marți, 11 septembrie 2012

De vorba cu .... Micaela Gh.

Luna trecuta tema a fost una generoasa, sau mai bine spus materia prima :D! Personal am apreciat toate lucrarile si pe langa mine cred ca si lucrusoarele transformate au fost si sunt foarte bucuroase. Astazi veti face cunostinta cu Micaela pentru ca am stat de vorba despre lucru de mana, cei 3"R" si multe altele.


Micaela ne-a fermecat cu papusica realizata pentru provocarea de luna trecuta pe tema "reciclarea hainelor". Felicitari!! Astazi stam de vorba si, primul lucru pe care il vom face, este sa te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine si proiectul/proiectele tau/tale de suflet.

Multumesc dragelor pentru voturi, ma bucur mult ca a placut atat de mult papusica mea pentru ca a fost un proiect foarte deosebit, care a prins viata datorita provocarii voastre.
Despre mine...am 30 de ani, sunt mamica celor doi mici ai mei, care ma ajuta sa nu cresc mare :) inca. De 4 ani descopar viata la casa si sunt foarte incantata ca reusesc sa aplic la tot pasul principiul 3R si e minunat sa vad si sa arat ca functioneaza.
Proiectul meu de suflet e sa imi insusesc cat mai mult din tainele lucrului de mana traditional.

Rha: Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mana - pentru ca se vede ca pui mult suflet in lucrarile pe care le realizezi!

Mereu am avut lucrul de mana aproape, incepand cu 2-3 ani cand ma cataram dupa ghemele mamei si le incalceam ca "impleteam" cu degetele, pe la 4 ani strangeam fiecare frimitura de material intr-o plasuta facuta pe masura mea de bunica mea, apoi pe la 6 am brodat prima floricica pe care a desenat-o mama mea pe un colt de panza prins intr-un gherghef mititel. In clasa a 2a am facut primii pasi in descoperirea cusaturile traditionale la Clubul Copiilor unde am avut-o ca profesoara chiar pe mama viitorului meu sot :). Apoi am experimentat din croitul hainelor pentru papusica mea preferata, cusut in punct goblen si punct cruce, crosetat, tricotat, innodat bratari si insirat margele.



Ramo: Spune-ne cateva cuvinte despre lucrarea cu care ai participat si care a castigat primul loc!

Papusica premianta e inspirata din personajul principal dintr-o carte care mi-a incantat copilaria "Trei pe fata, trei pe dos". Papusa din poezii era o papusa de carpe tricotate, cu multa personalitate cum se pare ca e si papusa mea din moment ce deja e premianta :). Aveam in plan sa tricotez o papusa inspirata dupa personajul acestei carti dar tot nu aveam timp, iar cand am vazut provocarea voastra mi-a venit ideea de a folosi material gata tricotat si asa mi-am adus la viata o poveste a copilariei.

Oana: Care este dorinta ta cea mai mare legata de handmade/lucru de mana?

Sa am timp sa creez macar un sfert din ce am in minte.


Rux: Tu lucrezi modele traditionale, le-am vazut si admirat in nenumarate ori. Ideea de reciclare/refolosire se (re)gaseste in traditiile noastre (ma refer la lucru de mana)? Cum era vazuta pe timpuri ? Spune-ne te rog cateva cuvinte despre lucrul de mana traditional - noua ne place foarte mult, il indragim si apreciem la adevarata lui valoare si ne este drag sa vorbim despre acest subiect.  

Sigur ca se gasea si se gaseste reciclarea si refolosirea in lucrul de mana traditional.
Bunica din partea mamei desfacea hainutele din "lanita"(bumbac, pna) care nu mai erau tocmai noi, si cu ata pe care o scotea cosea  carpete cu motive traditionale, pe saci de iuta. Cand o carpeta era inlocuita, devenea pres.
Mai stiu si ca o matusa mai indepartata facea papuci de casa  folosind "paltoane" vechi.
Pentru mine lucrul de mana traditional e o lume fascinanta.  Incerc sa imi prind incet incet radacini in ea pentru ca e atat de plina de creativitate si inspiratie si e pacat sa nu folosesti si sa refolosesti macar o bucatica din ea.


Rha:  Tinand cont de paleta ''colorata'' de accesorii pentru creatie ce se gaseste pe piata, ce sanse crezi ca au produsele realizate prin ''reciclare''?  

Sigur produsele facute prin reciclare au si ele locul lor, fiind apreciate de cei care cauta lucruri facute de mana.


Oana: Care sunt materialele preferate cu care lucrezi?

Panza(de toate felurile), ata si margelele. Dar sper ca in timp voi mai adauga si alte materiale la lista de preferate.

Ramo: Cum crezi ca este pozitionat handmade-ul romanesc in ochii tuturor? 

Nu prea stiu in general dar stiu ca lucrul de mana traditional romanesc este destul de cunoscut si apreciat.
 
Rux: Crezi ca lumea cunoaste suficient de bine ce presupune principiul 3R: recicleaza, refoloseste, redu? Este acesta un principiu sanatos de viata, benefic pentru oameni, animale si mediu in general?

Raspuns simplu NU, iar restul raspunsului il am adaugat la lista de "Taci si roaga-te" pentru ca am ceva patanii care dovedesc prea bine ca lumea nu ca nu stie dar nici nu vrea sa stie.
Bineinteles ca e un principiu sanatos si mai mult de atat e firesc. 

Care este mesajul tau pentru Provocari Verzi, dar si pentru participantii la provocari si cei care ne urmaresc activitatea?

Va multumesc pentru ca ma provocati sa fiu creativa si abia astept sa descopar si urmatoarele provocari. Participantilor le doresc multa inspiratie la creat numai minunatii iar celor care doar urmaresc, sa incerce sa aplice principiul 3R pentru ca vor descoperi ce minunat e sa reciclezi sau sa refolosesti.


Multumim Micaelei ca a stat de vorba cu noi si va invitam sa ii admirati creatiile aici: Cusaturi Traditionale Romanesti si Clubul Fanteziei.

8 comentarii:

  1. Multumesc dragelor :):)pentru ca existati si pentru tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi iti multumim si ne bucuram ca putem face o lume putin mai buna, impreuna!!

      Ștergere
    2. E minunat sa stiu ca sunt oameni care sunt pe aceeasi lungime de unda cu noi.

      Ștergere
  2. Draga mea, ma bucur sa te revad si sa "te citesc". Sa-ti dea Dumnezeu timp, draga mea, sa-ti pui in valoare manutele si imaginatia....Te imbratisez cu drag...iar fetelor ... multumim pentru provocarile 3R ...va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu va imbratisez pe toate si va invitam sa ne fiti alaturi, sa ne bucuram privirea.

      Ștergere
  3. Mihaela,ma bucur pentru aceasta prezentare,asa te-am cunoscut si noi mai bine!Sanatate si spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună! Vă invit pe toate la Un premiu pe blog pe care îl puteți găsi aici! :)http://floridemandarin.wordpress.com/2012/09/13/premiu-de-blog/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos:) L-am adaugat in meniul din stanga la premii:)!!

      Ștergere