luni, 11 noiembrie 2019

Galeria de creatii: #10 " Papusa Toamnei "

Buna si bine v-am regasit la galeria de creatii dedicata celei de-a zecea teme a provocarii:
Salvam Papusi // Save the Dolls #10 " Papusa Toamnei "

Am ales aceasta tema pentru ca avem multe de invatat de la Toamna.  Este un creator desavarsit - o explozie de culoare si savoare - apoi curatenie, pregatire pentru odihna de iarna, pentru ca la anul sa reinvie totul verde si crud.
Toamna e poezie.
Tot toamna, se intampla si lucruri mai putin poetice. De fapt cu totul neplacute. Cum ar fi asa zisa curatenie = arderea deseurilor. Si se arunca de toate, la un loc si se da foc. Si apoi ne miram de ce stam asa prost cu sanatatea nu?
E drept ca la capitolul containere in care sa se arunce gunoiul pe sortimete stam prost - dar asta nu scuza aruncarea si arderea la un loc a deseurilor. Numai daca stam putin si ne gandim: sa dai foc la recipiente in care au fost chimicale e din start o.. inconstienta. Doar scrie mare (sau destul de mare) si pe cutie ca e toxic.
Poate aceasta tema - care incearca sa ne reaminteasca frumusetea toamnei - va trage deasemenea si un semnal de alarma si... data viitoare oamenii se vor gandi de doua ori inainte de a da foc la gunoaie, sau a le arunca pe unde apuca.
Chiar daca nu va ofera autoritatile conditii, asta nu inseamna ca e ok sa poluezi. Ca toata treaba asta e ca un bumerang si se intoarce, chiar daca nu te loveste direct, ci, in unele cazuri, indirect.

Lucrarile sunt prezentate in ordinea in care le-am primit. Ne-am bucurat sa descoperim cum toamna care ne-a gazduit si ne gazduieste in continuare aceste provocari verzi, a fost surprinsa (la propriu si figurat) in lucrarile voastre! Iata asadar, Papusile Toamnei:

Catinca
"Papusa toamnei mele reprezinta, mai degraba, o toamna urbana, cu tinuta de serviciu eleganta (tocurile nu se vad, dar sunt acolo) si calduroasa, cu umbrela pentru momentele ploioase, cu miros de cafea to-go si cu scuraturi catre birou prin aleile unui parc.
Toamna urbana e ploaie, agitatie de culori si si zgomote de oras, cafea, serviciu, nostalgie, arta si planuri de viitor."
Pompilia
Diana


Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema #10 " Papusa Toamnei ". Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie.

Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Update: alte creatii in tema - actualizat periodic .... in curand.

0 comments:

Trimiteți un comentariu