vineri, 13 iulie 2012

Provocari Verzi - in MADE.IN.TRANSYLVANIA

 
Buna!
Avem un motiv de bucurie si bineinteles vrem sa ne bucuram impreuna! Saptamana aceasta a aparut pe site-ul Made.In.Transilvania un articol cu si despre noi si proiectul Provocari Verzi. Am raspuns cu drag si placere intrebarilor pe care Camilla Rooney ni le-a adresat si speram sa va faca placere sa cititi articolul pe care il gasiti integral, in engleza, aici:
 
Proiectul  Made.In.Transilvania a fost creat pentru a face cunoscuta latura atat de frumoasa si creativa a romanilor din Transilvania (si nu numai!). 
Va veti pune probabil intrebarea de ce Transilvania? Ei bine este simplu - pentru ca acea parte a tarii ii este cunoscuta autoarei acestui proiect si astfel si-a dorit sa o promoveze in intreaga lume:). Dar, cum spuneam putin mai sus, acest lucru nu defavorizeaza in vreun fel celelalte zone la fel de frumoase si bogate cultural ale tarii noastre.

Iata-ne deci invitate pentru a discuta despre o problema importanta din viata noastra de zi cu zi: fenomenul denumit simplu: 3R - recicleaza, refoloseste, redu. 
Dupa cum bine stiti (sau aflati acum:P) proiectul PROVOCARI VERZI a luat fiinta in luna ianuarie a acestui an. Prin acest proiect noi incercam sa atragem atentia in primul rand asupra faptului ca a trai frumos si "in intelegere" cu natura nu este un moft, o corvoada, o moda si asa mai departe. Este ceva ce ar trebui sa vina de la sine, ceva destul de logic daca stam sa ne gandim putin si... daca dorim poate fi o joaca, sau o activitate creativa care aduc un plus de distractie/amuzament existentei noastre.

Dar sa va povestesc putin despre articolul pe care il puteti citi integral in engleza aici: Provocari Verzi: Blogging for a greener future. Pentru inceput puteti citi cateva cuvinte despre noi si proiect, urmand ca apoi sa aflati parerile noastre vis-a-vis de  
 - reciclare in tara noastra - cum a fost, cum o vedem acum si ce speram ca va fi in viitor;
- reciclare/refolosire  sursa de materie prima ieftina pentru diverse proiecte ;
- blog-urile de gen - o sursa importanta de inspiratie si raspunsuri la intrebari legate de reciclare, refolosire si reducere intr-un mod original si creativ.
Am discutati despre faptul ca acest principiu 3R nu este deloc nou - ci unul foarte vechi; as putea spune ca a existat " de cand lumea si pamantul"... hehehe. Si de aceea (eu cel putin) consider ca stilul de viata eco  este poate doar o incercare de aducere aminte a unui stil nomal de viata.
Veti putea citi si parerea noastra despre legatura dintre mestesuguri si reciclare ca sursa de materie prima, iar la final cateva vorbe despre proiectele pe care le pregatim la Provocari Verzi.

Multumim pentru aceasta ocazie si speram sa va faca placere sa cititi articolul!!
madeintransylvania.wordpress.com

Thank you so much Camilla for your interest in our project and for this opportunity to talk about it.  :) 

0 comments:

Trimiteți un comentariu