luni, 22 octombrie 2012

Editorial "Nunta Provocari Verzi"

Cand spunem "nunta" cred ca mare parte din noi se gandeste la ceva somptuos, la nuntile cu muuuulti invitati si localuri extravagante. Dar ( si va propun/invit din toata inima) cum ar fi sa va ganditi la o nunta verde creata de voi, in care voi sa fiti designerii, organizatorii si poate chiar protagonistii? Nu ati fi singurii/singurele. Chiar si Abramburica ( Dana Rogoz) de exemplu si-a facut singura cateva din decoratiunile pentru nunta ei, iar pe mine m-a impresionat placut.  De altfel, multe dintre lucrurile necesare se pot face din materiale aflate in casa, impreuna cu domnisoarele de onoare, cu mama sau bunica sau doar cu cea mai buna prietena din copilarie ( care poate fi nasa :D ). Ce v-am propus in aceasta provocare e usor de facut, nu aveti cum sa ratati pasii. Daca vreti sa incercati tutorialele noaste sau aveti nevoie de un designer pentru propria nunta asteptam sa ne scrieti pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com si sa ne spuneti cate laude ati primit. Veti gasi si in magazinul nostru felicitari, invitatii, cadouri..., toate create pentru cei ce se gandesc nu doar la ei, ci si la mediu si la cei din jur.


Atunci cand Oana a venit cu propunerea nunta provocari verzi pentru un moment m-am gandit... "o.. nunta? verde? cu 3r plus un o.... are sanse?". Trebuie sa recunosc ca analizez de fiecare data o tema din cel putin doua puncte de vedere: a concurentului si  a interesului starnit. Defect "profesional" datorita anilor de pr pe care ii am in spate. Raman evident cu analiza... pentru ca ne place sa riscam si sa dam sansa unei teme chiar daca la ea nu se inscriu foarte multe persoane... Dar de intrebat, inevitabil ... tot ma intreb.
Pentru mine ca si creator, orice tema reprezinta o provocare, o noua treapta pentru a ma autodepasi. Sintagme precum "nu se poate", "nu exista solutii" isi gasesc corespondent in "cum sa fac?", "ce interpretare se dau"... printre altele. Pentru ca imi place sa gasesc solutii.
Dar sa revenim la "nunta" noastra. Problema acestei teme, sau mai bine zis ce am vazut eu ca si mic neajuns, este ca fiecare dintre noi avem o imagine a nuntii perfecte. Sa arate impecabil, sa fie ziua cea mai importanta.. stiti voi. Si nu este un lucru rau, bineinteles. Totusi, din dorinta de a fi totul perfect, tema are si neajusuri, asa cum spuneam. Ne priveaza de partea creativa. Si chiar creatoare... de ce nu. In fond sa ne punem intrebarea "noi cum am interpreta ceea ce ne dorim de la nunta perfecta? cum ar arata o marturie? cum ar arata o invitatie?".   Bun, este drept ca nu se gasesc mereu cele mai bune solutii, ca in unele cazuri este bine sa apelezi la specialisti (ca de aceea sunt acolo), dar asa, ca si exercitiu de creativitate... ce-ar fi daca am incerca sa transpunem in realitate viziunea noastra utilizand printre altele principiile 3R si 1O? De pierdut nu avem ce pierde - atunci cand creezi ai doar de castigat, chiar daca proiectul nu este 100% reusit.
Si apropo!! Florile, da, da florile, crengutele ornametale, conurile de brad, ghinde, dovleceii ornamentali.. fac parte din categoria 3R:). In plus hartia!! O ce lucruri minunate se pot face din ea - din hartie reciclata! Problema nu este materia prima si nici lipsa creativitatii ci poate doar faptul ca nu avem timp sau ne este teama sa incercam.. sau preferam sa ne adresam cuiva care se ocupa cu astfel de decoratiuni. Ceea ce, repet, nu este un lucru rau.

Nu stiu cum va arata nunta mea.. Stiu insa ca as folosi decoratiunile create pentru provocare!! Si as petrece minunte minunate confectionandu-le, daca evenimentul ar fi toamna, bineinteles:). Si mi-ar placea sa cred ca undeva o mireasa ar alege aceste decoratiuni propuse aici - mireasa draga, aici ne gasesti!! Te ajutam daca vrei:).
Cu fiecare tema ne dorim sa lansam un indemn "fiti ceea ce va doriti" si m-am bucurat foarte mult cand am gasit filmuletul de mai jos, pentru ca de noi depinde sa schimbam ceva in viata.
"Fiti Schimbarea!!" - "Be the Change"(GHANDI)

Va invitam sa creati, sa dati frau imaginatiei si sa incercati in primul rand :). Si pentru ca, recitind articolul mi-a venit in minte un cantec extrem de drag vi-l las sa va inspire - Michael Jackson - Man in the Mirror - zambiti:D!



Nu uitati ca, daca nu reusiti sa va inscrieti la timp la provocarea pe tema nunta Provocari Verzi (pana pe 25 la 23:59) puteti adauga creatii noi pe aceasta tema in Rubrica la categoria respectiva.
Noi le vom adauga in Galeria de creatii si la final, anul viitor, cei inscrisi vor avea parte de o surpriza;).

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Acum am observat ca nu se mai vede provocarea pe prima pagina a blogului:). Se pare ca luna aceasta am scris mai mult:P.
      Dar l-ai pus bine;)) - linkul:)
      bafta!!

      Ștergere