joi, 28 iunie 2012

De vorba cu .... Alexandra - FoamBubbles

foambubbles.blogspot.com
Unul dintre cele mai frumoase lucruri care ti se pot intampla atunci cand patrunzi in lumea creativa este sa cunosti oameni minunati! Ei se exprima prin creatiile lor si fac ca vise si ganduri sa prinda viata si forma si culoare .. existenta noastra fiind astfel mai frumoasa. Alexandra Florea a creat un taram magic, un "wonderland" numit FoamBubbles! Astazi aveti si voi ocazia sa o cunoasteti mai bine si cu siguranta lucrarile sale va vor face ziua.. speciala:)!


Alexandra iti multumim ca ni te-ai alaturat la Tema #4 "Transformarea PET-urilor" ! A fost o placere sa te avem alaturi si ne bucuram sa stam de vorba astazi cu tine. Te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine si despre proiectul tau minunat FoamBubbles.

Multumesc pentru invitatie. Mi-a facut mare placere sa admir (si jurizez) creatiile din PET-uri. Singurul regret e… ca n-am putut participa si eu. :)




Oana: Cum ar arata o colectie pentru copii "Foambubbles"?


O colectie pentru copii ar fi in primul rand foarte colorata, vesela, cu multe floricele, fluturi. Probabil as lucra cu pasta polimerica, fiind un material versatil, disponibil intr-o varietate mare de culori. Daca ma gandesc bine, probabil colectia ar fi in stilul bijuteriilor mele de inceput. Se vede ca eram mai copil atunci. :D


 
Ramo: Care crezi ca este impactul creatiilor realizate prin reciclare/reutilizare asupra clientilor? 


Reactiile sunt foarte diferite. Unii sunt extrem de entuziasmati de ingeniozitatea reciclarii unor piese (mai ales barbatii in cazul componentelor de calculator), dar… nu le cumpara pentru ca nu ii reprezinta stilul.
Altii mai ca ar cumpara anumite bijuterii, …pana afla ca sunt din materiale reciclate  si renunta. Nu poarta ei toate “deseurile”. 
Dar sa nu-i uit si pe cei care apreciaza cu atat mai mult o bijuterie, afland materialele din care e facuta. Cred ca poarta cu mai multa mandrie un obiect ce are o noua viata.


Rha: Cum ai descoperit pasiunea pentru handmade ?


Pasiunea ce s-a transformat in FoamBubbles am descoperit-o intamplator. Dar ea a fost mereu acolo. Pe scurt, n-am facut decat sa ma intorc la pasiunile copilariei. Casutele construite pe malul apei din bete, frunze, paturi… s-au concretizat in facultatea de arhitectura, iar figurinele din argila “prescuita” de pe fundul paraului m-au condus spre bijuteriile din argila polimerica.



Rux: Se poate face arta din materie prima reciclata?:)


Desi nu e specialitatea mea, lucrarile mele fiind cel mult de artizanat si nu de arta, cu siguranta se poate face arta din obiecte reciclate. Iar faptul ca materialele folosite au avut o alta viata inainte nu face decat sa aduca noi intelesuri lucrarii.

 

Oana: Daca ar trebui sa lucrezi un an de zile intr-o echipa ce ai alege, ca loc, persoane, materiale, tema?


As alege o echipa mica, dar entuziasta de prieteni. Am lucra intr-un atelier la mansarda obiecte din lemn, piatra si alte materiale naturale sau reciclate (sunt cateva tehnici pe care vreau de ceva vreme sa le incerc). Daca toate conditiile acestea sunt indeplinite, nici nu mai conteaza tema. Si oricum nu cred ca as putea lucra la o singura tema un an intreg. Probabil as lucra la mai multe teme/colectii in paralel.



Ramo: Care este cea mai solicitanta sau diferita comanda pe care ai primit-o?


Cele mai solicitante comenzi sunt cele de marturii pentru nunti/botezuri. Dureaza mai multe zile pana facem hartia si pictez fiecare semn de carte in parte. E o munca frumoasa, dar repetitiva si obositoare din aceasta cauza.
Solicitante sunt si comenzile mari de dreaduri. Acestea se lucreaza in apa fierbinte cu sapun si daca lucrez multe intr-o zi, piele de pe maini se usuca si… ma paraseste. O saptamana dupa nu mai pot atinge nimic. :D


Rha:  Tinand cont de paleta ''colorata'' de accesorii pentru creatie ce se gaseste pe piata, ce sanse crezi ca au produsele realizate prin ''reciclare''? 

Au mari sanse pentru un anume public. Asa cum si bling-bling-urile au clientele lor. Asta nu se va schimba prea curand, asa ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea. 



Rux: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general? 


Ca sa iau un exemplu putin pe langa subiect, toti sunt deranjati de gunoiul din paduri, chiar si cei care l-au facut. Dar asta nu ii pune pe ganduri. Vor face la fel in continuare. Altii ar trebui sa fie mai civilizati.
Asa e si cu reciclarea. Cred ca multi stiu, dar putini aplica. Mai toti sunt de acord ca e un principiu extraordinar. Dar pentru altii. Ei sunt ocupati cu lucruri mai importante.


Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?

Continuati sa creati lucruri frumoase si inventive si incurajati, in continuare, si pe altii sa o faca.
Multumesc pentru invitatia de a ma alatura acestei frumoase comunitati.

  Ii multumim si noi Alexandrei si ii uram multa bafta!!!
Ne intalnim curand cu premiantii, u provocarea cea noua, dar si cu multe alte surprize placute spunem noi, in luna iulie!

2 comentarii:

  1. Ce frumos ai scris despre mine, Rux!! (simt eu ca au fost cuvintele tale introductive :D) Multumesc mult!

    Abia astept sa paticip si eu la provocarile voastre, acum ca am mai mult timp liber.

    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Cu drag! Si eu iti multumesc!
      Ma bucur tare mult ca in sfarsit ai timp liber sa evadezi :D din cotidian. Yuppy!!!!

      Ștergere