sâmbătă, 1 iulie 2023

Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul al doilea : Iulie - Unde ne poarta povestea?

Buna!! 

Continuam sa descoperim carti, la umbra ocrotitoare a copacilor fermecati. Ne bucuram de briza, citim si ne jucam.. dar nu uitam sa mai salvam cate o carte, sa o facem cunoscuta.. sa intram in jocul ei.

Inainte sa continui insa, as vrea sa va spun ca, pe pagina A.P.O.P. - Ati pierdut o provocare -, gasiti jos de tot, un tabel - in cazul in care vreti sa adaugati o lucrare in plus pe una dintre cele 13 teme pe care le-am avut pana acum anul acesta (de fapt 14 - pentru ca a fost si cea cu mesagerul), sau sa recuperati ceva ce nu ati reusit sa faceti in timp util! Sau imi puteti scrie pe adresa de mail (provocariverzi[@]gmail[.]com - fara parateze) si voi adauga eu in tabelul respectiv lucrarea, dar si in galeria de creatii. Imediat sub acel tabel, veti gasi unul si pentru seria de trei episoade Mesager in Misiune.

In iunie unii dintre noi au intrat in... vacanta. Bun... siacum... incotro ne indreptam? Unde ne poarta povestea? Odata ajunsi in minunata padure pazita de Lorax (pe care il vom reintalni la .. toamna), mesagerii nostri au fost inconjurati de copaci magici... si acestia au atatea mesaje de transmis lumii! Si stim ca .. mesajul copacilor ajunge la noi si sub forma unor carti. Unele din care avem de invatat, din altele mai.. putin - dar pana la urma, hartia tiparita poate fi reciclata!!

Mesagerii nostri, se vor afla timp de trei luni intr-o misiune speciala de a salva carti. Am mai facut acest lucru o data, in primavara. Noua ne-a placut tare mult! Si voi ati creat proiecte superbe. Sa repetam, asadar, experienta... intr-un ritm mai putin alert, dar nu suficient de incet incat sa adormim, nu? :D (decat asa putin cat sa ne reincarcam bateriile, intr-o dupa-amiaza de vara, ca in copilarie).

Asadar, sa vedem cum se vor descurca Mesagerii nostri luna aceasta


Lucrarile noastre:

O misiune, un pahar si o transformare. (P.V. M.i.M Ep.2 1/4) (S25/52)
Farfurie Decor (P.V. M.i.M Ep.2 2/4) (S26/52)
Copilarim: Furculita cu Bucle Aurii (P.V. M.i.M Ep.2 3/4) (S27/52)
Pahare-Patut ( (P.V. M.i.M Ep.2 4/4) (S28/52)


    💚 Episodul al doilea : Iulie - Unde ne poarta povestea? (01 - 31 iulie 23:55)
 • Ideea este simpla: vom realiza minim 1 proiect, maxim 4 / misiune (daca faceti mai multe, sau vreti sa faceti mai multe proiecte legate de o carte, fie le pastrati pentru urmatoarele doua luni, fie le puteti inscrie la Ati pierdut o provocare, cand luna in curs se va termina).
  Atunci cand inscrieti in tabel proiectele, daca sunt mai multe, puteti adauga si un nr dupa numele vostru / al proiectului (de ex Proiect/Nume 0n, unde n = 1,2,3, sau 4 ... lol, mi-am amintit si eu putin de ora de mate).
 • Ce implica aceasta misiune, sau cateva idei orientative despre ce proiecte ati putea face:

  💮Mesagerul va poate fi alaturi cand restaurati o carte (sa presupunem ca se afla intr-o stare nu tocmai buna si va decideti sa o reparati). in acest caz, nu uitati sa faceti si un mic semn de carte pentru ea, sau o coperta, sau ceva care sa ii aduca un strop de bucurie!
  Ce ar presupune salvarea?
  Puteti
  - salva paginile(laminare),
  - repara copertile/ crea unele noi daca nu mai are
  - poate hartia se descompune- atunci exista si alta varianta: scanarea si incercarea de a o recrea fie realizand o carte artizanala (si aici se intelege ca se va imparti pe bucati... pentru ca este un proces de durata), fie urmand ideile de mai jos:


  💮O carte are personaje - iata o ocazie buna de a le face sa prinda contur - fie puteti face personajul de la zero, fie puteti transforma o papusa/bibelou/figurina, voi decideti! Personajul va salva cartea voastra preferata, cu siguranta! Personajele au nevoie de tinute (in cazul in care deja aveti personajul...) si accesorii.

  💮Un decor inspirat de poveste ar putea fi, din nou, foarte interesant.

  💮Iar pentru decor ... avem desigur nevoie si de recuzita! Cateva elemente - sau mai multe, cum vreti voi (in functie de complexitate se pot imparti pe proiecte separate)

  💮Puteti alege o carte cu mai multe povestio poveste care sa se petreaca pe parcursul mai multor volume (carti), cate o carte pentru fiecare din aceste trei luni

  In afara de cartile cu povesti, pot fi si carti de colorat / benzi desenate / de fabule / poezii / ghicitori etc, de activitati practice (jocuri/lucru manual etc) / poate un almanah dragut / un manual mai vechi etc.
  Ideal ar fi sa gasim carti mai vechi (din copilaria noastra sau a cuiva drag), dar sunt si carti noi care merita salvate :).(fie si de plictiseala... :D)

  Daca va doriti sa abordati
   o singura carte / poveste pentru toate cele 3 luni, poate ca ar fi o idee sa va orientati si la temele propuse de noi generic! A doua este Episodul al doilea : Iulie - Unde ne poarta povestea?
 • Se vor folosi pe cat de mult cu putinta materiale care sa respecte principiul 3R.
 • urmeaza  August - O poveste intr-o cutie ( de pantofi )!
 • la finalul acestei misiuni, vom avea un premiu de dat :D 
 • se va folosi sistemul de tragere la sorti, fiecare proiect inscris insemnand o sansa de a castiga 
 • proiectele pot fi recuperate pana la finalul verii, dar daca vor fi realizate in perioada aceasta de o luna, aduc sanse suplimentare.

Va puteti inscrie in tabelul de mai jos: 


Castigatorul va fi anuntat la inceputul lunii iulie (tragere la sorti, cu domnul random). Premiul este oferit cu drag de catre Micaela. Va fi expediat de catre mine (Rux), in cursul lunii august si imi doresc sa pot sa adaug si eu un strop de bucurie in .. cutie. 

(poza in curand)

 Premii Provocari Verzi de la Micaela (Reflexii in Oglinda 15)

Mult spor!!


PS: ne vedem si in grupul Provocari Verzi, unde Micaela a creat un Chat pentru a putea vorbi mai usor :) si nu uitati ca, din meniul din dreapta al site-ului, puteti adauga propunerile voastre de teme viitoare :D!!

0 comments:

Trimiteți un comentariu