luni, 7 octombrie 2019

Galeria de creatii: #05 "Devenind Nausicaa Vaii Vantului"

Buna si bine v-am regasit la galeria de creatii dedicata celei de-a cincea teme a provocarii: Salvam Papusi // Save the Dolls #05 "Devenind Nausicaa Vaii Vantului"! Daca ati reusit sa vedeti acest film de animatie, probabil ca ati regasit in el toate cele patru teme de pana acum, intr-o mai mica sau mai mare masura.

Prin aceasta tema am vrut sa atragem atentia asupra atitudinii pe care o avem noi fata de mediul inconjurator. Si cum influenteaza aceasta atitudine mediul inconjurator si apoi, ca un bumerang aruncat la intamplare, dar care revine in timp de unde a plecat, propriile noastre vieti.
Nu am propus aceasta animatie intamplator. Este mai mult decat un "desen animat post apocaliptic" facut de o echipa de japonezi talentati. Si cu siguranta nu este un SF. Pentru ca daca ne oprim un pic din robotismul care a pus stapanire pe noi toti, vom sesiza ca, metaforic vorbind, ne cam aflam intr-o lume ca aceea in care Nausica traieste: cu jungle toxice si lacuri acide. Yup.
Ce putem face? Putem sa ne schimbam atitudinea fata de mediul inconjurator si fata de noi insine. Asta putem face. Cred ca suntem mai puternici decat viciile, decat dependentele... decat obiceiurile rele. Da.

Oricine poate face rau si distruge. In acelasi timp, orcine poate face bine si crea. Desigur, asta implica sa si ... traim, sa fim, nu doar sa existam ca pe o banda rulanta, executand. Am putea povesti mult si bine despre aceasta tema. Sa trecem insa la ... fapte. 

Lucrarile sunt prezentate in ordinea in care le-am primit. Unele vor intarzia si le vom adauga in timp, de indata ce le primi. Le asteptam cu entuziasm. Sa admiram cum papusile salvate de voi au.. devenit Nausicaa Vaii Vantului, un prilej de mare bucurie pentru noi:

Diana
Pompilia


Daca realizati mai mult de o lucrare pe tema data, sau doriti sa va alaturati cu creatii cand provocarea s-a incheiat, puteti adauga creatii noi pe tema #05 "Devenind Nausicaa Vaii Vantului". Este suficient sa ne trimiteti pe mail lucrarea voastra si noi o vom adauga in galerie.

Va multumim ca v-ati alaturat acestei teme!!


Update: alte creatii in tema - actualizat periodic .... in curand.

2 comentarii:

  1. Ufff! :)) Parca ar face flotari! :) Acum vad ca, in dreptul mastii, e plasata aiurea o frunza din imprimeul materialului pe care mi l-am imaginat cer - care e un bleu frumos in realitate.
    Mai mult nu m-am priceput! Planorul a fost un chin! :)) Dar gandacelul mi-a fost imposibil! :) Si nici nu am papusi articulate, pentru a fi ales alta poza. :)
    Pupici cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare genial(am vrut si eu sa realizez compozitia dupa aceasta poza dar am ales alta pana la urma, o sa vezi cand reusesc sa fac lumina la poze si articole - am avut cateva neprevazute dintre care a treia m-a lasat cu mare nevoie de odihna, asa ca intai maocup de ce va urma si dupa ce le am in regula de cele restante).
      Sa stii ca nu toate articulatele sunt "imblanzibile". Culmea e sa faci cu o papusa articulata o poza in care merge una nearticulata :))))). Hahaha (sau na nu chiar culmea.. lol).
      Planorul ti-a iesit genial - de fapt toata compozitia. Si nu o zic doar asa, ca sa fie. Chiar ti-au iesit minunat. Acum merg sa arunc un ochi pe blog sa vad daca ai scris deja despre.. :*!

      Ștergere