luni, 4 noiembrie 2019

Galeria de creatii: #09 "Ofera-i putere Papusii Planetar!"

Buna si bine v-am regasit la galeria de creatii dedicata celei de-a noua teme a provocarii:
Salvam Papusi // Save the Dolls #09 Ofera-i putere Papusii Planetar!

Prin aceasa tema am vrut sa imi indeplinesc un vis mai vechi - de cand eram asa, mai mici, prin anii '90 si aparusera la tv animatele cu Captain Planet. Asa mult ne placea sa intram in personaj si sa ii punem la punct pe rai!
Era frumos - aveam in spatele blocului un parculet cu tei si ... noi copiii chiar respectam natura si nu faceam mizerie (mai erau si unii care faceau - dar cat de greu sa iti faci un cornet daca mananci seminte, sau sa pui cojile in buzunar... zau asa). Cu timpul, ceea ce vedeam asa, rarisim, si denumeam generic "nesimtire" a capatat proportii sub denumirea de "libertate" (prost inteleasa). Acum sa scuipi pe jos, sa mananci seminte si sa arunci cojile din mers, sa fumezi si sa imprastii fum si numai, sa arunci pe jos ambalaje desi cosul e ceva mai incolo, sa nu strangi dupa animalul de companie, sa distrugi bunurile publice, sa lasi recipientele de mancare acolo unde ai poposit etc. sunt percepute ca fiind firesti. Si daca cineva indrazneste sa faca observatie, s-ar putea sa se aleaga si cu un ochi vanat... sau mai rau.

Uneori strang din pumn si imi imaginez cum apare Captain Planet si ii pune la punct. Fac ce pot eu ca sa fie bine... ce tine de mine. Sunt fericita ca nu sunt sigura si mi-am dorit sa ne inchipuim pret de o tema ce puteri am putea avea pentru a face lumea mai buna.. Va multumesc ca ati raspuns acestei provocari!
Impreuna suntem diferenta - sa ... molipsim cat mai multa lume, e un lucru care daca se ia, bine face! :)

Lucrarile sunt prezentate in ordinea in care le-am primit. Ne-am bucurat sa descoperim transformarea papusilor in Planetari, dar si puterile pe care le-ati ales pentru ca mesajul de la tema precedenta (sau nu neaparat) sa devina realitate ! Iata asadar, ce Planetari au devenit papusile salvate de voi:
Catinca
"Daca acest inel ar functiona, sa presupunem ca am putea sa il multiplicam si sa il oferim oricui dorim. Astfel, oricine il poarta va avea capacitatea de a asculta ce vrea sa transmita celalalt, nu neaparat ceea ce spune. O comunicare usoara, care vine de la sine, ar avea un impact mare asupra abilitatii de empatizare si automat asupra comunicarii, in general. Daca oamenii vorbesc mai mult si mai clar unii cu ceilalti, vor face lucruri mai eficiente impreuna, cu un rezultat mai bun. “
Pompilia
"Inelul este făcut dintr-un mărțișor, pentru că este roz cred eu că simbolizează puterea inimii. Dacă îți dorești din toată inima ceva poți face sa se întâmple, floricica roz aduce primăvara în suflet. Cel puțin eu așa am simțit când am decis sa transform mărțișorul in inel. "
Diana
"Puterea aleasă: Apa.  Am ales-o pentru că fără apă nimic nu există.
“Vȃnătoarea doar ca joc, vă va fi ac de cojoc” - Gi ȋi spulberă cu apa (de pe apă sau de pe pămȃnt) in special pe vȃnătorii și pescarii care exagerează. Apa va fi curată - purificată de Gi prin puterea ce i-a fost data - majoritatea ființelor Terrei vor fi un pic mai fericite. "

Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema  #09 "Ofera-i putere Papusii Planetar!". Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie.

Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Update: alte creatii in tema - actualizat periodic .... in curand.

2 comentarii:

  1. Ce faine sunt! Imi plac mesajele Popmpiliei si Catincai! :)
    Ma oftic si mai mult acum ca nu se vede inelul pe care l-am facut. :)) (pentru postare am facut o poza - separata - in care se vede un pic mai bine inelul)
    Pupici cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede in scoica - doar ca probabil pentru ca este impletit nu isi mentine forma (mi s-a intamplat si mie). Eu ma bucur mult ca ati intrat in joc. Intamplator am si eu un set de gen: papusa si inel. Pe vremuri voiam si eu o Belle si am crosetat-o si mi-am facut mie inel cu trandafiras ;))). Mi s-a parut ca ar fi o tema foarte faina.
      :*

      Ștergere