luni, 8 iunie 2015

Fiti Diferenta - cu Maria (Magic Activity)

Buna!! 
Incepem saptamana tare frumos, cu un articol Fiti Diferenta! Dupa cum stiti probabil deja, anul trecut am inaugurat Misiunile:
Acestea au fost gandite ca fiind o alternativa la rubrica noastra cum facem... Cu alte cuvinte - ne-am dorit ca si rubrica de tutoriale sa fie interactiva. 
Anul acesta am relansat provocarea misiunilor si Maria s-a alaturat cu doua tutoriale - cate unul pe fiecare tema! Le veti putea descoperi si voi cat de curand :D.
Pana atunci, ii multumim pentru participare, o felicitam pentru ca a facut diferenta si ne bucuram sa ii putem oferi aceasta diploma, simbol al aprecierii noastre!


1. Ne bucuram ca iti plac "misiunile" - ai participat la amandoua temele cu doua tutoriale despre care vom citi pe larg in ebook, spre sfarsitul verii.
Sunt tutorialele, in opinia ta, importante pentru creatorii de lucru manual, sau pentru cei care pur si simplu isi doresc sa invete sa lucreze, sau sa gaseasca solutii practice pentru a realiza diferite proiecte?

Maria:  "Misiunile" sunt o adevarata provocare, am participat cu mare drag. As numi Tutorialul - reteta pentru o creatie de lucru manual. Este un "necesar" atat pentru creatorii cu experienta cat si pentru acei ce cauta solutii sau doresc sa invete ceva nou. Tutorialul iti reprezinta pasii prin care ajungi la produsul final, dar in timp (din propria experienta) pasii pot fi modificati chiar in timpul lucrului manual, ajungand astfel la un nou rezultat. 

Tutorial Veioza

2. In cazul traistutei ai ales sa realizezi una ... Dar, ai transformat vreodata o gentuta / traistuta in altceva? 
Ca un exercitiu de imaginatie... daca ar fi sa transformi un astfel de accesoriu vestimentar.. ce ar putea deveni?:)
Maria: Am sa apelez la imaginatie, si voi transforma gentutele din piele in bratari impletite, sau clame de par in forma de flori sau fundite. 
Iar traistuta as transforma-o intr-un colier sau brau. 



3. Am intalnit situatia in care au fost doritori sa participe la misiuni dar... nu au stiut cum sa procedeze. Le poti oferi un sfat despre cum pot realiza un tutorial eficient? 
Maria:  Pentru a realiza un tutorial eficient e necesar sa: 
1. Descrii modul de realizare a creatiei pas cu pas. 
2. Incepe cu "inceputul" :) noteaza ce faci mai intai, mai apoi si tot asa pana la final. 
3. Fiecare explicatie trebuie sa fie insotita de cate o poza (este un avantaj si un element in plus pentru a face descrierea mai inteleasa) 
4. Descrie materia prima folosita, dimensiune, forma, culoare. 
5. E binevenit sa te impartasesti cu experienta in timpul procesului de lucru: daca iti este usor sau greu sa lucrezi cu un anume element. Eventual, cu ce ai putea inlocui o anume parte din creatie in caz ca nu dispui de acel element acasa. 
6. Unde e necesar, ofera o sursa de unde se pot procura materialele necesare realizarii creatiei. 
7. Nu uita sa pozezi rezultatul final!

Cutii bijuterii - reciclate din cutii de branza, carton, imbracate in material textil pe interior si hartie de cadouri in exterior.
Pe capac aveti la dispozotie toata imaginatia necesara pentru a coase a lipi a crea un model personalizat

4. Daca ar fi sa alegi din temele deja propuse pe Provocari Verzi una (sau mai multe) pentru o viitoare misiune, care ar fi aceea/ acelea ? Si de ce?
Maria: As alege reciclarea pantofilor :) se pot transforma in obiecte decorative pentru gradina :) (cum ar fi un ghiveci) si totodata as cauta metode de a transforma in mod creativ o pereche de pantofi vechi in una noua.

Gradina mea cu pasari si flori - bijuterii handmade cu cabochon brodat manual, inspirat din cultura rusa.
Pentru cabochon folositi fetru, material textil sau chiar etamina.
Brodati modelul apoi prindeti (prin coasere) acel model, pe o piatra incolora sau o bucatica de carton potrivit dimensiunilor pandantivului.
Cabochonul obtinut se lipeste de pandant.

5. Ce inseamna pentru tine "a fi diferenta", puterea exemplului ? Este greu, este usor, este folositor?
Maria: "Sa fii diferenta" inseamna sa fii creativ pentru tine, dar si o sursa de creativitate si inspiratie pentru ceilalti. Este usor atunci cand esti o sursa nesecata de idei :) dar devine greu cand esti intr-o pauza creativa (din "x" motive) si atunci apare sentimentul de vinovatie fata de cei care asteapta de la tine idei noi. 
Cu siguranta este folositor, sa fii diferit in sensul bun, inseamna sa fii un exemplu bun de urmat.

Bufnita


***
Vrei sa fii/ esti si tu diferenta? Da-ne de stire! Ne-am bucura sa iti oferim o diploma de merit si sa facem si celor din jur cunoscuta/e fapta/ele ta/tale! :) Ne poti contacta la adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com
Pe curand!
Rux

0 comments:

Trimiteți un comentariu