duminică, 22 aprilie 2012

De vorba cu .... AlinaS



Castigatoarea celei de-a doua provocari -  Tema #2 "Poseta/Geanta din blug"  este Alina S - si astazi o avem invitata pe Provocari Verzi. Vom face cunostinta cu Alina printr-un mic interviu care ne va purta prin lumea ei de creator:


Alina in primul rand felicitari si bine te-am gasit! Agenda pe care ai lucrat-o din blug este o mica gentuta iar modul in care ai folosit buzunarele pentru a crea mici compartimente a fost de-a dreptul inspirat. Te rugam sa ne povestesti cate ceva despre tine, pentru a cunoaste omul din spatele creatiei.


Bine v-am regasit si multumesc pentru voturile acordate! Despre mine ..... nu sunt multe de spus .... sunt o mamica de doi copiluti si incerc, prin diverse activitati, sa le dezvolt imaginatia, creativitatea, inteligenta, comunicarea si in acelasi timp sa pastrez traditii, sa le transmit mai departe; imbinam "atelierele creative" de acasa cu viata de zi cu zi, rezultand de aici obiecte lucrate manual din tot sufletul carora le gasim si utilitate.








Rux: Ai pe blog un mic atelier de creatie si doua ajutoare talentate. Ce inseamna pentru tine lucrul manual si ce iti place mai mult sa lucrezi ? 


"Atelierul de creatie" a luat amploare in ultima vreme, pana acum am fost concentrata pe alimentatie sanatoasa si folosirea de remedii naturiste, precum si cosmetice din ingrediente naturale, realizate de mine acasa; copiii au crescut, joaca a devenit mai "serioasa", prin urmare si materialele diversificate. Imi place sa lucrez orice prinde forma, pentru ca cel mai mult, in toata aceasta activitate, pentru mine conteaza designul; imi place ca orice lucru/obiect, aparent banal, sa il transform intr-o decoratiune, sa capete in final o imagine placuta ochiului, atractiva pentru copii si nu numai. Pentru mine toate acestea inseamna relaxare, deconectare de la rutina zilnica, pasiune.


Oana: Cum arata o zi creativa la voi acasa? (planificare, materiale, organizare, copii...) 


Planificare? Rareori exista asa ceva la noi - planificare, organizarea unei anume activitati; planificam din timp doar felicitari sau decoratiuni cu ocazia Sarbatorilor si a evenimentelor din familie. In rest, copiii decid ce lucreaza/lucram intr-o anume zi si isi aleg materialele; eu doar ii indrum, au crescut, le place sa fie independenti, sa creeze singuri. Ce avem organizat, sunt materialele pe categorii; incerc sa pastrez cat de cat o ordine in sensul asta, dupa ce termina lucrarile sa strangem si tot asa.


 

Rha: Ai mai folosit pana acum in creatiile tale principiul reciclarii creative? Si daca da, cu ce materiale ti-a placut cel mai mult sa lucrezi? 


Cred ca fiecare dintre noi recicleaza; poate nu ne dam seama pe moment, dar in orice facem reciclam cate ceva: un pet refolosit, o sacosa, cutii, ziare, reviste, etc. Daca e sa am un top de preferinte, acestea ar fi cutiile din cartoane si hartia. Din textile, mai precis haine, nu reciclez ci le donez. Prefer sa cumpar o bucatica de material/fetru, decat sa stric o hainuta ce poate fi purtata de cineva ce nu isi permite.



Ramo: Care crezi ca este impactul creatiilor realizate prin reciclare/reutilizare asupra clientilor? 
Oricat m-as stradui nu pot raspunde la intrebare. Cum nu vand nimic, n-am clienti de intrebat sa pot formula o opinie.



Oana: Ideile vin de multe ori cand te astepti mai putin. Povesteste ce a fost sursa inspiratiei tale.


Ideile pornesc de cele mai multe ori de la copii. Vazand ce anume le place chiar am cumparat diverse carticele pentru decoratiuni, cateva din colectia Idei Creative, dar si Abilitati practice (pentru scoala) unde, spre surprinderea mea am gasit metode prin care sa invete foarte multe lucruri.



Inspiratia pentru agenda mea din blug o aveam deja conturata (am in lucru ceva asemanator pentru copii), poate nu din blug ci din hartie, in stil scrapbooking, dar mi s-a parut intersant sa imbin blugul cu dantela, astfel mi-am amintit ca foloseam blugul prin liceu in decoratiuni; imi place sa folosesc dantela in creatiile mele.



