joi, 18 octombrie 2012

"Fiti diferenta"!

De curand am vazut un filmulet pe care il veti putea viziona si voi in cadrul editorialului  de luna aceasta. La un moment dat, am auzit spunandu-se: "Be the CHANGE" (Fii Schimbarea) - un citat din M. Ghandi. Si am oprit pentru un moment filmuletul. 
Noi ne pregateam de mult timp sa inaunguram aceasta noua rubrica pe blog... si ideea era sa aducem un indemn pentru a face schimbarea. Dar daca spui cuiva FA "ceva" nu este doar un indemn, ci mai degraba o porunca. Persoana vizata ar putea simti un fel de presiune, o obligatie.. (vorba aceea, "ce tot vor de la mine? ia sa ma mai lase in pace!").
Am cautat informatii despre citat si l-am gasit si ca "Be the Difference" (Fii Diferenta). Bine, citatul este ceva mai lung: Be the CHANGE you want to see in the world - Fii Schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. 
Si atunci am stiut. Cuvintele de care aveam nevoie, potrivite pentru ceea ce ne dorim sa facem si sa transmitem sunt: Fii diferenta! -  un indemn, o motivatie si o incurajare. Pentru ca putem, pentru ca fiind schimbarea/diferenta, noi avem puterea de a realiza lucruri si a de da un exemplu bun de urmat. Deci, pentru a schimba ceva in bine, este nevoie de un singur pas: sa fim ceea ce ne dorim!


 In cautarile mele referitoare la ceea ce a spus M Ghandi am gasit acest videoclip pe care il vazusem mai demult si pe care m-am bucurat sa il revad acum, alaturi de voi:



Nu am gasit o varianta mai clara a imaginii pentru videoclip, dar l-am descoperit pe cel de mai jos, un minidocumentar in limba engleza, care are acelasi mesaj:


Pe 28 octombrie inauguram rubrica si ii vom cunoaste pe tinerii de la Clasa de baschet ! Sunt copii frumosi, care invata bine, fac sport si... sunt un exemplu! Si nu va fi singura data cand veti auzi de ei!!
Am pregatit si o diploma! Pentru ca vrem sa o oferim celor care prin ceea ce sunt fac o schimbare in bine. :) Vrem sa aratam ca se poate si ca lucruri frumoase se intampla! Si daca stiti povesti care merita sa fie facute cunoscute nu ezitati sa ne scrieti la adresa de contact! Fiti DIFERENTA!





8 comentarii:

  1. Rux multumesc :)nu am vazut pana acum clipul asta,multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ideea.V-am spus,sunteti o echipa deosebita ,din care se nasc numai idei frumoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmuletele sunt ca mierea din stup: cu totii stim cum arata un stup, dar cu totii vrem doar mierea din el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa initiativa, minunat indemn! Fiecare om sa investeasca in el insusi pentru schimbarea pe care si-o doreste!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau "make the difference"...a fost sloganul de acum doi ani lansat de firma cu care colaborez,apoi au urmat "no limits" si "be free" care au oarecum legatura cu primul si anume depasirea limitelor proprii...
    Abia astept noua rubrica,sunt convinsa ca vom avea ce invata de la cei care au reusite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aplaud si eu aceasta campanie a voastra...sigur va avea succes...foarte buna ideea voastra

    RăspundețiȘtergere