luni, 22 mai 2017

De vorba cu... Ghemuletul Incalcit

Bine v-am regasit la o noua portie de vorba cu... Alexandra - Ghemuletul Incalcit. Asezati-va comod, cu un ceai cald si ceva bun de alintat sufletul ( niste fursecuri tare bune ar fi) pentru ca de atmosfera de poveste ne-am ocupat noi :P.

P.V. Ghemuletul Incalcit este mai mult decat un nume de proiect, este un personaj in sine, simpatic si creativ, vesnic pus pe sotii. Ne-am bucura sa ii cunoastem creatorul! Asadar Alexutza, te rugam sa te prezinti.
Alexutza - Ghemuletul Incalcit:  Ma numesc Alexandra(daca nu era evident deja). 
Lucrez intr-un domeniu care ma face sa fiu in stransa legatura cu natura si cu ce are ea sa ne ofere iar de acest lucru profit la maxim. Imi plac culorile vesele, pastelurile,o casa luminoasa si tot ce tine de flori, stiluri si decoratiuni shabby si vintage (stiti voi, ca cele din reviste) . 
Nu pot sa ma prezint altfel decat prin ceea ce lucrez si prin ceea ce postez pe blogul meu. Sunt un om destul de discret cu viata mea si recunosc ca nu imi place sa ma expun. De altfel pe blog veti gasi in mare parte doar poze cu ceea ce mesteresc eu pentru ca asta este cartea mea de vizita.
Sunt un om cat se poate de normal si simplu,caruia ii place frumosul in toate nuantele lui.




2. Cum ai descoperit dragul de lucru de mana?
Alexutza - Ghemuletul Incalcit:  Privind in urma cred ca mereu mi-a placut sa fac ceva cu mainile mele insa nu am avut idee despre drumul pe care trebuia sa merg. 
Ca sa ma pozitionez totusi undeva pe scara timpului cred ca am constientizat asta cel mai bine atunci cand am reusit sa crosetez o florica bleu( parca o vad si acum) dintr-un fir acrilic, pe care am prins-o cu un banal ac de siguranta de perdea si care a reprezentat primul meu triumf in acest sens.




3. Iti mai amintesti care a fost prima ta creatie?
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Daaa..floricica bleu din perdeaua alba :)




4. Cum a aparut Ghemuletul Incalcit? Ce reprezinta el pentru tine si cum i-ai ales numele?
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Ghemuletul a aparut din dorinta de a face cunoscute spre vanzare lucrurile pe care le cream la inceput (cercelusi crosetati, din fimo etc) insa aproape instantaneu s-a dovedit a fi pentru mine mult mai mult decat banuiam. 
Desi am avut si inca mai am  cereri de cumparare pentru diverse articole  prezentate pe blog, nu ma mai pot gandi acum la ceea ce fac ca la o simpla "marfa" facuta spre a fi vanduta. 
Lucrurile pe care le fac inseamna timp pretios, iar eu aleg sa le impartasesc pe blog iar apoi sa daruiesc in mare parte, asa stiu ca vor fi apreciate cu adevarat. 
Asa ca Ghemuletul a devenit o casuta in care vorbesc cu cei ce ma citesc, ii citesc pe cei cu care vorbesc, prezint roadele pasiunii mele si cunosc oameni extrem de frumosi, talentati si amuzanti. Asa te-am cunoscut si pe tine  :) 
Numele este ales din pura mea stangacie. Prima data am cumparat un fir pentru crosetat si o croseta care nu se potriveau (nu stiam cum sa cer, cum se cumpara etc) si mereu mi se incalcea lucrul din cauza ca ustensila in cauza nu lua tot firul si luau nastere diverse combinatii de incalceala "artistica"... asa ca, stangacia si nestiinta au adus numele blogului meu.


5. Care este tehnica ta preferata de lucru? Sau un top 3 - daca sunt mai multe :P.
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Acum crosetez destul de mult, dar imi place foarte tare si sa brodez si sa lucrez tatting. Cred ca depinde de perioada si stare. Nu lucrez simultan la proiecte in tehnici diferite.


6. Care este traseul pe care il parcurge o creatie realizata in atelierul tau (de la idee la produs finit)? Unde si in ce gasesti inspiratie?
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Inspiratia este de peste tot: pinterest,  bloguri, culori din natura, simple materiale, imprimeuri, precum si ceea ce imi lipseste  sau vreau sa am in casa mea (un coaster sau, ultima realizare, o patura pentru noi) 
Traseul nu este unul anume. Cred ca niciodata nu am conturat un proiect ca mai apoi sa fac anume ce mi-am propus. Mereu a iesit altfel din lipsa de anumite materiale sau culori ori nepotriviri de texturi sau greseli stangace si lipsa de tehnica. 
Important este ca la final sa fiu multumita de ceea ce fac, sa imi aduca implinire si bucurie... si de fiecare data imi aduce :).