Ramo: Spune-ne cateva cuvinte despre experienta lucrului cu blug :) ! 


Experienta ... imi placea prin liceu sa fac diverse din blug, in special sa fac acele franjuri. La agenda, dupa ce am luat dimensiunile, am cusut marginile la masina de cusut, lasand loc si pentru franjuri. pentru dantela si buzunarele am folosit lipici. Cel mai mult din toata aceasta operatiune mi-au luat franjurile; daca ar fi sa aproximez, cam jumatate de ora ...





Rha: Ce te-a convins sa participi la Provocarile Verzi?


In primul rand imi plac provocarile; de multe ori sunt placut surprinsa de temele alese. Apoi .... sunt atat de multe "materiale" in jurul nostru si noi nu realizam si aici intervin provocarile de pe blogul vostru - ne deschid ochii sa vedem ce avem deja in casa si poate am fi aruncat. Si nu in ultimul rand eu si toti cei ce participam oferim idei pentru cei ce viziteaza, contribuim intr-o anume masura la reducerea deseurilor aruncate, la reducerea consumului (cel putin asa as vrea sa cred). Chiar ar fi interesant de aflat daca a intrat cineva pe blog, a vazut creatiile si a decis, in propriul camin sa recicleze ceva (o ideea ar fi o rubrica in sensul asta). 


Rux: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general? 


Sunt multe proiecte in tara pe tema asta. Da, cred ca oamenii cunosc si constientizeaza cele 3 principii (chiar daca nu le numesc), pornind de la colectare selectiva pana la reciclarea creativa. Acest concept, desi exista si in trecut, cred ca a luat amploare in momentul in care colectarea selectiva a inceput sa scartaie. Sunt zone din tara unde colectarea selectiva functioneaza foarte bine, zone in care se implica activ atat autoritatile locale, cat si oamenii. Reciclarea creativa, arta de a recicla, in prezent, nu este folosita doar pentru a constientiza impactul asupra mediului, consumatorismul, ci pentru ca creste respectul fata de mediul in care traim, fata de tot ce ne inconjoara. Tot ce trebuie sa facem e sa ne implicam mai mult, fiecare din noi, incepand cu membrii familiei si continuand cu prieteni, cunoscuti.



Ai un mesaj pentru Provocari Verzi, sau pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?


Va felicit pentru initiativa de a crea acest blog! Cum spuneam mai sus, fiecare din noi trebuie sa se implice; voi ati facut mult mai mult, nu doar invitati la reciclare ci oferiti si suport, idei; imi doresc sa ajunga cat mai multi oameni pe blogul vostru si, in urma a ceea ce vad, sa gaseasca utilitate unor lucruri mai vechi, lucruri ce doreau chiar sa le arunce. Mult succes ca doresc in continuare si multa, multa rabdare!



Puteti vizita blogul Alinei aici: Inspirat din natura. Ii multumim si pentru ca ne-a trimis fotografiile pe care le puteti admira in articol si care, bineinteles, ii apartin!

10 comentarii:

  1. Va multumesc foarte mult pentru aceasta postare! E putin ciudat sa ma uit la mine de aici din fata calculatorului, dar placut pentru ca stiu ca e la voi. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. cu mare drag!si noi iti multumim ca te-ai alaturat acestei mici comunitati! este o mare bucurie pentru noi sa fim inconjurate de oameni frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. ps: in legatura cu rubrica sugerata! gand la gand! chiar analizez diferite posibilitati de prezentare a ideii:D
    (asta e " din casa")
    o zi minunaya si tie:)
    rux

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos articol ati facut voi! O adevarata incantare! Va imbratisez si va doresc o primavara frumoasa! Felicitari Alina! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Maria! O primavara frumoasa si voua cu ganduri si dorinte implinite!

    RăspundețiȘtergere
  6. felicitari, alina!

    esti o mamica nu doar talentata si dedicata, ci si tanara (foarte:) si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Elena! Sa spunem ca .... ma mentin copiii tanara!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te felicit Alina pentru creativitate,mereu ma surprinzi si esti o sursa de inspiratie! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Beatrice! Eu cred ca fiecare din noi suntem sursa de inspiratie pentru ceilalti. pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos e sa cunosti oamenii pe care ii admiri doar prin ceea ce scriu sau ce fac. Ni se descopera aici oameni minunati preocupati de lumea in care traiesc si asta e fascinant. Alina este o persoana deosebita si merita toate felicitarile noastre. La cat mai multa inspiratie, draga Alina!

    RăspundețiȘtergere