luni, 18 iunie 2012

De vorba cu ... Veronica

Bine v-am gasit! Astazi stam de vorba cu Veronica! Tema #4 "Transformarea PET-urilor"  ne-a facut surpriza placuta de a avea doua concurente pe primul loc! Acest lucru nu se intampla asa de des - asa ca luna aceasta suntem rasfatate.. hmm rasfatati si facem cunostinta cu inca o membra a micii noastre comunitati care se mareste pe zi ce trece si ne bucuram!
Felicitari Veronica! Cutiuta pe care ai realizat-o pare chiar din dantela - asa cum spuneai si tu si ti-a adus locul intai la aceasta provocare:)! Astazi facem cunostinta, cum s-ar spune prin intermediul acestui interviu, pe care noi il dorim a fi o discutie placuta, asa ca te invitam sa ne povestesti despre tine!

Bine v-am gasit fete dragi! Bun gasit tuturor! Multumesc pentru voturi si premiu. Ma bucur ca a placut cutiuta mea, sper sa placa si altora, sa preia ideea, sa se faca cat mai multe cutiute . Despre mine foarte pe scurt: ma numesc Veronica, locuiesc in Belgia de aproximativ 5 ani si sunt o mamica fericita de fetita 3.5 si baietel 10 luni. 

Oana: Cum a inceput pasiunea pentru lucrul de mana?

E greu sa gasesc un inceput, de mica crosetez, tricotez, cos, recunosc insa, de circa 2 ani, cand am descoperit un forum de scrap, pasiunea pentru lucrul de mana a luat amploare. Privind lucrarile prezentate, frumusetea paginilor scrap, a felicitarilor, mi-am spus : trebuie sa incerc si eu. Incet, incet am descoperit tehnici noi, am ajuns sa admir si sa pretuiesc mai mult lucrul de mana. Am dorinta de a incerca cat mai multe tehnici, vad ceva ce imi place. incerc si eu. Astfel am ajuns sa fac pagini scrap. felicitari, obiecte decorative. jucarii. In plus, sunt o mamica ce vrea ca ai sai copii sa creasca sanatosi, sa isi dezvolte imaginatia, creativitatea, diverse abilitati si asta nu doar cumparand diverse caiete de activitati ci incercand sa lucram noi cate ceva cu ce avem la indemana. Incercati si voi, e o adevarata placere si o provocare zilnica. Traim in epoca electronicii, peste tot calculatoare, tablete, tot felul de dispozitive ce ne dau aproape totul de-a gata. Dar satisfactia si bucuria ce o ai privind lucrul ce l-ai facut cu manuta ta ,din te miri ce... asta nu ti-o poate oferi nimeni. 


Ramo:  Reusesti sa vinzi pe piata din Romania?

Draga Ramona, nu sunt profesionista, nu vand nimic, fac totul din pasiune. Recunosc, deocandata nu cunosc bine piata romaneasca de handemade, poate pe viitor... 

Rha: Tinand cont de paleta ''colorata'' de accesorii pentru creatie ce se gaseste pe piata, ce sanse crezi ca au produsele realizate prin ''reciclare''?

Sanse mari, de ce nu? Privind cercelusii realizati de Ramo, atat de finuti, frumos colorati, usori, as cumpara cu placere asa ceva. Orice lucru frumos si util va avea cu siguranta succes indiferent de materialul din care e realizat. Incurajez din inima pe lucratorii handemade sa foloseasca mai mult aceste materiale in proiectele lor. Sunt sigura ca vor avea succes. 



Rux: Dintre provocarile verzi la care ai participat pana acum, care ti s-a parut cea mai dificila? De ce? 

Nici una din provocari nu e dificila, particip si voi participa cu placere ori de cate ori voi avea ocazia.

Oana: Cum vezi reciclarea in proiectele tale?

Reciclarea, pentru mine, este foarte importanta - este prima sursa de materiale, e un mod sanatos de a economisi, de a-mi creste si educa copiii.  



Ramo: Ce crezi ca ar trebui sa imbunatateasca fiecare artizan in parte?

Personal, mi-as dori sa se puna mai mult amprenta traditionala, adica sa aducem fiecarui obiect creat acel ceva specific romanesc. In felul acesta vom pastra, transmite si face cunoscut cultura si traditiile romanesti. 

Rha: Ce te-a convins sa participi la Provocarile Verzi?

Frumusetea provocarilor, faptul ca prin aceste provocari verzi cream ceva util, frumos si participam la reciclare, in plus putem arata si altor persoane cum se poate recicla si implicit ne inspiram de la ceilalti.  



Rux: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu?

Da, principiul 3R este deja cunoscut si mai cred ca incepem sa constientizam cu totii importanta sa. Pamantul este casa noastra a fiecaruia, aici ne dezvoltam si ne crestem copiii, e absolut necesar ca fiecare din noi sa contribuie la curatenia si sanatatea planetei. In Belgia reciclarea e obligatorie, in curand va fi in toata lumea. Face parte din prezentul si viitorul nostru. Cat despre refoloseste si redu, sunt oameni voluntari, inimosi, cum sunteti si voi, ce distribuie si fac cunoscute astfel de proiecte. Sa speram ca pe viitor vor fi din ce in ce mai multi cei care vor folosi in proiectele lor zilnice materiale reciclabile pentru ca astfel sa mai reducem din poluare. Intr-o discutie, cineva spunea ca nu conteaza cei mici...ce reciclare? ce refolosire? ..ca adevarata poluare vine de la avioane si industrie. Da. poate e adevarat. Raman totusi la parerea mea, si anume ca unu si cu unu fac doi, orice gest conteaza si daca am sta sa socotim am constata cu adevarat valoarea acestor gesturilor mici. 

Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?

Binenteles ca da, incercam pe cat posibil sa mai reducem din poluare, economisim bani, timp si energie. Este un principiu sanatos de viata pentru oameni, animale si mediu.


Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?

Pentru echipa provocari verzi - Va felicit pentru frumoasa initiativa de a crea acest blog. Sper sa va aduca cat mai multe satisfactii, va doresc viata lunga, un parcurs creativ, linistit, frumos, si cat mai multi participanti . Pentru cei ce participa e bine ca, vin cu o idee si pleaca cu mai multe :D. 


Veronica iti multumim mult pentru ca ai stat de vorba cu noi si pentru ca ne esti alaturi la Provocari Verzi. Abia asteptam sa vedem ce ne mai pregatesti pe viitor si speram sa gasesti in continuare teme interesante pe blog!
Ne vedem curand tot cu o corespondenta de la distanta - sa vedeti coincidenta:)! De data aceasta vom cunoaste un sponsor al provocarilor si vom afla ce parere are despre reciclare si nu numai!

Un comentariu: