luni, 14 octombrie 2019

Galeria de creatii: #06 "Tinuta Reciclata: Uniforma."

Buna si bine v-am regasit la galeria de creatii dedicata celei de-a sasea teme a provocarii: Salvam Papusi // Save the Dolls #06 "Tinuta Reciclata: Uniforma"!

Am ales aceasta tema in ideea de a atrage atentia asupra influentei nu tocmai pozitive pe care scoaterea uniformelor ca fiind obligatorii la scoala (la noi in tara) a avut-o asupra ultimelor generatii.
Multa lume a inteles gresit acest lucru: multi elevi au profitat de lipsa unui cod vestimentar care ii facea usor reperabili in multime si au optat pentru varianta chiul la greu. Altii au inteles ca la scoala se face parada modei si tot asa.
Desigur - se poate face scoala si fara uniforme, dar din pacate la noi lucrurile au functionat si functioneaza defectuos. Si efectul a fost probabil cel... scontat de cei care au avut de castigat de pe urma acestor manevre - este de ajuns sa ne uitam in jurul nostru si sa vedem cum stau romanii la capitolul "civilizatie", "educatie"...  
Uniformele pe care le-am prins eu (Rux) la scoala au fost chiar ok. Muuult mai dragute decat unele pe care anumite scoli le propun acum (si presupun ca si mult mai accesibile ca pret, nu?). Mai mult, erau si variatiuni: se gaseau si rochite din bumbac, nu doar din material sintetic (cu imprimeul acela in patratele, cred ca pepit se numeste) si mai era si varianta cu culorile inversate intre ele (care mie personal nu imi placea, lol). Se puteau adapta rochitele - totul era sa se pastreze decenta (o palma peste genunchi). 

Eu cred ca uniformele la scoala nu ne-au facut nicun rau, din contra - ele reprezentau intr-un fel institutia in care mergeam sa ne desavarsim educatia. Si in Anglia sunt uniforme (foarte frumoase) ... si in Japonia sunt uniforme (tip sailor). Si nu numai acolo. Cred ca nu renuntarea la ele statea lipsa noastra de libertate.... si mai cred ca erau chiar utile si ii protejau intr-un fel pe copii pentru ca puteau fi observati mai usor in multime si se putea stii chiar si de ce scoala apartineau. 
In fine, pana la urma toti purtam uniforme in viata de zi cu zi, adaptate desigur (sau ma rog asa ar trebui) momentului si ocaziei respective. De exemplu si o pereche de blugi, un tricou si o geaca alcatuiesc o uniforma .... Nu? :)
Nu urmarim prin aceasta tema sa se reintroduca uniformele (desi poate nu ar strica) - ne-am dorit insa sa vedem si cum va imaginati, sau ce uniforma va plac. Cand eram mici poate ca ne-am dorit anumite modificari la uniforme... sau ne-au placut altele mai mult. A fost o provocare interesanta pentru toti, speram :).


Lucrarile sunt prezentate in ordinea in care le-am primit. Ne-am bucurat mult sa le descoperim si le asteptam si pe celelalte cu entuziasm si curiozitate.
Sa admiram uniformele create de voi:

Catinca
- uniforma whimsical -

Diana
- uniforma inspirata inspirata dintr-un stat indian - 
Pompilia


Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema #06 "Tinuta Reciclata: Uniforma.". Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie.

Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Update: alte creatii in tema - actualizat periodic .... in curand.



2 comentarii:

  1. Ce faina e uniforma facuta de Catinca! :)
    Pupici cu drag, Rux! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place mult ca ambele uniforme se potrivesc papusilor de minune! Si sunt diferite <3. Promit sa vin si eu cat de curand cu ce am lucrat - cat de cat am reusit sa ajung la zi cu treburile celelalte .
      In alta ordine de idei s-a defectat centrala ... tine-mi pumnii sa fie doar de schimbat supapa ca astea noi sunt groaznice cu panoul lor de comanda digitalizat. yucks
      Pupici <3

      Ștergere