duminică, 1 ianuarie 2023

2023 cu bine! Voi dati temele, noi startul unui nou an de Provocari Verzi!

 


Buna! :)

Iata ca, in sfarsit, ne revedem pe Provocari Verzi. Va doresc un an nou 2023 cu multa multa sanatate!! In primul rand - sanatate sa avem si sa putem sa ne bucuram de un nou an creativ, in care sa facem diferenta si sa aducem bucurii celor din jur.

Mi-as dori ca, atat cat putem, o comunitate micuta, verde, sa facem mici schimbari pentru noi, pentru Pamantul care ne este casa... Stiti deja ca, schimbarea incepe cu noi. Mici schimbari in relatia noastra cu natura, cu vietatile din jur ... o reconectare la viata reala. Reciclare selectiva, reducrere, reutilizare...  Prin puterea exemplului, poate vom deveni mai multi. 

Cu ajutorul mesagerilor reprezentati de papusi, ne dorim sa atragem atentia asupra lucrurilor care sunt trecute cu vederea - lucruri pe care ritmul foarte alert impus in ultima vreme de societate, ne face sa le uitam, sa le ignoram... sa nu le mai observam.

Ne-am dori sa incetinim putin ritmul - sa ne regasim ritmul natural, sa ne reconectam la natura - asa cum este ea, nu cum ne este prezentata in carti, la tv, prin produsele promovate. Sa redescperim ce inseamna de fapt parfum de primavara si ca nu are NIMIC de a face cu otravurile frumos ambalate si prezentate in reclame despre care am putea avea multe de povestit (adica, degeaba scrie pe produs a se evita contactul cu ochii, daca in reclama apare o doamna ce descarca spray-ul fix in ochi.... si vezi aceeasi scena avand ca protagonist un personaj din lumea reala, ce imita reclama - ignorand avertismentul de pe ambalaj). 

Sunt foarte multe lucruri pe care efectiv am fost reinvatati (sau reprogramati) sa le facem - si ale caror efectie negative, nici macar nu le mai banuim (fie ca vorbim de termen scurt sau lung).

Consumerismul este un lucru rau... un lucru care dezumanizeaza. E suficient sa ne uitam in jur. Stiu, poate fi dureros, sau macar deranjant - dar e necesar. E necesar sa ne trezim din somnul acela (stiti voi care) si sa incercam sa traim, sa prosperam si sa ne reamintim care este esenta umanitatii - iubirea, bunatatea, traiul in armonie cu mediul inconjurator.

In prima luna din an, mi-as dori sa va invit sa va alaturati cu propuneri de teme pe care v-ar placea sa le regasiti in noua noastra aventura. Aceasta va incepe din martie, urmand ca in februarie sa ne facem incalzirea cu un mic (mare) proiect creativ si sa finalizez povestea Salvam Papusi 2 - ce se va desfasura timp de trei luni, de primavara - ca un nou inceput, in care plantam seminte sanatoase, ce vor rodi frumos, in gradina noastra.

Puteti propune pana la 6 teme - pe care sa le inscrieti in tabelul de mai sus, pana pe 31 ianuarie 2023 (23:55). Se scrie numele - tema. Apoi adresa voastra de mail si la adresa de web puteti adauga fie acest link, sau link care un articol pe care il gasiti inspirational (de aici, de pe Copilarim, de pe blogul vostru) sau catre o fotografie inspirationala (de preferinta gazduita de voi - ca sa ramana valabila. Imi puteti trimite pe mail cateva vorbe despre teme si poze inspirationale sau sa faceti n articol la voi pe blog.. 
Daca aveti intrebari, ma gasiti desigur pe mail. 

Nu uitati nici de grupul nostru de pe facebook - pe care sper sa il revitalizam, cu aceasta ocazie.  Va puteti inscrie aici:  grupul ProvocariVerzi

In final, as vrea sa raportez cu mare bucurie, ca am reusit sa recuperez tot ce s-a putut si sa reactualizez fotografii si linkuri pe blog. A fost un volum de munca urias - inca mai am de completat date in articole (din pacate odata cu laptopul vechi s-au pierdut fotografii de la proiecte, pe care nu reusisem sa le adaug in articole si nu numai. Dar, sanatate sa fie, rabdare si bunavointa si incet incet, voi recupera si ultimele restante.

Pana atunci, ma bucur din tot sufletul sa redeschid portile acestui proiect drag, de suflet si sper sa ne suflecam impreuna manecile si, cu bucurie, sa incercam sa ne facem lumea si vietile ... mai bune!

La multi ani!!!


11 comentarii:

  1. Mă bucur foarte mult că ai reușit să recuperezi și să reactualizezi blogul! Voi incerca sa particip la toate provocarile! La mulți ani ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur! Mai este mult de lucru - dar primul pas l-am facut :).
      Abia astept :D
      La multi ani!! Pupici!! :)

      Ștergere
  2. Interesant. Nu m-am lămurit exact, o să las pe alții să propună teme, poate sunt mai cunoscători ca mine și pe parcurs mă lămuresc și eu despre ceea ce ar trebui să fac.
    Mult succes la planificări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La prima editie am avut 13 teme, pe care le-am organizat in asa fel, incat sa creez o poveste. Temele au adus in atentie fie filme / animatii din care avem ce invata / pe care ar fi bine sa le vedem (Sunetul muzicii, Captain Planet / Nausicaa Vaii Vantului / Tinkerbell), fie anumite sarbatori care ar putea atrage atentia asupra unui trai sanatos (sarbatoarea recoltei), am atras atentia asupra mai multor materiale (tablou mixed media), am transmis mesaje si asa mai departe.
      Pentru editia urmatoare as vrea sa fie si teme propuse de voi (eu ca sa dau un exemplu am pe lista Lorax - spiritul padurii, pe care nu l-am inclus in prima editie din lipsa de loc).

      Ștergere
    2. Incep să inteleg. Cred că voi lua la citit postorile din primul an al blogului si poate asa ma lămuresc mai mult. Oricum, probabil voi astepta temele propuse de voi si voi participa la acelea.

      Ștergere
    3. Este pe blog caietul de teme, organizat pe ani. La Salvam Papusi, le gasesti si acolo, dar si < a href="http://www.provocariverzi.ro/2019/12/salvam-papusi-save-dolls-vlog-list.html">aici. (cu mentiunea ca la acest moment, vlogurile sunt disponibile doar in grupul facebook, pentru ca pe youtube le-am 'privatizat' (glumesc - le-am pus doar pe privat, pana gasesc cum sa pun eu disclaimer ca nu sunt for kids).

      Ștergere
    4. Great.. nu mi-am pus codul bine :))) - de fapt l-am pus dar nu stiu de ce nu mi-a bagat si finalul lui. Incerc din nou. LINKUL.

      Ștergere
    5. Multumesc mult pentru link. E mai ușor să inteleg.

      Ștergere
    6. Cu drag - va trebui sa refac un pic meniul din dreapta - inainte erau butoane mari facute, grafic, dar nu am mai reusit sa ma ocup deloc de grafica in ultima vreme.. aproape ca am uitat sa mai desenez :))). Bine ca e facuta structura.. acum in timp, se rezolva. Sper :))

      Ștergere
  3. Am scris si pe "Copilarim": n-am idei de teme sau, poate, sunt asa de multe de reparat in lume incat se amesteca toate in capul meu. 😊
    Ma bucur ca e din nou "activ" acest blog! ❤
    Pupici! 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt ... multe. :) Pana la sfarsitul lunii, cine stie - poate reusesti sa iti notezi cateva :*!!
      (si eu ma bucur !!!!!!! :* )

      Ștergere