marți, 8 mai 2012

Cum facem... o pereche de cercei din PET


Ramo v-a pregatit un tutorial prin care va arata cum a facut cerceii pe care ii puteti castiga ca si premiu la concurs:D!



Materiale necesare: o bucata dintr-un PET de plastic, foarfeca, pensula, baza tip grund, vopseluri acrilice de diferite culori, lac.



Primul pas: decupam formele pentru cercei. in acest caz am decupat doua triunghiuri din partea superioara a sticlei, astfel ca forma lor a fost putin bombata.



Finisare margini: pentru ca este un material plastic subtire si decupate, marginile pot fi taioase. In acest caz cu ajutorul unei brichete sau lumanari se ard usor si foarte putin marginile, In acest mod acestea nu mai raman taioase



Aplicare grund: pentru ca vopseaua acrilica sa adere pe suprafata de plastic, am dat cu un strat de grund pe ambele fete ale formelor triunghiulare. am lasat la uscat inainte de a trece la urmatorul pas



Pictarea cerceilor: acest pas permite fiecaruia sa realizeze ce model doreste. Se pot picta de la cele mai spectaculoase modele, pana la modele abstracte. Suprafata grunduita uscata permite pictarea cu usurinta. eu am ales un model abstract. Pentru aceasta am pictat un strat argintiu, pe intreaga suprafata a formelor. Odata aceasta baza formata am inceput un model pe baza de dungi, amestec de culoare. Am inceput de la culorile deschise catre cele inchise, astfel: auriu, albastru metalizat, mov lucios.

Lacuire: dupa uscarea perfecta a culorilor, cerceii se lacuiesc in 2 straturi. Se adauga elemente de legatura si elemente metalice si sunt gata. O pereche inedita de cercei, reciclati, foarte usor si veseli.


6 comentarii:

  1. Foarte faini cerceii! Si fiana ideea! Felicitari Ramo si multumim pentru tutorial!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt minunati...si mie imi plac tare mult:D!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca va plac..cerceii astia..au fost o joaca, dar rezultatu e ok
    la expozitia caritabila..o sa ofer sper vanzare pentru o cauza nobila..alti cercei de acest gen :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramo eu abia astept sa ii vad (sac ca eu o sa ii vad inainte;P)!!

      Ștergere