorba cu Emilia G. :)

Un comentariu:

  1. Eu cu fetita mea am facut fluturasi din tuburile de la servetele. Au iesit foarte frumosi! Si decoratiunile sunt foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere