duminică, 27 octombrie 2019

Salvam Papusi // Save the Dolls #09 Ofera-i putere Papusii Planetar!

Buna!
Iata-ne ajunsi la cea de-a noua tema! Este momentul sa oferim putere mesajului ales la tema precendenta. Vom transforma una dintre papusile salvate intr-un Planetar!
Puteti afla mai multe amanunte despre tema urmarind video-ul de prezentare de mai jos:



Aceasta tema va provoaca sa transformati o papusa salvata, intr-un Planetar (=personaj din serialul Captain Planet si Planetarii) si sa alegeti o putere prin care personajul vostru poate face:
  1. ca mesajul transmis ales la tema anterioara sa fie realizabil; 
  2. lumea mai buna.
Tema aceasta se leaga de cea precendenta si veti putea folosi elemente create anterior, daca doriti. Deasemenea, la capitolul documentare, ajungem la ultima dintre cele patru recomandari de filme/animatii pe care le faceam inainte de a incepe provocarea - de data aceasta, un serial animat: Captain Planet and the Planeteers.

Cerinte:
💚 Puteti folosi orice fel de materiale si tehnica pentru realizarea tinutei, decorului si a celorlalte elemente necesare realizarii cadrului povestii voastre.
Incercati sa refolositi cu preponderenta materiale si decoratiuni reciclate. Ideea este ca  rezultatul sa fie unul finalizat, utilizabil.

💚  Elemente de vestimentatie obligatorii:
  • Papusa salvata aleasa pentru aceasta tema va purta o tinuta la realizarea careia puteti folosi maxim doua elemente deja existente, aflate in garberoba papusilor, daca le aveti deja si se potrivesc desigur.
  • Tinuta va contine:
    • tricou simplu (in ce culoare vreti voi) ornat cu imaginea pamantului - pe care o puteti vedea in imaginea inspirationala, sau in desenul de mai sus; 
    • pantaloni scurti,  
    • incaltari sport 
    • o vesta / geaca - la alegere.
💚  Accesorii:
  • optional: in functie de personalitatea papusii voastre puteti alege un element decorativ: bratara, cercei, colier etc
💚  Elemente de decor obligatorii:
  • Realizati un inel a carui a carui culoare sa reprezinte puterea aleasa de voi
    Acesta poate fi realizat in mai multe feluri (exemple orientative):
    • montat pe o baza deja existenta (de metal, plastic etc)
    • construit de la zero (crosetat, din margelute,  din sarma de modelaj etc)
    • etc.
    Acesta va putea fi (orientativ):
    • fie decorat cu un obiect in culoarea de voi aleasa pentru putere;
    • fie tot de o anumita culoare.
    Important este sa fie prezenta culoarea in el.
  • Inelul
    1. va fi realizat pe masura voastra sau a cuiva drag (daca vreti sa il daruiti) - deci nu pe marimea papusii.
    2. va fi insotit si de“puterea aleasa”, exprimata printr-un cuvant
      De exemplu, in serial cele patru puteri erau: Pamant, Foc, Apa, Vant si Inima.
      Desigur voi puteti alege puterea care se potriveste mesajului vostru si veti asocia culoarea pe care voi o considerati reprezentativa. 
  • Optional puteti folosi diorama si elementele de decor realizate la probele precedente. 
💚 Puterea
  • Atunci cand ne trimiteti fotografia pentru concurs, va rugam sa scrieti intr-un scurt paragraf:
    • care este puterea aleasa de voi pentru papusa Planetar 
    • de ce ati ales respectiva putere:
      1. cum ar face realizabil mesajul ales la tema anterioara;
      2. cum credeti ca ar schimba prin aceasta in bine viata pe planeta noastra.
💚  Fotografia:

Atentie la cum se realizeaza compozitia - aranjati papusa si elementele ce alcatuiesc decorul de asa maniera incat sa nu para aruncate pur si simplu.
Atentie la postura, adica la pozitia corpului papusii - sa nu aiba membrele strambe, sau in pozitii nefiresti, la unghiul din care este realizata fotografia - sa nu para disproportionata.  
(aici se va puncta partea estetica)

Temele sunt realizate si de echipa Provocarilor Verzi. Iata cum arata papusile salvate de noi participante la aceasta tema
-in curand-
Viziteaza blogul Micaelei - Clubul Fanteziei


Viziteaza blogul lui Rux - Copilarim
 
Regulament - Inscriere:
💚  Trimiteti fotografia cu creatia voastra pe adresa de mail pana sambata, 2 noiembrie, ora 23:50 (Romania)*. Toate creatiile vor fi apoi publicate intr-o galerie atat pe site-ul Provocari Verzi, cat si intr-un folder dedicat, in Grupul Provocari Verzi.
💚  Puteti participa cu un singur proiect care sa respecte principiul 3R si 1O pentru fiecare tema. Alte creatii pe aceeasi tema pot fi inscrise ulterior in Rubrica Ati pierdut o provocare
💚   Puteti realiza articole despre creatia voastra si o puteti prezenta  dupa ce aceasta apare in galeria de creatii. Multumim! 😊
💚  Va reamintim ca aveti posiblitatea de a recupera doar doua teme  fara a pierde punctul de timp, asa ca, pe cat posibil, incercati sa va incadrati in perioada de timp indicata. 
💚  Va recomandam sa va semnati lucrarile - sa incurajam drepturile de autor!
💚  Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cele 13 teme ale provocarii Save the Dolls / Salvam Papusi, va invitam sa cititi (si vizionati filmuletul) articolul: Save the Dolls / Salvam Papusi (partea 1). Am scris despre cum se poate participa, premii si am raspuns la mai multe intrebari referitoare la provocare aici:  Save the Dolls / Salvam Papusi (partea a2a)
 
Va dorim spor la creat si asteptam cu entuziasm sa vedem ce veti crea! :)

Nu ezitati sa ne scrieti daca aveti intrebari si nelamuriri [ va recomandam sa va inscrieti in grupul de discutii de pe Facebook pentru a comunica mai usor ]!
 


* Puteti sa trimiteti creatia voastra pe aceasta tema si pana pe 30 noiembrie 2019 (23:50) cand se termina Provocarea Salvam Papusi. Daca vreti sa recuperati teme - o puteti face!
(Daca aveti intrebari suplimentare ne gasiti pe adresa de mail - dar mai inati verificati daca nu cumva exista deja raspunsul in unul dintre cele doua articole "despre" - gasiti link-urile catre ele putin mai sus.)
_________
Nota: Imaginea inspirationala folosita pentru aceasta tema face parte din serialul Captain Planet and the Planeteers si nu ne apartine, fiind preluata de pe internet (google images).

2 comentarii: