luni, 1 mai 2017

Tema #55 "Margelute si figurine modelate din aluat"

Buna!!
Bine ne-am regasit in ultima luna de primavara a acestui an!! In casuta lor frumoasa, din mijlocul naturii, Zana si Steluta invata tot mai multe lucruri despre lumea noastra. Unele le intristeaza peste masura, altele le bucura pana ce sfarsesc intr-un dans jucaus. Nu trece zi sa nu caute solutii pentru a indrepta ce nu e bine !! Si, bineinteles, petrec mult timp in gradina lor plina cu de toate.

Zana Verde Fluturas, alaturi de Steluta, va astepta cu  noua provocare!


"Zana Verde Fluturas admira florile din fata casei.
-Cate culori, cate forme, ce feerie! exclama ea visatoare, sustinandu-si capul in maini, in timp ce se sprijinea de pervazul geamului de la bucatarie.
Steluta era cufundata in lectura -cauta o reteta de aluat perfecta pentru biscuiti. Unii potriviti sa tina companie ceaiului de seara, sau laptelui de dimineata, dar si salamului de biscuiti (desigur) atat de pretentios.
- Offf ... suspina ea. Nu gasesc!! Ba este prea fraged, ba este prea sfaramicios.. Ba are tot felul de ingrediente ciudate ! Ai observat cate ingrediente ajutatoare de clasa E folosesc oamenii in retetele lor?
Dar Zana nu ii raspunse, pierduta in ganduri si printre flori.

- Heiii, Verde Fluturas!! Cu tine vorbesc!  striga Steluta, inchizand cartea.
Insa strigatul Stelutei era ca o adiere usoara de vant, intr-o noapte cu cer instelat, iar Zana continua sa viseze.
- Ei biiineeee.... Atunci voi incerca sa fac eu o reteta. Pun Niste sare, niste faina... putina apa... amestec.... Ciudat aluat.. hmmm. Oare ce am gresit? E cam... prea sarat!!
- Te joci Steluta?
i se alatura intre timp Zana, curioasa. Oh, nu-mi spune ca ai facut aluat de modelat!! Ce dragut! Haide sa cream diferite personaje si margelute!!Steluta o privi putin pe Zana, apoi cantari in mintea ei ce lecturase mai devreme, ce ingrediete folosise si in ce cantitati si realiza ca asa era! In loc sa faca aluat de biscuiti, facuse unul perfect pentru a modela diferite figurine. Iar timpul caldut de afara era perfect pentru a le usca si transforma in decoratiuni care urmau sa infrumuseteze micuta lor locuinta.

Zana si Steluta chiar isi doresc o reteta simpla de biscuiti (gen cei populari) din ingrediente de baza, fara amelioratori si alte e-uri. Daca stiti si vreti sa le ajutati, va multumim de pe acum pentru ajutor!
La schimb ele va ofera o reteta simpla pentru aluat de modelat: faina si sare fina in cantitati egale si apa (jumatate din cantitatea de faina/sare)."
 
Lucrarile noastre pe tema " Margelute si figurine modelate din aluat ":


Rukkusu si Martisorul lui Raza de Soare.



Premii:
Premiile din aceasta luna sunt oferite de catre Micaela G. (Clubul Fanteziei) in colaborare cu Rux. Premiile vor fi expediate de catre Rux (Copilarim).
Primul premiu va fi oferit prin tragere la sorti automata - de catre broscuta Inlinkz, iar cel de-al doilea, in urma jurizarii.

1. Un set creativ format din: o stampila cu floricele (tus rosu), 8 nasturei colorati (o pasare, 3 inimi si 4 floricele) si doua cupoane de material imprimat. Acesta este oferit de Micaela G. (Clubul Fanteziei) si va fi insotit de un orar / organizator Provocari Verzi si un semn de carte Copilarim din partea lui Rux.




 2.Un set creativ format din: 7 nasturi colorati in forma de catelusi, 5 nasturei sidefati, 5 mini clopotei rosii si doua cupoane de material imprimat . Acesta este oferit de Micaela G. (Clubul Fanteziei) si va fi insotit de un orar / organizator Provocari Verzi si un semn de carte Copilarim din partea lui Rux.
 



Va multumim mult pentru sustinere :) !!!


Pe pagina reguli de participare din meniul blogului gasiti regulamentul detaliat - va rugam sa il cititi cu atentie pentru ca mai jos este doar un rezumat:
  • Tema #55 va provoaca sa realizati respectand principiul 3R si 1O [redu-refoloseste-recicleaza original] un proiect nou pe tema  "Margelute si figurine modelate din aluat".
  • Puteti participa cu un singur proiect care sa respecte principiul 3R si 1O. Alte creatii pe aceeasi tema pot fi inscrise ulterior in Rubrica Ati pierdut o provocare.  
  • Pentru a va inscrie realizati un articol in care sa prezentati creatia voastra (noua, realizata pentru provocare) pe blogul personal, sau trimiteti-ne o fotografie cu creatia daca nu aveti blog si va vom inscrie noi in concurs.
  • Va recomandam sa va semnati lucrarile - sa incurajam drepturile de autor!
  • Concursul se desfasoara in perioada 1-25 a fiecarei luni. pana la sfarsitul lunii creatiile voastre vor fi admirate in galeria de creatii si vom afla premiantii. 
  • Pentru orice nelamurire va rugam sa ne scrieti pe mail:  
  • nu este chiar o regula, dar ne-am bucura daca dupa ce va inscrieti ne-ati lasa si un comentariu!






2 comentarii:

  1. Ce frumoasa poveste <3 Sigur incercam si noi,Micii sunt mari fani ai modelarii (-: *=*
    Spor la creat (-;

    RăspundețiȘtergere