7. Ni te-ai alaturat la provocarea cu numarul 16, pe tema mixed media cu cirese, ca sponsor! Iti multumim mult :). Cosuletul cu bunatati a fost o super supriza si a adus multa bucurie castigatoarei. 

Premiul oferit pentru tema Tema #16 "Mixed media cu Cirese"
Unul dintre premii a fost o pereche de cercei realizati cu ajutorul tehnicii numite tatting. Iti mai amintesti cum ai prins drag de suveica si dantelaria delicata care iese cu rabdare in urma firului de bumbac? :)
Alexutza - Ghemuletul Incalcit:  Da..imi amintesc.Am facut-o cu mare drag si chiar as mai vrea pe viitor sa particip cu un premiu. 
Tatting-ul a fost ceva ce mi-am dorit sa invat si ceva ce am invatat cel mai greu sa fac. Nici acum nu reusesc sa deslusesc modele complicate insa mi se pare o tehnica foarte relaxanta din care ies adevarate minuni. 
Eu am vazut o pereche de cercei (pe care i-am si cumparat de altfel) la o doamna (care m-a ajutat cu aceasta tehnica) extrem de finuti si atat de gingasi... ca niste petale de flori... Atunci mi-am dorit sa pot face si eu asa ceva... Am reusit, cu greu, sa deprind secretul. 
Adevarul este ca tot ce am invatat sa fac (la nivel de incepator ce sunt in toate tehnicile) a fost dupa internet si mi-a fost tare greu. Este mare lucru sa ai pe cineva care sa iti arate macar lucrurile de baza de la care sa poti incepe, asa eviti frustrari si esecuri care pot fi demoralizante uneori.


8. Cum se impaca, din punctul tau de vedere, materialele noi, cu cele reciclate, sau provenind din natura (pietre, lemn etc).
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Personal nu ma prea pricep la a da alte intrebuintari unor lucruri care au avut la inceput o anume destinatie, dar ii apreciez enorm pe cei care au imaginatia si ideile necesare spre a face asta. Insa eu iubesc natura iar materialele provenite din ea mi se par cel mai minunat dar posibil. Spre exemplu imi place sa lucrez cu fire de lana ori bumbac, desi sunt mai scumpe, sunt "adevarate".. 
De impacat se pot impaca extrem de armonios aceste tipuri de materiale; importanta este ideea, executia si scopul obiectului final.




9. Ai un atelier de poveste!! L-am privit prinzand contur si m-am bucurat alaturi de tine atunci cand visul frumos a devenit realitate. Ne-ar placea sa ne povestesti o intamplarer amuzanta petrecuta in el.
Alexutza - Ghemuletul Incalcit:  Multumesc, Rux. Atelierul meu este ceva ce mi-am dorit de mult timp. Nu este doar o camera sau doar un colt ci este "acea" camera. Sincer nu am intamplari amuzante ci doar momentele de liniste si de lumina difuza de dupa-masa care scalda camera.. 
Momente statice in care privesc in jur (cu o cana de cafea in mana) la culori si materiale, gandindu-ma la urmatorul proiect; momente de triumf si de timp pierdut intr-un scop creativ-zic eu :). 
Atelierul  este refugiul meu.




10. Crezi ca, la noi in tara, principiul 3R (Redu-Recicleaza-Refoloseste) este cunoscut suficient si respectat? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Ah nuuu, nu este cunoscut. Cred ca oamenii  aleg sa nu se informeze in acest sens si au impresia ca totul este garantat.. 
Oricine poate aplica o data pe zi macar unul din cei 3 R doar ca nu constientizeaza cat este de benefic pentru ei si generatiile viitoare. Oamenii de la noi sunt prea absorbiti in amalgamul de griji zilnice, neajunsuri si probleme  si astfel  uita sa arunce un ochi catre mediul inconjurator...
Au prea multe neajunsuri din pacate...



11. Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?
Alexutza - Ghemuletul Incalcit: Pai,, in primul rand, multumesc pentru sansa acestui interviu. 
Multumim pentru platforma si proiectele pe care le promovati, pentru care alocati atata timp, pentru ca sunteti parte din cei care fac si nu doar propovaduiesc despre cei 3 R, pentru daruire, imaginatie, munca sustinuta dar si pentru eforturile voastre. Multumim! 
 Un mesaj pentru cei care va urmaresc nu am, poate doar rugamintea de a invata si aplica principiile pe care le sustineti voi, pentru ca munca si efortul vostru sa insemne si sa isi atinga scopul...



Ii multumim Alexutzei pentru sustinere si pentru prietenia ei :). Ii puteti vizita blogul aici: Ghemuletul Incalcit, unde puteti descoperi in fiecare articol un strop de bucurie.

Pe curand!!

Un comentariu:

  1. Eu ii multumesc pentru ca exista! Blogul ei a fost de multe ori o oaza de liniste pentru mine, si uneori o sursa de inspiratie.

    RăspundețiȘtergere